Μάρτυρες του Ιεχωβά καταγγέλλουν βασανιστήρια και πρακτικές Ιεράς Εξέτασης από τις ρωσικές Αρχές

putin-candle

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά απαγορεύεται να ασκούν τις λατρευτικές πρακτικές τους στη Ρωσία, αφού το 2017 το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας αποφάνθηκε πως το τοπικό παρακλάδι της συγκεκριμένης θρησκείας αποτελεί «εξτρεμιστική οργάνωση»

Μάρτυρες του Ιεχωβά στη Ρωσία ισχυρίζονται ότι έπεσαν θύματα βασανιστηρίων, συμπεριλαμβανομένου του στραγγαλισμού και του ηλεκτροσόκ, από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Independent, δεκάδες άτομα συνελήφθησαν και τουλάχιστον επτά βασανίστηκαν από άνδρες των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας, στο πλαίσιο ενός «θρησκευτικού διωγμού» που βρίσκεται σε εξέλιξη στη πόλη Σουργκούτ της Σιβηρίας.

Μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα, αρκετά από τα φερόμενα ως θύματα περιέγραψαν τις μαρτυρικές στιγμές που έζησαν στα χέρια των βασανιστών τους.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά απαγορεύεται να ασκούν τις λατρευτικές πρακτικές τους στη Ρωσία, αφού το 2017 το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας αποφάνθηκε πως το τοπικό παρακλάδι της συγκεκριμένης θρησκείας αποτελεί «εξτρεμιστική οργάνωση». Από τότε, πάνω από 120 άτομα έχουν διωχθεί ποινικά, ένας αριθμός που ολοένα και μεγαλώνει.

Παρόλο που οι συλλήψεις ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια, αυτή είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν τόσο πολλές και σοβαρές καταγγελίες για άσκηση βίας και βασανιστήρια.

«Έχουμε συνηθίσει τη σύλληψη αθώων πολιτών, ωστόσο αυτό ξεπερνά τα όρια μεταξύ του Καλού και του Κακού. Μιλάμε για μια Ιερά Εξέταση του 21ου αιώνα», δήλωσε στον Independent o Γιαροσλάβ Σιβούλσκι, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Οι συλλήψεις στη Σιβηρία ξεκίνησαν τα ξημερώματα της 15ης Φεβρουαρίου. Πάνω από 40 άνδρες και γυναίκες συνελήφθησαν στα σπίτια τους με την κατηγορία της «συμμετοχής στην εξτρεμιστική οργάνωση». Το επόμενο κύμα προσαγωγών ήρθε αργότερα την ίδια μέρα.

Ένα από τα άτομα που συνελήφθησαν, ο 41χρονος Σεργκέι, εξηγεί πως αν και η σύλληψή του ήταν αρκετά «ήρεμη και πολιτισμένη», όταν οι αστυνομικοί τον μετέφεραν στο κέντρο ανακρίσεων, τα πράγματα πήραν μια αρκετά άσχημη τροπή.

«Αρχικά μου είπαν να σταυρώσω τα πόδια μου. Μετά έδεσαν τα πόδια μου, και τα χέρια μου πίσω από την πλάτη μου. Με χτύπησαν στα νεφρά. Μετά έβαλαν μια σακούλα γύρω από το κεφάλι μου και την κόλλησαν με μονωτική ταινία στον λαιμό μου για να μην μπορώ να αναπνεύσω. Αφού την χαλάρωσαν λίγο για να πάω ανάσα, μετά άρχισαν τα ηλεκτροσόκ».

Σύμφωνα με τον Σεργκέι, ο βασανισμός του κράτησε περίπου 40 λεπτά. Όπως επισημαίνει, δεν έχει ιδέα με ποια κριτήρια επέλεξαν να βασανίσουν τον ίδιο και όχι άλλα άτομα που συνελήφθησαν μαζί του. «Ισως δεν τους άρεσαν οι απαντήσεις που τους έδινα», αναφέρει.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Independent, υπήρχαν κάποιοι συλληφθέντες που βασανίστηκαν με τις προαναφερόμενες μεθόδους αλλά και πολλοί άλλοι που δέχτηκαν χτυπήματα, γροθιές και κλωτσιές κατά τη μεταγωγή τους στο κέντρο κράτησης.

Ο 39χρονος Τομοφέι Ζουκόφ δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι κατά την ανάκρισή του. Για τον ίδιο ωστόσο, το πραγματικό βασανιστήριο ήταν να ακούει τις κραυγές πόνου ενός άλλου συλληφθέντα στην διπλανή αίθουσα, που βασανιζόταν για δύο ατέλειωτες ώρες.

Ο δικηγόρος των Μαρτύρων του Ιεχωβά που καταγγέλλουν ότι βασανίστηκαν την περασμένη εβδομάδα ισχυρίζεται ότι δεν έχει συναντήσε ξανά στην καριέρα του μια τόσο ακραία υπόθεση αστυνομικής βίας.

«Μερικοί συλληφθέντες υποβλήθηκαν σε ηλεκτροσόκ στα γεννητικά τους όργανα, ενώ προηγουμένως τους είχαν περιλούσει με νερό για να αυξηθεί ο πόνος. Άλλοι ξυλοκοπήθηκαν άγρια, ενώ υπήρξαν και απειλές για βιασμούς. Η αστυνομία απέσπασε τις πληροφορίες που ήθελε, αλλά οι μέθοδοί τους παραπέμπουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Χίτλερ».

ΣΧΟΛΙΑ (76)

ταρζαν

Μπορώ να ανατρέψω όλη τη θεολογία των μαρτύρων της Σκοπιάς μέσα απο την Αγία Γραφή εξιστορώντας απλά ένα γεγονός που έλαβε χώρα όταν χρειάστηκε να μεταφραστεί η Καινή Διαθήκη απο δύο καθηγητές Άγγλους θεολόγους στην λεγόμενη ΜΤΚ ( Αγγλική μετάφραση απο τα Ελληνικά της Κ.Δ η αλλιώς η Μετάφραση του Νέου Κόσμου) την οποία αποδέχτηκε και ενέκρινε σαν πλήρως αξιόπιστη και κυκλοφόρησε η Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχ. στα τέλη του 19 ου αιώνα . Έπίσημα η μετάφραση απο τα Ελληνικά στα Αγγλικά έγινε απο δυό Βρεττανούς καθηγητές Θεολογίας και στο τέλος το έργο παραδόθηκε στην ηγεσία της. Απο τα Αγγλικά πάλι η Κ.Δ μεταφράστηκε στις υπόλοιπες γλώσσες , τυπώθηκε και κυκλοφόρησε ανά τον κόσμο . Είναι η επίσημη και πλήρως αποδεκτή μετάφραση που είναι μέχρι σήμερα σε ισχύ ( ΜΝΚ ) σε όλες τις τυπωμένες Κ . Διαθήκες που προωθεί η οργάνωση των Μαρτύρων και επιβάλλει να διαβάζουν οι πιστοί της ανά τον κόσμο για να μη πλανηθούν(!) . Ορίζεται επίσης ώς η πλέον ακριβής στα Αγγλικά απο το πρωτότυπο Αρχαίο Ελληνικό κείμενο! Όντως οι δύο καθηγητές ήσαν γνώστες της Αρχαίας Ελληνικής και μετέφρασαν όπως τους είπαν οι εργοδότες τους το αρχαίο Ελληνικό κείμενο της Κ.Δ στα Αγγλικά. Αυτό που οι περισσότεροι μάρτυρες (ένα 99% )δεν γνωρίζουν είναι πώς οι δύο Άγγλοι καθηγητές θεολόγοι είχαν ένα εξτρίμ κρυφό χόμπι , μια Λέσχη Φαντασμάτων όπου μαζευόντουσαν και καλούσαν.. πνεύματα! ( Ανταποκριτές δαιμονίων περιγράφονται οι όμοιοι τους στην Π.Διαθήκη και η ποινή ήταν θάνατος για όσους το έκαναν). Οι ίδιοι γνωρίζοντας και αναλογιζόμενοι την τεράστια πνευματική ευθύνη τους απέναντι στο εργοδότη τους, προσπάθησαν να το κρατήσουν κρυφό αναλογιζόμενοι και την υστεροφημία τους . Άν μαθευόταν θα είχαν προβλήματα και λογικά αφού δεν μπορεί κάποιος που καλεί πνεύματα νεκρών σε αποκρυφιστικές τελετές έχοντας το πνεύμα της πλάνης μέσα του να έχει παράλληλα και το Πνεύμα του Θεού ώστε να μεταφράσει σωστά την Ελληνική Καινή Διαθήκη στα Αγγλικά. Όλη λοιπόν η μετάφραση της Καινής Διαθήκης Μ.Ν.Κ των μαρτύρων είναι αναξιόπιστη και λανθασμένη αφού έγινε απο δύο καθηγητές ανταποκριτές δαιμονίων και το δαιμονικό πνεύμα ήταν αυτό που τους ώθησε να αντιγράψουν και να μεταφράσουν λανθασμένα το αρχαίο ελληνικό κείμενο..Η Βίβλος μας προειδοποιεί ,να μην έχουμε καμμία επικοινωνία η επαφή με αστρολόγους, μέντιουμ, οιωνοσκόπους, μάγους, ανταποκριτές δαιμονίων (Δευτ. ιη:10-15). Γι αυτούς επισύρει την ποινή του θανάτου πόσο μάλλον να τους εμπιστευτούμε να μας μεταφράσουν την...Καινή Διαθήκη!

Get your facts straight!

Και μόνο από το έτος κατά το οποίο ισχυρίζεστε ότι πρωτοεκδόθηκε η ΜΝΚ αποδεικνύετε οι ισχυρισμοί σας είναι εντελώς ανιστόρητοι και αβάσιμοι. Η ΜΝΚ πρωτοεκδόθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και όχι, φυσικά, στα τέλη του 19ου αιώνα, όπως γράφετε. Επίσης, η μετάφραση ήταν έργο πολυμελούς επιτροπής και όχι δύο Άγγλων καθηγητών θεολογίας (!?!) όπως ισχυρίζεστε. Τέλος, το σχόλιό σας ουδεμία σχέση έχει με το θέμα του άρθρου κάτω από το οποίο σπεύσατε να σχολιάσετε. Ακόμα και να ίσχυαν τα όσα γράφετε, είναι απαράδεκτο οποιαδήποτε χώρα στον 21ο αιώνα να διώκει και, ακόμα χειρότερα, να βασανίζει ανθρώπους μόνο και μόνο γιατί πρεσβεύουν πίστη διαφορετική από εκείνη της πλειονότητας.

@

Όντως οι Γουέστκοτ και Χόρτ καθηγητές Θεολογίας του Τρίνιτι Κόλετζ οφ Κέμπριτζ μετέφρασαν την Καινή Διαθήκη στα Αγγλικά απο το πρωτότυπο Ελληνικό κείμενο για λογαριασμό των Μ.Τ.Ι ( ΜΝΚ) . Και όντως ήσαν επίσης μπλεγμένοι με αποκρυφιστικές τελετές -επικλήσεις πνευμάτων στην λεγόμενη Λέσχη Φαντασμάτων στα τέλη του 19 ου αιώνα στην Αγγλία.

ΠΑΟΚ 4

Eισαι απλά ψεύτης δεν γνωρίζεις τίποτα από τα γεγονότα ούτε καν την δουλειά που έκαναν οι μάρτυρες για να φτάσει η μετάφραση αξιόπιστα στα χέρια των ανθρώπων.αυτα που λες είναι αναληθή ανακάλεσε καλύτερα γιατί ποιο καθαροί θρησκεία ηθικά πνευματικά δεν υπάρχη όλες εχυσαν αίμα και υποστηρίζουν το παρών σύστημα ενώ η γραφή διδάσκει πως θα τερματιστεί μάλιστα θα καταστραφεί το παρών σύστημα άρα υποστηρίζουν ένα μέλοθανατο σύστημα.πορνεια μοιχεία δολοφονίες παιδοφιλία ομοφυλοφιλία και όλα τα σάπια πράγματα της κοινωνίας του συστήματος ντροπή να το παίζεις έξυπνος ενω δεν εισαι

Σεβασμός στη Ρωσική Δικαιοσύνη !

Η καλύτερη απάντηση στους Νεοταξίτες, στους Παγκοσμιοποιητές και στους λάτρεις των Διεθνών τοκογλύφων είναι η απόφαση της ΡΩΣΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. Εδώ μάλιστα, έχουμε απόφαση του ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μιας μεγάλης, πολιτισμένης και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ. Εκτός αν οι χλευάζοντες την Ρωσία και την Ρωσική Δικαιοσύνη, θεωρούν δίκαιες μόνο τις αποφάσεις που συμφωνούν με τις απόψεις τους ή ενδεχομένως και με τα συμφέροντά τους... Οι θαυμαστές του κυρίου Σόρος ας πιούν λίγο ξυδάκι, διαβάζοντας και μερικά τσιτάτα των Μάρξ, Λένιν και Τρότσκι περί Διεθνισμού που είναι η άλλη όψη της Παγκοσμιοποίησης.

QpQ

Δεν καταλάβατε καλά: η πραγματικότητα ΔΕΝ είναι θέμα άποψης. Οι ΜτΙ είναι πασίγνωστοι διεθνώς και διαχρονικά για τη στάση τους και για το ποιόν τους: ουδέποτε αποτέλεσαν απειλή για την τάξη και την ασφάλεια, όπως κι οι πρώτοι Χριστιανοί, ακριβώς επειδή είναι αμέτοχοι και ουδέτεροι στα πολιτικά ζητήματα. Αυτή που κρίνεται -και de facto εκτίθεται- εν προκειμένω, είναι η 'Ρωσική Δικαιοσύνη' που επικαλείστε τυφλά και σαν να μην ξέρετε ότι σε όλο το διάβα της Ιστορίας έχουν υπάρξει άπειρες περιπτώσεις κακοδικίας όχι μόνο από άγνοια αλλά κι από δόλο, όταν θίγονται συγκεκριμένα συμφέροντα της εκάστοτε κρατούσας πολιτικής ή θρησκευτικής τάξεως. Θα έλεγα ότι από το πνεύμα του σχολίου σας, θα μπορούσε να διαπνέεται κι ένας απολογητής του δικαστηρίου που δίκασε τον Σωκράτη, του Σάνχεδριν που δίκασε τον Χριστό, των δικαστηρίων της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας όταν δίκαζαν τους πρώτους Χριστιανούς, των δικαστηρίων της Ιεράς Εξέτασης όταν δίκαζαν 'αιρετικούς' ή διάφορων λαϊκών δικαστηρίων του 20ού αιώνα (ακροδεξιών ή ακροαριστερών φρονημάτων, αναλόγως περιοχής και περίπτωσης, παγκοσμίως) όταν δίκαζαν 'αντιφρονούντες'. Είναι πραγματικά λυπηρό να επικαλείστε τους τύπους και το γράμμα του νόμου, μια επίφαση δικαιοσύνης, όταν η ίδια η πραγματικότητα ανθρώπων που διώκονται με ΨΕΥΔΕΙΣ κατηγορίες (όπως ο ...εξτρεμισμός!) σάς διαψεύδει πανηγυρικά. Θα κλείσω την απάντησή μου, όπως άρχισα: η πραγματικότητα ΔΕΝ είναι θέμα άποψης. Εκτός αν συμμερίζεστε την αγαπητή (ιδιαιτέρως σε πολλά αυταρχικά καθεστώτα και τους συνοδοιπόρους τους) άποψη ότι "εάν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα". Ελπίζω πως όχι! Κι ελπίζω ειλικρινά να ψάξετε λίγο βαθύτερα τι συμβαίνει στη Ρωσία και γιατί.

Quod erat demonstrandum

«μιας μεγάλης, πολιτισμένης και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ» -> ὅπερ ἔδει δεῖξαι!

Ωιμέ

Φαίνεται ότι ο Ιεχωβά κοιμάται ή είναι σε πλήρη αδράνεια λόγω της πολυετούς καθιστικής του στάσης εις τον ουράνιο θρόνο του

Aντι να κυνηγησει ο Πουτιν

...τσετσενους και λοιπά ισλαμιστές που σφάζουν σαν αρνιά Ρώσους,ο Βλαντιμίρ κυνηγά τους Ιεχωβαδες!Τι να πει κανείς...Γνωρίζω πολλούς από αυτούς και κάθε άλλο παρά τρομοκράτες θα μπορούσε να τους χαρακτηρίσει ένας λογικά σκεπτόμενος μη προκατελημενος πολίτης.Περα από το θρησκευτικο-φιλοσοφικό τους υπόβαθρο που μοιάζει με αυτό των πρώτων χριστιανών (Ναι αυτών που έριχναν οι Ρωμαίοι στα λιοντάρια,αυτούς που η Ιερά εξέταση της Καθολικής Εκκλησίας βασάνισε και σκότωσε στον μαύρο μεσαίωνα,αυτούς που ο Χίτλερ θανατώσε στα στρατόπεδα Εξόντωσης και εκείνων που η αλλωτε κραταιά ΕΣΣΔ έστελνε στην Σιβηρία,και εν τέλει αυτούς που διώκει ο Πούτιν).Μια Χριστιανική αίρεση ή οποία διεθνώς είναι γνωστό ότι είναι φιλήσυχη,και η μοναδική που γίνεται ενοχλητικη στις κατ' οίκον επισκέψεις με τα ευαγγέλια στο χέρι.Αυτοι λοιπόν είναι τρομοκράτες και ο υπαριθμόν ένα κίνδυνος για την Ρωσία??????Φαινεται οτι κοιμαται ο Πουτιν μεχρι αργα το πρωι και τον ξυπνησαν....η μπορει το παπαδαριο να μπαινει στον πραγματικό του ρόλο δίπλα στην εξουσία του Βλαντι όπως οι γραμματείς και οι φαρισαίοι.....το έχασε ο Πούτιν..

Μητσαρχος

Η κάλυψη της πολιτείας στον κλήρο και τις πρακτικές του, χαρακτηρίζεται στην Αγ Γραφή ως πορνεια : η όμοια ως πορνη εκκλησία πορνευει με τον αφέντη της τον πορνο πολιτικό. Όσες φορες έχει συμβεί στο παρελθόν αυτό, έχουν και οι δυο αντιμετωπίσει την οργή του Θεού, επιταχύνοντας τις εξελίξεις....

ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ

ΑΓΙΟΣ ΠΟΥΤΙΝ ΦΟΛΑ ΣΤΑ ΑΜΕΡ........ΙΑ

REAL GREEN FANS

Ο χειρότερος συνδυασμός κουμούνια με ορθόδοξους........ Η σαπίλα της ανθρωπότητας....

Η Ρωσία ασπίδα ενάντια στη Νέα Τάξη

Η Ορθόδοξη (κατά κύριο λόγο), Δημοκρατική και ισχυρή Ρωσία είναι η ασπίδα των Λαών ενάντια στα σχέδια των Νεοταξιτών Διεθνών τοκογλύφων για Παγκόσμια κυριαρχία.

QpQ

Θα ήταν αστείο το σχόλιό σας, αν δεν ήταν πραγματικά, πρωτίστως, τραγικό... Αλήθεια, μια "ισχυρή χώρα, ασπίδα των λαών", όπως λέτε, τι ακριβώς έχει να φοβηθεί από θεοφοβούμενους, νομοταγείς οικογενειάρχες που όχι μόνο είναι πασίγνωστοι διαχρονικά για την ουδετερότητά τους στα πολιτικά θέματα, αλλά είναι στην πράξη ειρηνοποιοί; Κι αλήθεια, πόσο "δημοκρατική" είναι μια χώρα όταν διώκει μια ομάδα ανθρώπων, μόνο και μόνο διότι έχουν διαφορετικές από από την πλειονότητα θρησκευτικές πεποιθήσεις, επικαλούμενη μάλιστα την ψευδέστατη (και γελοία!) κατηγορία του ...εξτρεμισμού;

Appe Keris

Πες μας τι πίνεις για να το δοκιμάσουμε και εμείς. Αλλά άφησέ το, ξέχασα είναι για τους ανεγκέφαλους το ρόφημα.

Όχι άλλο Botox σε παρακαλώ

Ρε Πούτιν σε αγαπάω,σε εκτιμάω αλλά ρε φίλε τι φάτσα είναι αυτή που έχεις;

Ρωσία σαν να λέμε τριτοκοσμικη μπανανία

Καλώς η κακώς η Ρωσία είναι μια χώρα χωρίς εθνική ταυτότητα μιας και αποτελεί ένα κράμα κυρίως από Ουκρανούς και Μογγόλους, συγκεκριμένα είναι μια ομοσπονδία αποτελούμενη από τουλάχιστον 83 διαφορετικές εθνότητες με διαφορετικά ήθη,έθιμα,πιστεύω και παραδόσεις.Αυτο που προσπαθεί να κάνει ο δικτάτορας ο Πούτιν είναι να 'ομογενοποιήσει' τον πληθυσμό με την βία,προφανώς για να τους ελέγξει καλύτερα,όπως και να έχει όμως τέτοιες πρακτικές είναι αντίθετες με έννοιες όπως δημοκρατία, αξιοπρέπεια και ελευθερία.

QpQ

Εύστοχες παρατηρήσεις! Δυστυχώς, η Ρωσία ανέκαθεν έρρεπε (για διάφορους και σύνθετους λόγους, που δεν είναι της παρούσης) προς τον αυταρχισμό και μεγάλο μέρος της κοινωνίας έχει διαχρονικά εθιστεί στην ύπαρξη κάποιου "πατερούλη" (και των συν αυτώ). Οι αρχές του ουμανιστικού ιδεώδους και της δημοκρατίας, δεν εμπεδώθηκαν ουσιαστικά ούτε καν στον ατελή βαθμό που εμπεδώθηκαν στη λεγόμενη "Δύση". Ανεξαρτήτως του αν μιλάμε για βογιάρους και μεγάλο χαγάνο και αργότερα τσάρο, για πολιτιμπιρό και ΓΓ. του Κ.Κ. ΕΣΣΔ και, εσχάτως, για ολιγάρχες και Βλαδίμηρο, δυστυχώς εξακολουθούν να υφίστανται κάποιες προβληματικές δομές εξουσίας που υποτροπιάζουν εύκολα προς τον αυταρχισμό (με πολλές και διάφορες αφορμές, για υπαρκτές ή μη αιτίες). Ιστορικώς, έχουν γίνει κατά περιόδους βήματα για να αλλάξει αυτό (με ή χωρίς τη λεγόμενη δυτική επιρροή, είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι αυτή η κατηγορία βαρύνει κάθε φέρελπι μεταρρυθμιστή ήδη από εποχής Μεγάλου Πέτρου!), απλώς υπάρχουν ανέκαθεν ολιγωρίες, παλινδρομήσεις και πελαγοδρομήσεις. Η ουσία είναι ότι πρόκειται για έναν ωραίο λαό, με καλές ιδιότητες που, ωστόσο, ταλανίζεται και βασανίζεται χρόνια από εμπεδωμένες νοοτροπίες και παγιωμένες δομές εξουσίας (σε επίπεδο πολιτείας και κοινωνίας) που αποτελούν τροχοπέδη για τη σταθερή πρόοδό του συνολικά. Και όχι, όταν λέω "πρόοδο" δεν εννοώ οποιαδήποτε αρνητική επιρροή ή "μόδα" της λεγόμενης Δύσης (για να προλάβω ορισμένους)

Απλά πράγματα

Ιεχωβαδες=Στοκοι.

REAL GREEN FANS

Εσύ τότε είσαι η προτομή του στόκου...... Άρα και τα παδιά που έχουν διανοητικές παθήσεις και είναι στόκοι για σένα πρέπει να βασανίζονται, σωστά γύφτο;;;;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης