Ρωσία: "Εξτρεμιστική οργάνωση" χαρακτηρίστηκαν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά

Ρωσία: "Εξτρεμιστική οργάνωση" χαρακτηρίστηκαν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά

Το Ανώτατο Δικαστήριο διέταξε σήμερα την κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων των Μαρτύρων του Ιεχωβά, οι οποίοι απάντησαν ότι θα ασκήσουν έφεση στην απόφαση

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας έκρινε σήμερα ότι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι "εξτρεμιστική οργάνωση" μετά την προσφυγή που είχε καταθέσει το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας, ζητώντας να κλείσουν τα κεντρικά γραφεία τους στην Αγία Πετρούπολη.

Πολλά από τα βιβλία και τα έντυπα που εκδίδονται από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά στη Ρωσία έχουν μπει στη λίστα των "απαγορευμένων εξτρεμιστικών εντύπων". Οι ρωσικές εισαγγελικές αρχές υποστήριζαν ότι πρόκειται για μια οργάνωση που καταστρέφει οικογένειες, υποδαυλίζει το μίσος και απειλεί ζωές, μια περιγραφή που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ψευδή.

Το Ανώτατο Δικαστήριο διέταξε επίσης την κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων των Μαρτύρων του Ιεχωβά, οι οποίοι απάντησαν ότι θα ασκήσουν έφεση στην απόφαση.
Ο Γιάροσλαβ Σιβούλσκι, ένας εκπρόσωπος των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία, δήλωσε "σοκαρισμένος" από την απόφαση του δικαστηρίου και επιβεβαίωσε ότι πρόκειται να ασκηθεί έφεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-Tass-AFP

ΣΧΟΛΙΑ (58)

dmc3

Γίνεται κάποιος να τρώει κάθε μέρα πνικτά και αίμα και να μην κάνει μεταγγίσεις αίματος? Να είναι αντιρρησίας συνειδήσεως και να μην ειναι ειρηνοποιός? Να μην ειναι πολιτικοποιημένος, αλλα να ζητά ρουσφέτια απο πολιτικούς? Να μην είναι ειδωλολάτρης, αλλά να πιστεύει πως άνθρωποι και άγια περιοδικά του μεταβιβάζουν αγιότητα? Να μην ασχολείται με τον τζόγο, αλλά να παίζει Χρηματιστήριο? Να λέει πως είναι προφήτης και να μην του έχει βγει ούτε μία προφητεία? Να το παίζει ηθικός, αλλά να καλύπτει παιδεραστές και η θρησκεία του να ναι γεμάτη διαζύγια και διαλυμένα σπίτια, σε μεγαλύτερα ποσοστά απο το κοινωνικό σύνολο? Να ειναι χριστιανός και να μην νηστεύει, να μην ζει λιτά και να μην κάνει καλές πράξεις, να μην πιστεύει τον Χριστό ως μεσσία, να μην κηρύττει την Ανάσταση Του και να μην περιμένει την ορατή από όλους τους ανθρώπους (όπως λέει παντού στην Αγία Γραφή) Δεύτερη Έλευση Του? Γίνεται? (2Κορινθίους11:13-15)

dmc1

Το ξεχάσαν, μάλλον οι ιεχωβάδες, τότε που κάλυπταν παιδεραστές. Τώρα διόκωνται και ζητάν χάρη από ΟΗΕ (το θηρίο της Αποκάλυψης). Δλδ κάνουν επίκληση στο Διάολο να 'ρθει να τους σώσει. Θέλουν όλοι οι άνθρωποι να πεθάνουν και να ζήσουν αυτοί με τις ψευτο-ηθικές τους. Έλα μου, που όποιος ζει με το σπαθί, θα αφανιστεί από σπαθί. Η γενιά τους έχει παρέλθει, εωσού γίνουν όλα αυτά και αυτοί αλλάξαν φως για να μείνουν λίγο ακόμη στην μόδα!

εδω οι χρυσαυγουλοι, στη Ρωσία οι Ιεχωβάδες

εξτρεμιστική οργάνωση. Κάτι δεν παει καλά

νηρέας

Οι αρχαίοι έλληνες υπεράνω του υπέρθυρου έγραφαν (( ό του Διός παις καλλίνικος Ηρακλής ενθάδε κατοικεί μηδέν εισίτω κακό )) Οι Βυζαντινοί ( Κύριε ευλόγησον την είσοδον και έξοδο ημών αμήν )) Μακριά απ την πόρτα σας οι ιεχωβάδες.

Nikolas

Ξεχνάς να γράψεις το ρητό που σε αντιπροσωπεύει φίλε... "Το πολυ το τάκα τάκα κάνει το Νηρέα...." την ξέρεις τη συνέχεια, ετσι;

Anne

Η απόφαση θυμίζει την εποχή της Χούντας στην Ελλαδα, που και αυτή είχε απαγορεύσει τους ΜΙ...Ποιοι ειναι αυτοι που θελουν να επιστρέψουμε στο Μεσαίωνα, χωρις ελευθερία λόγου, εκφρασης και θρησκείας? Πως ειναι δυνατόν η μόνη θρησκεία που τα μέλη της παγκόσμια δεν παίρνουν όπλο, αρνούμενοι να συμμετέχουν στους πολέμους και σε οτιδήποτε βίαιο, να χαρακτηρίζονται εξτρεμιστές! Αν αυτοί είναι εξτρεμιστές, τότε οι υπόλοιποι, τι ειναι?

Jimmy

Βλέπω πολλά σχόλια τόσο υπερ όσο και κατά της απόφασης που αναλώνονται σε δογματικούς διαξιφισμούς και χάνουν την ουσία. Η απόφαση αυτή είναι ένδειξη του πόσο δημοκρατική είναι η Ρωσία και του πόσο ελεύθερος είναι ο καθένας εκεί να εκφέρει λόγο διαφορετικό από τον κυβερνητικά απόδεκτό. Όσο δε για τη γελοιότητα της κατηγορίας, που βλέπω μετά λύπης κάποιους να υπερασπίζονται, θα ήθελα να ευχηθώ προς όλους, μέσα από την καρδία μου, όλοι οι εξτρεμιστές που θα τύχει να συναντήσετε στη ζωή σας να είναι τόσο εξτρεμιστές όσο οι Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά.

Σκεψου

Ουτε εγω συμφωνω με την αποφαση αλλα γιατι δεν απαντας στα οσα σχολιασα πιο κατω; Οταν επιλεγεις να πιστευεις ακραιες ερμηνειες και ακολουθεις ακραιες πρακτικες μη περιμενεις να μην σε πουν και ακραιο.

Γιάννης

Έχεις κάποιο δίκιο. Με μια κατηγορία σαν κι αυτή οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι άλλωστε, δεν ζήτησαν τη θανάτωση του ( εξτρεμιστή ) Ιησού? Λουκάς 23:1 Τότε εσηκώθη άπαν το πλήθος αυτών και έφεραν αυτόν προς τον Πιλάτον. Μτ 27:2, Μκ 15:1, Ιω 18:28 2 Και ήρχισαν να κατηγορώσιν αυτόν, λέγοντες Τούτον εύρομεν διαστρέφοντα το έθνος και εμποδίζοντα το να δίδωσι φόρους εις τον Καίσαρα, λέγοντα εαυτόν ότι είναι Χριστός βασιλεύς. Μτ 17:25, Μτ 22:21, Μκ 12:17, Λκ 20:25, Ρωμ 13:7, Πραξ 17:7 3 Ο δε Πιλάτος ηρώτησεν αυτόν, λέγων Συ είσαι ο βασιλεύς των Ιουδαίων; Ο δε αποκριθείς προς αυτόν, είπε Συ λέγεις. Μτ 27:11, Μκ 15:2, Ιω 18:33 4 Και ο Πιλάτος είπε προς τους αρχιερείς και τους όχλους Ουδέν έγκλημα ευρίσκω εν τω ανθρώπω τούτω. 5 Οι δε επέμενον λέγοντες ότι Ταράττει τον λαόν, διδάσκων καθ' όλην την Ιουδαίαν, αρχίσας από της Γαλιλαίας έως εδώ.. . . . . Ιωάννη 19:13 Ο Πιλάτος λοιπόν, ακούσας τούτον τον λόγον, έφερεν έξω τον Ιησούν και εκάθησεν επί του βήματος εις τον τόπον λεγόμενον Λιθόστρωτον, Εβραϊστί δε Γαβαθθά. 14 Ήτο δε παρασκευή του πάσχα και ώρα περίπου έκτη και λέγει προς τους Ιουδαίους Ιδού ο βασιλεύς σας. 15 Οι δε εκραύγασαν Άρον, άρον, σταύρωσον αυτόν. Λέγει προς αυτούς ο Πιλάτος Τον βασιλέα σας να σταυρώσω; Απεκρίθησαν οι αρχιερείς Δεν έχομεν βασιλέα ειμή Καίσαρα. Γεν 49:10 16 Τότε λοιπόν παρέδωκεν αυτόν εις αυτούς διά να σταυρωθή. Και παρέλαβον τον Ιησούν και απήγαγον.

Σκεψου

Καλα αυτο τωρα εσυ το θεωρεις απαντηση σε ολα οσα εγραψα; (??!!) τι να πω.

Σκεψου

2/2 Οταν το μελος του Κυβερνωντος Σωματος Τζοφρευ Τζακσον, ορκιζεται με το χερι στην Αγια Γραφη να πει την αληθεια και μονο την αληθεια οταν καταθεσε στο δικαστηριο στην Αυστραλια το 2015 για τις υποθεσεις αποκρυψης παιδικης κακοποιησης, και επανειλημενως σε ερωτησεις απανταει με ασυστολα ψεματα οπως για παραδειγμα οταν τον ρωτησαν: -θεωρειτε το Κυβερνων Σωμα ως αυτους που χρησιμοποιει ο Ιεχωβα Θεος για να μιλαει στην ανθρωποτητα σημερα; - και αυτος απαντησε: Νομιζω οτι ειναι αλλαζονικο να πουμε οτι ειμαστε οι μονοι τους οποιους χρησιμοποιει ο Θεος για να μιλαει στην ανθρωποτητα ενω επανειλημενος εχουν γραψει στα εντυπα τους οτι αυτοι ειναι ο μοναδικος αγωγος επικοινωνιας του Θεου, ολα αυτα δεν δινουν μια ακραια εικονα; (ολοληρη η καταθεση του Τζ. Τζακσον υπαρχει στο γιου τιουμπ) Νομιζετε οτι ο Πουτιν και οι συμβουλοι του δεν τα παρακολουθουν αυτα; Αρα αγαπητοι ΜτΙ αντι να κλαψουριζετε για την απαγορευση που σας επιβληθηκε δεν φροντιζετε καλυτερα να αλλαξετε τις εξτρεμιστικες πρακτικες σας ; Την θρησκευτικη ελευθερια που διαμαρτυρεστε οτι σας στερουν , την αναγνωριζετε εσεις αραγε στους αλλους και ιδιαιτερα στα μελη σας; Μπορει καποιος βαπτισμενος ΜΤΙ να αλλαξει θρησκεια χωρίς να του επιβαλετε τις κυρωσεις της αποκοπης και να του στερησετε την επαφη με οικογενεια και φιλους που ειναι ΜτΙ; Επισης δεν σας ειδα να κοπτεστε, να προσευχεστε η να στελνετε επιστολες για αλλους χριστιανους που εδω και χρονια τους αποκεφαλιζουν, λιθοβολουν, καινε σε Συρια, Ινδια, Αφρικη και αλλου για την πιστη τους στον Χριστο. Αλλα ξεχασα , αυτοι ειναι του Σατανα και δεν αξιζουν της λυπησης σας. Μετανοηστε αγαπητοι ΜτΙ. Μετανοηστε γιατι συντομα θα ακουσετε τα λογια του Κυριου που ειναι καταγεγραμμενα στο (Ματθαίος 7:21-23) Δεν θα μπει στη βασιλεία των ουρανών ο καθένας που μου λέει Κύριε, Κύριε, αλλά εκείνος που κάνει το θέλημα του Πατέρα μου που είναι στους ουρανούς. Πολλοί θα μου πουν εκείνη την ημέρα: Κύριε, Κύριε, δεν προφητεύσαμε στο όνομά σου, και δεν εκβάλαμε δαίμονες στο όνομά σου, και δεν εκτελέσαμε πολλά δυναμικά έργα στο όνομά σου; Και όμως, τότε θα ομολογήσω σε αυτούς: Ποτέ δεν σας γνώρισα! Φύγετε από εμένα, εργάτες της ανομίας.

Σκεψου

1/2 Καταρχας να ξεκαθαρίσω οτι ειμαι αντιθετος με την απαγορευση των ΜτΙ στην Ρωσσια καθως πιστευω στην θρηεκευτικη ελευθερια και στην ελευθερία του λόγου. Και μολονότι καταλαβαίνω την οργή και θλίψη των αγαπητων ΜτΙ για την εν λογω αποφαση θα τους παρακαλούσα να σκεφτούν τα εξης: Το αρθρο λεει: Οι ρωσικές εισαγγελικές αρχές υποστήριζαν ότι πρόκειται για μια οργάνωση που καταστρέφει οικογένειες, υποδαυλίζει το μίσος και απειλεί ζωές, μια περιγραφή που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ψευδή. Για να τα δουμε ενα ενα: Οταν με την απαραδεκτη πρακτικη της αποκοπης λες σε γονεις να μην μιλουν στα παιδια τους (το βιντεακι στην συνελευση του καλοκαιριου με τους γονεις να μην απαντουν στο τηλεφωνημα του παιδιου τους επειδη ηταν αποκομενο το θυμαστε;) , σε παπουδες να μην μιλουν στα εγγονια τους, σε εγγονια να μην μιλουν στους παππουδες τους κλπ κλπ αραγε δεν διαλυεις οικογενειες; Δεν ειναι εξτρεμιστική αυτη η απαραδεκτη πρακτική της αποκοπής; Νομιζω πως ναι. Οταν λες οτι εσυ μονο εισαι του Θεου και ολοι οι αλλοι ειναι του Σατανα, οταν λες οτι οι αλλες θρησκειες ειναι του Σατανα (κατι τέτοια λένε και οι Τζιχαντιστές) , οταν κανεις υποτιμιτικα σχολια στα εντυπα σου για τις αλλες θρησκειες (Σ09 15/7 σ. 4 παρ. 6 , Σ06 15/3 σ. 27 παρ. 3 , Σ04 1/2 σ. 12 παρ. 18, Σ02 15/11 σ. 29) αραγε δεν υποδαυλιζεις το μισος; Δεν ειναι εξτρεμιστικό αυτο; Νομιζω ειναι. Οταν απαγορευεις να σωσει καποιος την ζωη του μεσω μεταγγισης αιματος και ενθαρρυνεις μικρα παιδια να πεθανουν παρα να βαλουν αιμα (Ξύπνα 22 Μαίου 1994) δεν ειναι αυτο εξτρεμιστικο; Οταν αποκαλυπτεται οτι εδω και δεκαετιες αποκρύπτεις απο τις αρχες χιλιαδες περιπτωσεις παιδικης κακοποιησης απο παιδοφιλους (μονο στην Αυστραλια αποκαλυθηκε στο δικαστηριο οτι η Οργανωση της Σκοπιας εχει αποκρυψει απο τις αρμοδιες αρχες πανω απο 1.000 υποθέσεις παιδικης κακοποιησης τα τελευταια 30 χρονια), οταν τα κεντρικα γραφεια έδιναν οδηγιες στους τοπικους πρεσβυτερους να καλυπτουν τους παιδεραστες επειδη δεν υπηρχαν 2 μαρτυρες, να φερνουν το παιδι σε αντιπαραθεση με τον βιαστη του, οταν με τις ευλογιες του ΚΣ αντι να αποκοψουν τον παιδεραστη απειλουσαν το παιδι/θυμα να μην μιλαει (υπαρχουν στο ιντερνετ απειρες αποδειξεις απο επισημες πηγες εκκλησιατικες επιστολες κλπ για τα παραπανω για οποιον θελει να το ψαξει) , ολα αυτα δεν ειναι εξτρεμιστικα;

Νικ

Καλη η προσπαθεια για προπαγάνδα κ μισοαληθειες αλλά δεν πιανει σε εμας ΑΠΕΤΥΧΕΣ...θυμασε τι ειπε ο Χριστός για τα σκυλιά που γυρνουν στον ιδιο τον εμετο τους ε;...ξερεις εσυ τι εννοώ

Σκεψου

Τι απο αυτα που εγραψα ειναι ψεμα; Πες μας ποιες ειναι οι "μισοαληθειες" με επιχειρηματα και αποδειξεις ομως οπως εκανα και εγω. Διαφορετικα απλα πετας λασπη και απαξιωνεις και αυτο ειναι αποδειξη οτι δεν εχεις να απαντησεις κατι το ουσιαστικο. Οσοι διαβαζουν το μηνυμα σου και το μηνυμα μου καταλαβαινουν ποιος μιλαει με στοιχεια και ποιος απλα απαξιωνει με χαρακτηρισμους.

Ορθοδοξία ή θάνατος

Ο Πούτιν κάνει το καθήκον του συνεχιστή της ανατολικής ρωμαικής αυτοκρατορίας

Γιώργος

Για να γνωρίζουν όσοι δεν έχουν ασχοληθεί με το θέμα αυτό, αυτό που συμβαίνει στη Ρωσία είναι πολύ βαθύτερο. Σκεφθείτε ότι ακόμη και οι Ρώσοι Βαπτιστές είχαν αποστείλει ανοιχτή επιστολή στον Πρόεδρο Πούτιν υπέρ των Μαρτύρων του Ιεχωβά. [...] Κάποια σημεία: "Παρά τη διαφωνία μας στην αυστηρή θρησκευτική σφαίρα, δηλαδή, τη θεολογική διαμάχη όσον αφορά τις διδασκαλίες και ορισμένες πρακτικές των Μαρτύρων του Ιεχωβά, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την κατάσταση της θρησκευτικής οργάνωσης Διοικητικό Κέντρο των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία σχετικά με την άσκηση των συνταγματικών δικαιωμάτων τους στην ελευθερία της συνείδησης και της θρησκευτικής ομολογίας. Αξιότιμε Vladimir Vladimirovich! Σας ζητούμε, ως εγγυητής του Συντάγματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, να προστατέψετε το δικαίωμα της ελευθερίας της συνείδησης των πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και να μην επιτρέψετε το κλείσιμο των θρησκευτικών οργανισμών των Μαρτύρων του Ιεχωβά".

Γιώργος

Απ' ό,τι φαίνεται, δεν επιτρέπεται η ανάρτηση συνδέσμων από άλλους ιστότοπους, καθώς έχει αφαιρεθεί o σύνδεσμος που είχα συμπεριλάβει. Καλό είναι να το γνωρίζουν όσοι διαβάσουν την ανάρτησή μου.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

council-of-europe1

Τα κράτη μέλη μπορούν να λάβουν προληπτικά μέτρα για την προστασία των συμφερόντων της κοινωνίας σε περίοδο πολέμου ή άλλης δημόσιας έκτακτης ανάγκης που απειλεί τη ζωή του έθνους και καταπατά την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

karapetyan-karen

Μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Σερζ Σαρκισιάν, την Δευτέρα, είχε προγραμματιστεί για αύριο το πρωί μια συνάντηση μεταξύ της αντιπολίτευσης και εκπροσώπων του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίες όμως ακυρώθηκαν