Βρετανία: Η πρωθυπουργός Μέι επιβίωσε της πρότασης μομφής

teresa_main

Την πρόταση Κόρμπιν στήριξαν 306 βουλευτές - 325 επέλεξαν να παραμείνει η Μέι στην πρωθυπουργία εν όψει Brexit

Κυβέρνηση «ανοχής» 19 μόλις βουλευτών έχει πλέον η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι, καθώς η βουλή των Κοινοτήτων απέρριψε την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν.

Με 325 ψήφους υπέρ της και 306 κατά, η Τερέζα Μέι παραμένει στην προεδρία της κυβέρνησης της Μεγάλης Βρετανίας και πλέον μετρά αντίστροφα για τις 72 μόλις ημέρες που απομένουν μέχρι την επίσημη έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο ηγέτης των εργατικών απέρριψε οποιαδήποτε πιθανότητα διαβουλεύσεων με την κυρία Μέι, ζητώντας εκ νέου την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ χωρίς καμία συμφωνία.

Παράλληλα σε ομιλία του ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν -η χώρα του οποίου τηρεί τη σκληρότερη στάση έναντι της Βρετανίας- απορρίπτει κάθε πιθανότητα νέων διαπραγματεύσεων με το Λονδίνο, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιον, η ΕΕ δεν έχει κανέναν λόγο να υποχωρήσει για ένα εσωτερικό πολιτικό πρόβλημα της Μεγάλης Βρετανίας.

Η κυρία Μέι που έλαβε τη στήριξη από το συγκυβερνών Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βορείου Ιρλανδίας, δήλωσε την πρόθεσή της να συνομιλήσει με την αντιπολίτευση για να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε η χώρα, η οποία εισάγει το 70% των αγαθών της που βρίσκονται στα πολυκαταστήματά της από κράτη – μέλη της ΕΕ, να μην αντιμετωπίσει άμεσα τεράστια προβλήματα.

Ωστόσο η νίκη της Τερέζα Μέι δεν θα θέσει τέρμα στην πρωτοφανή πολιτική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η πρωθυπουργός θα πρέπει να φέρει ενώπιον της βουλής των Κοινοτήτων μια νέα πρόταση για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ μέχρι την 21 Ιανουαρίου. Η ίδια η πρωθυπουργός της Βρετανίας επλίζει ότι θα μπορέσει να λάβει μια καλύτερη συμφωνία -ιδίως στο ζήτημα των συνόρων Βορείου Ιρλανδία και Δημοκρατίας τη Ιρλανδίας, για να κάμψει τις αντιρρήσεις των βουλευτών, ωστόσο δεν φαίνεται καθόλου πιθανό οι 27 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ να προσφέρουν κάτι καλύτερο στο Λονδίνο.

Σε ένα τέτοιο σενάριο η Μεγάλη Βρετανία θα αποχωρήσει χωρίς συμφωνία με την ΕΕ στις 29 Μαρτίου και θα αναγκαστεί να ζητήσει της εφαρμογή των κανόνων του Διεθνούς Οργανισμού Εμπορίου για την εισαγωγή και εξαγωγή αγαθών και υπηρεσιών. Η ίδια η Τερέζα Μέι έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι μια έξοδος χωρίς συμφωνία είναι καλύτερο σενάριο από μια έξοδο με μια κακή συμφωνία.

Οι πιέσεις προς την κυρία Μέι να ζητήσει την χρονική επέκταση της εξόδου της χώρας από την ΕΕ, μια διαδικασία που για να πραγματοποιηθεί απαιτεί, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρο 50 της Συνθήκης για την ΕΕ, την ομοφωνία των 27 κρατών – μελών.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Θαλής

Σαν τον τερμινέιτορ ένα πράγμα η κυρία.

Mike

Ας φύγει χωρίς συμφωνία. Το 70% οτιδήποτε βλέπετε στα ράφια στην Αγγλία εισάγεται από την Ε.Ε... Εκεί να της βάλει η Ε.Ε 20% τελωνείο, να φαλιρισπυν στην Αγγλία σε ένα οχταμηνο... Μετά θα παρακαλούν γονατιστοί να ξαναμπούν στην Ε.Ε για να σκουπιστούν πάλι με χαρτί υγείας ..

Μεικος

Θα τους πηδήξει όλους τους λακεδες η Μει.Το brexit θα γίνει κι όλοι οι αλλοδαποί από ΕΕ θα χάσουν τα προνόμια.Μαζι και γκρεκοί και Κύπριοι πιαταδες και λαντζερηδες.

rr

Αυτός είναι ο καπιταλισμός. Θέλει και την σκύλα χωρτάτη (δηλαδή ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων) και την πίτα αφάγωτη (δηλαδή να μεταχειρίζεται τους εργαζομένους και φτωχούς κατά το δοκούν: πότε να ανοίγει τα σύνορα όταν χρειάζεται φθηνούς σκλάβους, πότε να τα κλείνει και να τους αφαιρεί τα δικαιώματα)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

043_dpa-pa_190524-99-354668_dpai

 Η καναδικη μελέτη, που έβγαλε το πόρισμα, είναι η πρώτη που περιλαμβάνει ασθενείς οι οποίοι είχαν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις προτού αναχωρήσουν για την Αβάνα - Τα μέλη των διπλωματικών αποστολών από ΗΠΑ και Καναδά και οι συγγενείς τους ασθένησαν από τα τέλη του 2016 μέχρι και τις αρχές του 2018

germania_astinomia

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Πέμπτης σε ένα γραφείο για θέματα αλλοδαπών, στη γερμανική πόλη Βίσμαρ, καθώς ένας Αφρικανός πρόσφυγας κρατούσε ένα βρέφος σαν όμηρο - Στόχος του ήταν να εξασφαλίσει άδεια παραμονής στη Γερμανία

2
trump_11

«Είναι κανείς τόσο ηλίθιος για να πιστέψει ότι θα έλεγα κάτι ανάρμοστο σε συνομιλία μου με έναν ξένο ηγέτη, σε ένα τέτοιο δυνητικά "πυκνοκατοικημένο" τηλεφώνημα;» αναρωτήθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος