Δεν αντιτίθεται σε στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ ο Γκουαϊδό

Δεν αντιτίθεται σε στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ ο Γκουαϊδό

Προκειμένου να αναγκαστεί ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο να εγκαταλείψει την εξουσία και να τερματιστεί η ανθρωπιστική κρίση στη χώρα

guaido
Ο 35χρονος ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, ο Χουάν Γκουαϊδό, που αυτοανακηρύχθηκε την 23η Ιανουαρίου μεταβατικός πρόεδρος, άφησε να εννοηθεί κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο την Παρασκευή ότι είναι διατεθειμένος να εγκρίνει στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ προκειμένου να αναγκαστεί ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο να εγκαταλείψει την εξουσία και να τερματιστεί η ανθρωπιστική κρίση στη χώρα.

Ερωτηθείς εάν θα δίσταζε να εγκρίνει στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ, ο Γκουαϊδό απάντησε: «Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο, ό,τι πρέπει να κάνουμε για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, για να σταματήσουν να πεθαίνουν παιδιά».

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν. Αυτό είναι ένα ζήτημα που προφανώς προκαλεί μεγάλη πολεμική, αλλά κάνοντας χρήση της εθνικής μας κυριαρχίας, ασκώντας τα προνόμιά μας, θα κάνουμε αυτό που είναι απαραίτητο», πρόσθεσε ο Γκουαϊδό, που έχει αναγνωριστεί ως μεταβατικός πρόεδρος της λατινοαμερικάνικης χώρας από περίπου σαράντα χώρες, με πρώτες τις ΗΠΑ.

«Εδώ, στη Βενεζουέλα, κάθε ημέρα που περνάει μετράει σε ανθρώπινες ζωές», τόνισε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης.

«Θα κάνουμε όλα όσα χρειάζεται να κάνουμε με τρόπο κυρίαρχο, αυτόνομο, ώστε να σταματήσει η αρπαγή» της εξουσίας από τον Νικολάς Μαδούρο, δήλωσε.

Η βαθιά οικονομική κρίση που πλήττει την πετρελαιοπαραγωγό χώρα προκαλεί τεράστιες ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων. Τουλάχιστον 2 εκατομμύρια πολίτες έχουν εγκαταλείψει τη Βενεζουέλα από το 2015, κατά τον ΟΗΕ.

Κλείσιμο
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, η κυβέρνηση του οποίου αναγνώρισε αμέσως τον Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, επανέλαβε την Κυριακή ότι η στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα παραμένει μια «επιλογή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης