Βρετανία: Η Μέι είναι ακόμα ζωντανή - Πώς θα χειριστεί το Brexit

Βρετανία: Η Μέι είναι ακόμα ζωντανή - Πώς θα χειριστεί το Brexit

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός επιβίωσε της πρότασης μομφής των Εργατικών - «Εχει αποτύχει σε όλα εκτός από το να κρατήσει τη θέση της» γράφουν δημοσιεύματα - Ποια είναι τα επόμενα βήματά της

mei-ters
Σε αυτή τη μακρά κρίση που βιώνει η Bρετανία αναφορικά με το Brexit, πολλές φορές έχει διαφανεί ότι η Τερέζα Μέι οδεύει προς το πολιτικό της τέλος και άλλες τόσες έχει βγει νικήτρια, έστω και αν η νίκη της είναι πύρρειος. Αυτό συνέβη και τώρα για ακόμη μία φορά. Αλλωστε όπως επισημαίνει δημοσίευμα πρόκειται για την πολιτικό που «έχει αποτύχει σε όλα εκτός από το να κρατήσει τη θέση της».

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός επιβίωσε της πρότασης μομφής των Εργατικών και σε διάγγελμα που έκανε αμέσως μετά εξήγησε για πολλοστή φορά ότι έχει σκοπό να τιμήσει αυτό που αποφάσισε ο βρετανικός λαός και να προχωρήσει με το Brexit.

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των βρετανικών εφημερίδων:


Τι μέλλει γενέσθαι στη συνέχεια; Τις επόμενες μέρες η Μέι θα καλέσει διαφωνούντες από το κόμμα της αλλά και από την αντιπολίτευση ώστε να διερευνήσει τι ακριβώς ζητούν και να θέσει τις όποιες εκδοχές στις Βρυξέλλες. Στόχος της πρωθυπουργού είναι να βρεθεί μια λύση όσον αφορά τη διάρκεια του backstop, της εγγύησης των συνόρων στην Ιρλανδία, σημείο τριβής που προκάλεσε την βαριά ήττα της κυβέρνησης στο Κοινοβούλιο.

Το Εργατικό Κόμμα από την πλευρά του δεν είναι έτοιμο να διεξαγάγει ουσιαστικές συνομιλίεςμε την Βρετανίδα πρωθυπουργό για την μελλοντική πορεία της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, μέχρις ότου η Τερέζα Μέι αποσύρει από το τραπέζι την επιλογή ενός Brexit χωρίς συμφωνία ("no deal Brexit"), δήλωσε ένας εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λίγο μετά την καταψήφιση της πρότασης μομφής ενάντια στην κυβέρνηση της Μέι.

Σε περίπτωση αποτυχίας όλων των ενεργειών της Μέι, η Βουλή, δια της ειδικής επιτροπής, θα αναλάβει τη διαχείριση του Brexit. Αυτή θα πρέπει να επεξεργαστεί νέο  διακομματικό σχέδιο και να το θέσει προς έγκριση στους 27. Όλα αυτά θα απαιτήσουν χρόνο γι' αυτό και πρέπει να θεωρείται βέβαιη η παράταση του άρθρου 50 για μερικούς μήνες ή επ' αόριστον, όπως εκτιμούν πολλοί βουλευτές.

Οι Βρυξέλλες δεν αντιδρούν στην παράταση του χρόνου αποχώρησης της Βρετανίας και βρίσκονται σε στάση αναμονής για τις επόμενες κινήσεις της Τερέζα Μέι. Και φυσικά στο τέλος αυτής της πρωτοφανούς πορείας, υπάρχει και το ενδεχόμενο νέου δημοψηφίσματος, ως τελική λύση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης