FAZ: Ο βασικός υπέρμαχος του Brexit βράβευσε τον Τσίπρα για τη «Βόρεια Μακεδονία»

FAZ: Ο βασικός υπέρμαχος του Brexit βράβευσε τον Τσίπρα για τη «Βόρεια Μακεδονία»

Η Frankfurter  Allgemeine Zeitung κάνει λόγο  για «μια από τις πολλές γραφικές ανατροπές στην καριέρα του Έλληνα πρωθυπουργού»

4719024
Ο πιο σκληρός επικριτής της Ελλάδας και ένθερμος υποστηρικτής του Grexit ήταν αυτός που παρέδωσε στο Μόναχο το βραβείο «Ewald von Kleist» στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ο Μάρκους Ζέντερ, πρωθυπουργός της Βαυαρίας και ηγέτης των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), ήταν αυτός που παρέδωσε το βραβείο στον Έλληνα πρωθυπουργό στην 55η Διάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο.

Όπως αναφέρει το επίμαχο άρθρο του δημοσιογράφου Μίχαελ Μάρτενς, «το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε το βραβείο από τα χέρια του πρωθυπουργού της Βαυαρίας και πρώην ένθερμου υποστηρικτή του Grexit, Μάρκους Ζέντερ, είναι μια από τις πολλές γραφικές ανατροπές στην καριέρα του Έλληνα πρωθυπουργού». Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχόλιο είναι μέσα σε παρένθεση.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, ο Χριστιανοκοινωνιστής Μάνφρεντ Βέμπερ, υποψήφιος με το Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα για την προεδρία της Κομισιόν, ζητά από τους Έλληνες να προβούν σε «οικονομικό πραξικόπημα».

Στη διάρκεια του συνεδρίου του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος στην Αθήνα που διεξήχθη στις αρχές του μήνα, ο Βέμπερ, υποστήριξε ότι θα μπορούσε να γίνει μία διευκόλυνση στο θέμα του ελληνικού χρέους εάν η ελληνική κυβέρνηση ήταν φιλική προς την ανάπτυξη.

Ο 47χρονος Χριστιανοκοινωνιστής δήλωσε ότι θα μπορούσαν να μειωθούν οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων με την προυπόθεση ότι η Ελλάδα θα είχε μια κυβέρνηση "φιλική προς την ανάπτυξη"... δείχνοντας έτσι τον ηγέτη της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης