Η Ιταλία κρατά «ίσες αποστάσεις» από Μαδούρο και Γκουαϊδό

ITALY-POLITICS

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μεγάλα ευρωπαϊκά κράτη ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε διαπιστώνει την ανάγκη εθνικής συμφιλίωσης και δηλώνει αντίθετος «σε παρεμβάσεις άλλων χωρών» στη Βενεζουέλα

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αναφέρθηκε σήμερα το βράδυ στις εξελίξεις στην Βενεζουέλα δείχνοντας ουσιαστικά ότι επιθυμεί να κρατήσει «ίσες αποστάσεις», όπως σημειώνει μεγάλο μέρος του ιταλικού Τύπου.

Πιο αναλυτικά, ο επικεφαλής της κυβέρνησης δήλωσε: «Η Ιταλία παρακολουθεί με αμείωτη προσοχή την κατάσταση στη Βενεζουέλα. Διαπιστώνουμε την ανάγκη εθνικής συμφιλίωσης και μιας πολιτικής διαδικασίας η οποία θα πρέπει να λάβει χώρα με τάξη, για να μπορέσει να επιτρέψει στον λαό της Βενεζουέλας να προχωρήσει --το γρηγορότερο-- σε ελεύθερες, δημοκρατικές επιλογές».

Παράλληλα, ο Ιταλός πρωθυπουργός δηλώνει αντίθετος «σε παρεμβάσεις άλλων χωρών, με χαρακτήρα επιβολής» και τονίζει ότι «η λατινοαμερικανική αυτή χώρα δεν πρέπει να γίνει πεδίο διχασμού διεθνών δυνάμεων».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Κωνσταντίνος

Δεν τον ενδιαφέρει αν ο λαός της Βενεζουέλας πεθαίνει από την πείνα! Αυτό δείχνει το ήθος του!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kent_court

Συγκινητικές στιγμές σε δικαστήριο του Μίσιγκαν, όπου μια ολόκληρη τάξη νηπιαγωγείου έγινα μάρτυρας στην υιοθεσία συμμαθητή τους – Οι μικροί μαθητές είχαν φτιάξει πλακάτ με καρδούλες

000_1MU7JX

Συνοδευόμενη από τον πρωθυπουργό της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι, η Γερμανίδα Καγκελάριος επισκέφθηκε τα κρεματόρια, πριν διασχίσει την σιδερένια πύλη με την διάσημη επιγραφή "Arbeit macht frei"