H WWF κατηγορείται ότι χρηματοδοτούσε παραστρατιωτικές ομάδες που σκότωναν και βίαζαν

H WWF κατηγορείται ότι χρηματοδοτούσε παραστρατιωτικές ομάδες που σκότωναν και βίαζαν

Τι αναφέρει δημοσίευμα του BuzzFeed - Η οργάνωση δεν το διέψευσε αλλά ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας

wwf-new1
Στην αποκάλυψη ότι η WWF συνεργάστηκε και εξόπλισε παραστρατιωτικές ομάδες που κατηγορούνται για βασανισμό, ξυλοδαρμούς, σεξουαλικές επιθέσεις και δολοφονίες σε εθνικά πάρκα στην Αφρική και την Ασία προχώρησε η ιστοσελίδα BuzzFeed.

Η ίδια η οργάνωση δεν διέψευσε άμεσα τους ισχυρισμούς αλλά ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε έρευνα για να δει αν ευσταθούν όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ προσλαμβάνοντας εξειδικευμένο δικηγορικό γραφείο.

Οι κατηγορίες κατά της οργάνωσης για την προστασία των ζώων και του περιβάλλοντος αφορούν περιστατικά σε συνολικά έξι χώρες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες η WWF υποστηρίζει ομάδες κατά της λαθροθηρίαςοι οι οποίες, όμως, έκαναν επιθέσεις, δολοφονούσαν και κακοποιούσαν σεξουαλικά χωρικούς. Η WWF, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κατηγορείται ότι παρείχε χρήματα και πολεμικό υλικό - από μαχαίρια μέχρι γυαλιά νυχτερινής όρασης - σε παραστρατιωτικές ομάδες που έκαναν επιδρομές σε χωριά.

Η WWF ενεργούσε, ισχυρίζεται το BuzzFeed, σαν ένας «μεγάλος αδελφός» με βάση ένα δίκτυο πληροφοροδιοτών προκειμένου να ενημερώνει υπευθύνους πάρκων με άγρια ζώα σε διάφορες χώρες.

Από την πλευρά της η οργάνωση ανακοίνωσε ότι προσέλαβε το νομικό γραφείο Kingsley Napley για να διερευνήσει τις καταγγελίες. «Ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα βρίσκεται στον πυρήνα της αποστολής μας. Εξετάζουμε σοβαρά κάθε καταγγελία και ετοιμάζουμε μια ανεξάρτητη έρευνα προκειμένου να εξετάσει όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ. Έχουμε ήδη ζητήσει από το BuzzFeed να μας δώσει όλες τις αποδείξεις που έχει στα χέρια του για να στηρίξει όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ προκειμένου να ενισχύσουμε όσους διεξάγουν την έρευνα. Έχουμε αυστηρές πολιτικές προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι τόσο εμείς όσο και οι συνεργάτες μας προσατεύουν τα δικαιώματα των αυτοχθόνων και των τοπικών κοινωνιών στις περιοχές που δραστηριοποιούμαστε. Κάθε παραβίαση αυτών των πολιτικών δεν γίνεται αποδεκτή από εμάς και αν η έρευνα δείξει ότι αυτό έχει συμβεί τότε θα λάβουμε όσα μέτρα κρίνονται απαραίτητα» δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης