Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο έκλεισε τα σύνορα με τη Βραζιλία και ακολουθεί η Κολομβία

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο έκλεισε τα σύνορα με τη Βραζιλία και ακολουθεί η Κολομβία

Στρατός και φράγματα στα σύνορα με τα γειτονικά κράτη - Ο αμφιλεγόμενος πρόεδρος της Βενεζουέλας ωθεί στα άκρα την κατάσταση

maduro_brazil
Την απόφασή του να κλείσει τα σύνορα με τη Βραζιλία και να δρομολογήσει το κλείσιμο των συνόρων και με την Κολομβία, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο αμφιλεγόμενος πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, οδηγώντας στα άκρα τις σχέσεις του τόσο με τα γειτονικά κράτη, όσο και με την παγκόσμια κοινότητα.

Ο Νικολάς Μαδούρο είχε δώσει εντολή να μεταφερθούν στα σύνορα ισχυρές δυνάμεις του στρατού, ενώ στον κεντρικό δρόμο που συνδέει τη Βενεζουέλα με την Κολομβία, είχαν τοποθετηθεί ένοπλες ομάδες και μεγάλα βυτιοφόρα, φράζοντας τη διέλευση πεζών και οχημάτων.

Ο υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας, Βλαντιμίρ Παντρίνο είχε δηλώσει την Τρίτη, ότι ο στρατός βρίσκεται σε «εγρήγορση» ενάντια σε κάθε παραβίαση των συνόρων της χώρας, επαναδιατυπώνοντας την «αμέριστη» στήριξη των ενόπλων δυνάμεων στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.

Είχαν προηγηθεί οι απειλές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προς τα στελέχη των ένοπλων δυνάμεων της Βενεζουέλας ότι διακινδυνεύουν «τη ζωή τους» και το μέλλον τους αν δεν στρατευτούν στο πλευρό του αυτοανακηρυχθέντος προέδρου Χουάν Γκουαϊδό, απαιτώντας να επιτρέψουν να εισέλθουν τα φορτία της ανθρωπιστικής βοήθειας που έστειλαν οι αρχές των ΗΠΑ στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

«Ο στρατός θα παραμείνει αναπτυγμένος και σε εγρήγορση κατά μήκος των συνόρων (…) για να αποτρέψει κάθε παραβίαση της ακεραιότητας και της κυριαρχίας», δήλωσε ο Παντρίνο, επαναδιατυπώνοντας την «αμέριστη υπακοή, υποταγή και πίστη» της ανώτατης στρατιωτικής διοίκησης στον αρχηγό του κράτους.

«Εκείνοι που επιχειρούν να γίνουν πρόεδροι εδώ στη Βενεζουέλα… θα πρέπει να περάσουν πάνω από τα πτώματά μας», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Άμυνας αναφερόμενος στον Γκουαϊδό και αντικρούοντας τις απειλές Τραμπ τόνισε ότι: «οι ένοπλες δυνάμεις δεν θα δεχθούν ποτέ εντολές από μια ξένη κυβέρνηση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης