Συμφωνία Ταλιμπάν-Τραμπ: Αποχωρεί έως την 1η Μαΐου ο μισός στρατός των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν

Συμφωνία Ταλιμπάν-Τραμπ: Αποχωρεί έως την 1η Μαΐου ο μισός στρατός των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν

Τι αποκάλυψε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν από τη Μόσχα - «Δεν έχουμε λάβει τέτοιες εντολές», απαντά το Πεντάγωνο

hanafi
Το περιεχόμενο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τους απεσταλμένους του Ντόναλντ Τραμπ, μετά από έξι ημέρες διαπραγματεύσεων, αποκάλυψε υψηλόβαθμο στέλεχος των Ταλιμπάν. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της ένοπλης εξτρεμιστικής μουσουλμανικής οργάνωσης, η συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες προβλέπει την αποχώρηση του μισού (50%) αμερικανικού στρατού που βρίσκεται εδώ και χρόνια στο Αφγανιστάν, έως την 1η Μαΐου.

Την είδηση αποκάλυψε ο Abdul Salam Hanafi στο περιθώριο της συνάντησης που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μόσχα, για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στην περιοχή.

«Οι Αμερικανοί μας είπαν ότι η επιχείρηση αποχώρησης του 50% των στρατευμάτων από το Αφγανστάν θα ξεκινήσει στα τέλη Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Απριλίου και οπωσδήποτε έως την 1η Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

Η αμερικανική διοίκηση στρατού στο Αφγανιστάν, ωστόσο, δεν επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Hanafi. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε ότι δεν έχει λάβει σχετικές οδηγίες, πολύ δε περισσότερο δεν έχει λάβει εντολή εκκένωσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού στο Αφγανιστάν, ο οποίος τόνισε ότι δεν υπάρχει εντολή για άμεση αποχώρηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης