Βρετανία: Στους -15 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία – Τουλάχιστον 2.000 σχολεία κλειστά

Βρετανία: Στους -15 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία – Τουλάχιστον 2.000 σχολεία κλειστά

Ακραία καιρικά φαινόμενα εμφανίστηκαν και στη Βρετανία – «Κίτρινος συναγερμός» στο Λονδίνο, που αναμένεται ότι θα ενταθούν οι χιονοπτώσεις κι ενώ στην Αυστραλία το θερμόμετρο βρίσκεται στους 30 βαθμούς Κελσίου

20655996
Ακραίες καιρικές συνθήκες πλήττουν πολλές περιοχές του πλανήτη με την «πολική δίνη» να πλήττει τις βόρειες πολιτείες στις ΗΠΑ, τις σφοδρές χιονοπτώσεις να δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των Βρετανών και τον υδράργυρο στην Αυστραλία να δείχνει 30 Βαθμούς Κελσίου. Πρόκειται για τον πιο ζεστό Ιανουάριο στην ιστορία της χώρας, όπως αναφέρει το BBC.

Οι βρετανικές αρχές εξέδωσαν «κίτρινο συναγερμό» για το Λονδίνο και την νοτιοανατολική χώρα καθώς, μέσα στις επόμενες ώρες, οι πολίτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με βόμβες χιονιού....και 14 εκατοστά χιονιού, πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο και πολύωρες καθυστερήσεις στις πτήσεις.

To Σαββατοκύριακο, τα πράγματα θα είναι δύσκολα στις μετακινήσεις των Βρετανών.

Τουλάχιστον δύο χιλιάδες σχολεία στα οποία φοιτούν περίπου 800 χιλιάδες μαθητές, παρέμειναν σήμερα κλειστά εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Daily Mail», η χθεσινή νύχτα ήταν η πιο κρύα στη Βρετανία των τελευταία επτά ετών με τον υδράργυρο να δείχνει στη Σκοτία μείον 15 Βαθμούς Κελσίου.


20650965
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης