Ο Τραμπ θα προσπαθήσει να πείσει τον «φίλο Κιμ» να εγκαταλείψει τα πυρηνικά

Ο Τραμπ θα προσπαθήσει να πείσει τον «φίλο Κιμ» να εγκαταλείψει τα πυρηνικά

Δεύτερη ιστορική συνάντηση των δύο ηγετών στο Ανόι - Υποδοχή με λουλούδια για τον Κιμ, με στρατιωτική παρέλαση για τον Αμερικανό πρόεδρο - Σε θέση μάχης οι σεφ για το  μενού του δείπνου

trumpkim
Στο τραπέζι του διαλόγου προσέρχονται σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Βορειοκορεάτης ομόλογός του, Κιμ γιονγκ Ουν μετά την θερμή υποδοχή που τους επιφύλαξαν οι αρχές του Βιετνάμ στον καθένα με διαφορετικό τρόπο: λουλούδια για τον Κιμ , στρατιωτική παρέλαση για τον Τραμπ.

Οι δυο ηγέτες που συναντώνται για δεύτερη φορά μέσα σε οκτώ μήνες σε ουδέτερο έδαφος, θα βρεθούν τετ α τετ για 20 λεπτά και στη συνέχεια θα απολαύσουν ένα λουκούλλειο δείπνο.

Ο Τραμπ θα προσπαθήσει να πείσει τον «φίλο του Κιμ», όπως τον αποκάλεσε να εγκαταλείψει το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το CNN που επικαλείται δικές του πηγές, το σημερινό δείπνο των δύο ηγετών εξελίχθηκε σε πονοκέφαλο για τους σεφ, οι οποίοι έδωσαν...μάχη για να καταλήξουν σ΄ένα εγκεκριμένο μενού και από τις δύο πλευρές.

Ο Λευκός Οίκος επέμενε ότι το μενού έπρεπε να είναι «υπερβολικά λιτό» προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε πολυτέλεια.

Στο μεταξύ, δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου «Metropole», εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί η σημερινή συνάντηση και το δείπνο των δύο ηγετών.

20776686


Έπειτα από μία συνάντηση εργασίας με τους Βιετναμέζους επιχειρηματίες, ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος των ΗΠΑ επέστρεψε στο ξενοδοχείο του, το «Hanoi Hotel» όπου, σύμφωνα με το πρόγραμμά του , θα παραμείνει για αρκετές ώρες πριν από την κρίσιμη συνάντησή του με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Κλείσιμο
Aπό την πλευρά του, ο επικεφαλής της Πιονγιάνγκ έχει καταλύσει στο πεντάστερο «Melia Hotel», διάσημο για το spa και τα έργα τέχνης που κοσμούν τους τοίχους του κτιρίου.

Λίγες ώρες νωρίτερα, στο γεύμα που παρέθεσε προς τον τιμήν του Τραμπ ο Βιετναμέζος πρωθυπουργός στο Ανόι, οι δύο ηγέτες απόλαυσαν ένα παραδοσιακό πιάτο της χώρας: το «cha ca», που αποτελείται από ροδέλες βοδινού κρέατος με φουά γκρα και ημίγλυκη σάλτσα μαύρου ρυζιού.


20777044
20777045
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης