Ρότζερ Γουότερς των Pink Floyd: Πραξικόπημα Τραμπ στη Βενεζουέλα - Σκοτώνει τη Δημοκρατία

Ρότζερ Γουότερς των Pink Floyd: Πραξικόπημα Τραμπ στη Βενεζουέλα - Σκοτώνει τη Δημοκρατία

Ο πρώην επικεφαλής του θρυλικού συγκροτήματος προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις με την ανάρτησή του στα social media για τη Βενεζουέλα - «Αφήστε τους ήσυχους... το 1% θέλει να λεηλατήσει το πετρέλαιό τους» ανέφερε χαρακτηριστικά

roger_waters_art
Έναν απρόσμενο σύμμαχο φαίνεται να βρήκε ο αμφιλεγόμενος -αλλά εκλεγμένος- πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο. Ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όχι απλώς πήρε το μέρος του Μαδούρο, αλλά επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο κατηγόρησε ότι «κάνει πραξικόπημα» στη Βενεζουέλα και ότι «σκοτώνει τη Δημοκρατία». Ο λόγος για τον Ρότζερ Γουότερς, τον πρώην επικεφαλής του διάσημου συγκροτήματος Pink Floyd, ο οποίος πήρε θέση για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, με ανάρτησή του στο Twitter.

Το αστέρι της παγκόσμιας μουσικής σκηνής «βγήκε κόντρα» τόσο στον Αμερικανό πρόεδρο, όσο και στις θέσεις που έχουν εκφράσει οι μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης, με εξαίρεση τη Ρωσία. Ο θρύλος της μουσικής ζήτησε από την αμερικανική κυβέρνηση και τον Ντόναλντ Τραμπ, να αφήσουν «ήσυχους τους ανθρώπους εκεί».

«Έχουν πραγματική δημοκρατία, σταματήστε την προσπάθεια να το καταστρέψετε, ώστε το 1% (σ.σ. του πληθυσμού της Γης, οι πλούσιοι δηλαδή), να λεηλατήσουν το πετρέλαιό τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρότζερ Γουότερς, βάζοντας μία ακόμη διάσταση του πολύπλουκου θέματος στο τραπέζι του δημόσιου διαλόγου για τη Βενεζουέλα.

Στο ίδιο post, ο επικεφαλής των θρυλικών Pink Floyd ήταν ακόμη πιο ενδεικτικός: «Σταματήστε το πραξικόπημα του Τραμπ», ανεβάζοντας μαζί μία φωτογραφία από διαδήλωση κατά της επέμβασης των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, έξω από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.


Κλείσιμο
Η θέση που εξέφρασε ο Ρότζερ Γουότερς προκάλεσε μεγάλη διαμάχη μεταξύ των ακολούθων του, καθώς πολύς κόσμος πιστεύει ότι οι προθέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης προς τη Βενεζουέλα είναι αγαθές και ότι αφορούν αποκλειστικά και μόνο τη διάσωση των πολιτών από τον «σατράπη» Νικολάς Μαδούρο.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο θρύλος των Pink Floyd, ανέβασε και μία δήλωση του μεγάλου επαναστάτη και απελευθερωτή της Λατινικής Αμερικής, Σιμόν Μπολιβάρ, ο οποίος υποστήριζε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταδικάσει την Αμερική στη μιζέρια, στο όνομα της Ελευθερίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης