Συμφωνία Σερβίας - Βρετανίας για τις διεθνείς οδικές μεταφορές

Συμφωνία Σερβίας - Βρετανίας για τις διεθνείς οδικές μεταφορές

«Η συμφωνία που υπογράψαμε προβλέπει την πλήρη απελευθέρωση των οδικών μεταφορών μεταξύ των δύο χωρών», δήλωσε η υπουργός Κατασκευών, Μεταφορών και Υποδομών της Σερβίας

traffic-1
Συμφωνία για τις διεθνείς οδικές μεταφορές υπέγραψαν η αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης και υπουργός Κατασκευών, Μεταφορών και Υποδομών, Ζοράνα Μιχαΐλοβιτς και ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, Τζέσε Νόρμαν.

«Είναι μια σημαντική μέρα, ιδιαίτερα για τους μεταφορείς της Σερβίας, καθώς η συμφωνία που υπογράψαμε προβλέπει την πλήρη απελευθέρωση των οδικών μεταφορών μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και των εμπορευματικών μεταφορών και την κατάργηση των αδειών που μέχρι τώρα απαιτούνταν και αποτελούσαν πρόβλημα», δήλωσε η κ. Μιχαΐλοβιτς, σύμφωνα με όσα τονίζονται σε τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Tanjug.

«Αυτά είναι καλά νέα για τους μεταφορείς της Σερβίας, που βλέπουν σταθερή άνοδο του όγκου του εμπορίου και του αριθμού των μεταφορών τους στο Ηνωμένο Βασίλειο», τόνισε η κ. Μιχαΐλοβιτς.

Επισήμανε δε, ότι στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον κ. Νόρμαν «συζητήσαμε και για τις αεροπορικές μεταφορές και σύντομα μία διμερής συμφωνία θα διαδραματίσει συντονιστικό ρόλο και γι' αυτόν τον τομέα».

Τεράστιο βήμα προς τα εμπρός και για τις δύο χώρες και για την περαιτέρω διεθνή συνεργασία χαρακτήρισε τη συμφωνία ο κ. Νόρμαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης