Ευρωεκλογές: Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας συμμαχεί με τα Πέντε Αστέρια

20723820

Ο σύμμαχος του Κινήματος Πέντε Αστέρων στη χώρα μας είναι το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος – Η ανακοίνωση έγινε από τον Λουίτζι Ντι Μάιο

Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας ΑΚΚΕΛ συμπεριλαμβάνεται στους συμμάχους του Κινήματος Πέντε Αστέρων για τις Ευρωεκλογές του Μαίου, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός των «πεντάστερων», Λουίτζι Ντι Μάιο.

Παράλληλα, η συμμαχία αυτή περιλαμβάνει τις πολιτικές δυνάμεις «Τζίβι Ντιν» (Κροατία), Λίικε Νιτ (Φινλανδία) και «Κουκίζ ‘15» (Πολωνία).

Ο Ντι Μάιο τόνισε σε δηλώσεις του ότι «αποκλείεται από τη συμπόρευση αυτή όποιος δεν πιστεύει στις αξίες της Δημοκρατίας». Μια ευθεία αναφορά, σύμφωνα με τους αναλυτές, στην πιο ακραία πτέρυγα των «Κίτρινων Γιλέκων».

Στην σημερινή συνέντευξη τύπου που οργανώθηκε στην Ρώμη για την παρουσίαση των ευρωπαϊκών συμμαχιών των Πέντε Αστέρων ήταν παρών κι ο επικεφαλής του ΑΚΚΕΛ, Ευάγγελος Τσιομπανίδης.

«Είμαστε πέντε κόμματα τα οποία ανταποκριθήκαμε στην πρόκληση να συνεργαστούμε με στόχο την σύνθεση κοινής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο. Έχουμε και άλλες επαφές και φιλοδοξούμε να μπορέσουμε να γίνουμε επτά», είπε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και Ιταλός υπουργός Εργασίας.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η συμμαχία με το ΑΚΚΕΛ αποτελεί στοιχείο καινοτομίας, διότι οι υπόλοιπες συμμαχίες του ιταλικού πολιτικού κινήματος ήταν ήδη γνωστές.

«Δεν συμφωνούμε όλοι σε όλα τα θέματα, αλλά οι αρχές που εμπνέουν αυτήν την ομάδα, βασίζονται στην ιδέα μιας διαφορετικής Ευρώπης», είπε τέλος ο Ντι Μάιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Γκιλλα κατερινα

Δεν πάμε καθόλου καλά! Αντί να μειώνονται οι μουρλοι στην πολιτική αυξάνονται!

Νίκος Πετώνης

Γκίλλα Κατερίνα Απευθύνεσθε σε πολίτες που προσπαθούν να βγούμε από το παρόν αδιέξοδο και γι'αυτό χρειάζεται σεβασμός. Μουρλοί είναι τα παλαιά πολιτικά κόμματα που μας έφτασαν μέχρις εδώ και τώρα έχουν το θράσος να ζητάνε πάλι την ψήφο μας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης