«Φόβος και τρόμος» του Τραμπ ο πρώην «mr Starbucks», Χάουαρντ Σουλτς

«Φόβος και τρόμος» του Τραμπ ο πρώην «mr Starbucks», Χάουαρντ Σουλτς

Ο 65χρονος δισεκατομμυριούχος διεκδικεί το προεδρικό αξίωμα στις εκλογές του 2020

starbuck_mr
Αν και δεν είχε παπούτσια να φορέσει, δημιούργησε μια περιουσία που ανέρχεται σε 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes».

Το πρώην αφεντικό της μεγαλύτερης εταιρείας καφέ στον κόσμο, της αλυσίδας καταστημάτων Starbucks, Χάουαρντ Σουλτς, θα μπορούσε να είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός αντίπαλος του Τραμπ στις εκλογές του 2020, όπως σχολιάζουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Αν και ο ίδιος δηλώνει ανεξάρτητος, οι Δημοκρατικοί τον καλούν να ενταχθεί στο κόμμα τους και να κατέβει υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές.

«Εάν κατέβει μόνος του τότε ενισχύονται οι πιθανότητες επανεκλογής του Τραμπ», προειδοποιούν πρωτοκλασάτα στελέχη των Δημοκρατικών.

Κλείσιμο
Ο Σουλτς διέμενε με την οικογένειά του σε εργατικές κατοικίες στο Μπρούκλιν και ήταν το πρώτο μέλος της που κατάφερε να αποκτήσει ανώτατη εκπαίδευση.

«Δεν ήταν η ανάγκη να ασχοληθώ με τον καφέ, αλλά η ανάγκη να χτίσω μια εταιρεία την οποία ο πατέρας μου δεν είχε ποτέ ευκαιρία να χτίσει», έχει πει σε συνεντεύξεις του.

Είχε γίνει δεκτός με αθλητική υποτροφία στο πανεπιστήμιο του Βόρειου Μίσιγκαν, αλλά τελικά αποφάσισε να ολοκληρώσει τις σπουδές του παίρνοντας δάνεια και κάνοντας δουλειές δεξιά κι αριστερά.

Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τις πωλήσεις και λίγα χρόνια αργότερα μετέτρεψε μια μικρή επιχείρηση καφέ σε παγκόσμιο κολοσσό.

Σήμερα σε ηλικία 65 ετών ο δισεκατομμυριούχος Σουλτς έχει αποχωρήσει από την πρώτη γραμμή των Starbucks έπειτα από τρεις δεκαετίες στο τιμόνι της εταιρείας.

Έχει εκφράσει στο παρελθόν ανοιχτά τις θέσεις του για πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα επικρίνοντας δριμύτατα τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ έχει υποστηρίξει ανοιχτά τόσο τη Χίλαρι Κλίντον όσο και τον Μπαράκ Ομπάμα. Για χρόνια ήταν ένας από τους μεγάλους χρηματοδότες των Δημοκρατικών, τώρα όμως ως ανεξάρτητος ελπίζει πως θα έχει την στήριξη των δυσαρεστημένων Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης