Βενεζουέλα: Ο Γκουαϊδό που συναντάται με τον Πενς καλεί τη διεθνή κοινότητα να σκεφτεί «όλα τα ενδεχόμενα»

Βενεζουέλα: Ο Γκουαϊδό που συναντάται με τον Πενς καλεί τη διεθνή κοινότητα να σκεφτεί «όλα τα ενδεχόμενα»

Χάος στη χώρα με νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες μετά και τις χθεσινές συγκρούσεις - Το Πολεμικό Ναυτικό απείλησε να ανοίξει πυρ εναντίον πλοίου που αναχώρησε με ανθρωπιστική βοήθεια από το Πουέρτο Ρίκο

venezuella_ar
Δεκάδες συγκρούσεις με τουλάχιστον 2 νεκρούς και 300 τραυματίες σημειώθηκαν χθες στη Βενεζουέλα, τόσο στα σύνορα με τη Βραζιλία όσο και με την Κολομβία. Κι ενώ το καθεστώς Μαδούρο προσπαθεί να συντηρηθεί, ραγδαίες είναι οι εξελίξεις και σε πολιτικό επίπεδο, καθώς αύριο, Δευτέρα, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς αναμένεται να συναντηθεί με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό.

Την ίδια ώρα, το καθεστώς Μαδούρο επιχειρεί με κάθε τρόπο να αποτρέψει την ανθρωπιστική βοήθεια. Χθες, το πολεμικό ναυτικό απείλησε να ανοίξει πυρ εναντίον πλοίου που είχε αναχωρήσει από το Πουέρτο Ρίκο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως καταγγέλλει ο κυβερνήτης Ρικάρδο Ρουσελιό.

Το πλοίο δέχθηκε άμεσες απειλές «από μέρους σκαφών της Βενεζουέλας ότι θα άνοιγαν πυρ».

Ο Χουάν Γκουαϊδό προτρέπει τη διεθνή κοινότητα να εξετάσει «όλα τα ενδεχόμενα»

Μετά τις συγκρούσεις, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να κρατήσει ανοικτά «όλα τα ενδεχόμενα» έναντι του Μαδούρο. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα πάρει μέρος στη συνεδρίαση της Ομάδας της Λίμας αύριο Δευτέρα στην Μπογοτά.

«Σας ζητάμε να εξετάσετε όλα τα ενδεχόμενα», είπε απευθυνόμενος στη διεθνή κοινότητα ο Γκουαϊδό, τον οποίο έχουν αναγνωρίσει ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας περίπου πενήντα κυβερνήσεις, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κουκουτά της Κολομβίας, πόλη στα σύνορα με τη χώρα του.

«Δεν θα επαναπαυθούμε ωσότου να εξασφαλίσουμε την ελευθερία της Βενεζουέλας», πρόσθεσε.

«Σήμερα, είδαμε το χειρότερο πρόσωπο του καθεστώτος, ο κόσμος είδε το χειρότερο πρόσωπο της δικτατορίας της Βενεζουέλας», υποστήριξε ο Γκουαϊδό.

20759016


Ο Γκουαϊδό συναντά τον Πενς

Κλείσιμο
Μάλιστα ο Γκουαϊδό ανακοίνωσε ότι αύριο θα παρευρεθεί στη σύνοδο της Ομάδας της Λίμας, αψηφώντας την απαγόρευση εξόδου από την επικράτεια της Βενεζουέλας.

Σύμφωνα με συνεργάτη του αμερικανού αντιπροέδρου, αύριο, στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας της Λίμας θα συναντηθεί κατ' ιδίαν με τον Χουάν Γκουαϊδό.


«Τη Δευτέρα, θα συμμετάσχω στη συνάντηση της Ομάδας της Λίμας», προκειμένου «να συζητήσω με τους υπουργούς Εξωτερικών και τον (αμερικανό) αντιπρόεδρο Μάικ Πενς τις πιθανές διπλωματικές ενέργειες», μετά τη βίαιη αποτροπή της εισόδου της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα, τόνισε.

20761137


Τουλάχιστον 42 τραυματίες στη γέφυρα Σιμόν Μπολίβαρ

Κατά τις συγκρούσεις στη γέφυρα Σιμόν Μπολιβάρ, που συνδέει την Κολομβία με τη Βενεζουέλα, τουλάχιστον 42 άτομα τραυματίστηκαν. Πρόκειται για Βενεζουελανούς, που προαπάθησαν να περάσουν στο έδαφος της Βενεζουέλας μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια, όταν απωθήθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας που έκαναν χρήση δακρυγόνων. Δεκατέσσερις χρειάσθηκε «να μεταφερθούν» για να λάβουν ιατρική βοήθεια, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) υπάλληλος της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας που δεν κατονομάσθηκε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης