Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω ιλαράς η πολιτεία της Ουάσιγκτον

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω ιλαράς η πολιτεία της Ουάσιγκτον

Η Ουάσιγκτον είναι μία από τις 18 αμερικανικές πολιτείες που δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των παιδιών

washi
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την πολιτεία της Ουάσιγκτον ο κυβερνήτης της αμερικανικής περιοχής, μετά τα αυξημένα κρούσματα ιλαρά που έκαναν την εμφάνισή τους σε διάφορες επαρχίες.

Ήδη στην Clark County έχουν καταγραφεί 35 περιστατικά ιλαρά, ενώ σε άλλα 50 σημεία έχει επιβεβαιωθεί έξαρση του φαινομένου, καθώς η ασθένεια έχει αρχίσει να μεταδίδεται σε ανησυχητικά μεγάλες διαστάσεις.

Σύμφωνα με αναφορές, τουλάχιστον το 30% των παιδιών ηλικίας κάτω των πέντε ετών, έχουν καταλήξει στο νοσοκομείο για ιατρική φροντίδα, ενώ το 90% των ατόμων που έρχονται σε επαφή με ασθενή, προσβάλλεται.

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Υγείας ενημέρωσε για μία ακόμη φορά τους γονείς, ότι όσοι άνθρωποι έχουν λάβει το εμβόλιο για την ιλαρά, είναι κατά 95% καλυμμένοι, τόσο σε επίπεδο εκδήλωσης της ασθένειας, όσο και σε επίπεδο βαρύτητας των συμπτωμάτων.

Η εκδήλωση 35 σοβαρών περιστατικών ιλαρά, υποχρέωσαν τον κυβερνήτη της Ουάσιγκτον, Jay Inslee, να κηρύξει την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μέχρι νεωτέρας. «Είναι μία πολύ σοβαρή ασθένεια και θα πρέπει να ενεργήσουμε από νωρίς, προκειμένου να την περιορίσουμε», δήλωσε ο κυβερνήτης της αμερικανικής πολιτείας.

Το πρόβλημα, ωστόσο, ξεκίνησε πριν χρόνια, όταν 18 αμερικανικές πολιτείες, μεταξύ αυτών και η Ουάσιγκτον, επιτρέπουν με νόμο στους γονείς να κρίνουν και να αποφασίζουν αν θα κάνουν εμβόλια στα παιδιά τους ή όχι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης