Τουρκία: Ψηφοφόροι ετών... 165 στις λίστες των εκλογών του «σουλτάνου»!

Τουρκία: Ψηφοφόροι ετών... 165 στις λίστες των εκλογών του «σουλτάνου»!

Το παρασκήνιο των επικείμενων δημοτικών εκλογών και των προεδρικών εκλογών με την επανεκλογή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - Απίθανες περιπτώσεις από τις λίστες του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου στην Τουρκία

erdogan
Χιλιάδες υπεραιωνόβιοι άνθρωποι, αλλά και χιλιάδες άλλοι που δεν βρίσκονται στη ζωή φέρονται ότι θα ασκήσουν για... πρώτη φορά το δικαίωμά τους να ψηφίσουν στην Τουρκία, σύμφωνα με τις λίστες της αρμόδιας αρχής που διέρρευσε στη δημοσιότητα μετά τις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Τουρκία, στις 24 Ιουνίου 2018 και ενόψει των Δημοτικών Εκλογών που θα διεξαχθούν στα τέλη Μαρτίου.

Τα στοιχεία που βγήκαν στη δημοσιότητα προκαλούν έντονες σκέψεις για εκλογική νοθεία, ωστόσο η διαδικασία ελέγχου έχει ολοκληρωθεί και οι αρμόδιες αρχές έχουν αποφανθεί ότι οι διαδικασίες διεξήχθησαν νομότυπα και καθαρά.

Σύμφωνα με τις λίστες του τουρκικού Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου (YSK), στις τουρκικές δημοτικές εκλογές θα ψηφίσουν 6.389 άνθρωποι ηλικίας από 100 έως 165 ετών! Η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση, είναι μία 165χρονη γυναίκα από το Καϊσερί, η οποία, μάλιστα, άσκησε για πρώτη φορά το δικαίωμά της να ψηφίσει. Η γυναίκα 165 ετών, εφόσον δεν έχει γίνει κάποιο... λάθος, τότε είναι μακράν η πιο μεγάλη σε ηλικία γυναίκα στον πλανήτη. Η πρόκληση από τους συγκεκριμένους καταλόγους είναι τόσο μεγάλη, που πλέον αναζητείται φόρμουλα για έλεγχο των καταλόγων και στις προεδρικές εκλογές που προηγήθηκαν.

Η γυναίκα των 165 ετών, όμως, δεν είναι η μόνη υπεραιωνόβια. Όπως φαίνεται από τις λίστες της YSK, η Τουρκία πρέπει να διαθέτει μακράν του γηραιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, προφανώς αποτέλεσμα της υποδειγματικής διακυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις τελευταίες δεκαετίες, ο οποίος τον Ιούνιο, εξασφάλισε την ανανέωση της θητείας του, ενώ νωρίτερα είχε φροντίσει να αλλάξει το Σύνταγμα της χώρας, αναλαμβάνοντας, επί της ουσίας, υπεραρμοδιότητες.

Η γυναίκα, ηλικίας 165 ετών, δεν είναι η μοναδική στην Τουρκία που... πλησιάζει τα χρόνια του... Βιβλικού Αβραάμ και του... Ισαάκ. Στις λίστες ξεχωρίζουν ένας άντρας 149 ετών, ονόματι Zulfu και μία γυναίκα 148 ετών, ονόματι Ayse. Τα επώνυμά τους δεν διέρρευσαν, ενώ άπαντες, θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, προφανώς αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα των ιστορικών στιγμών που ζούσαν, καθώς «πρέπει» να νικήσει με διαφορά ο «σουλτάνος».

Τα παραπάνω δεν ήταν τα μοναδικά... μεμπτά σημεία από τις εκλογές της 24ης Ιουνίου 2018 και τις επερχόμενες του Μαρτίου στην Τουρκία. Περίπου 900.000 εγγεγραμμμένοι στους καταλόγους, εμφανίζονται, αλλά είναι... νεκροί.

Κλείσιμο
Παράλληλα, σε πολλές περιοχές και ιδιαίτερα το 90-95% στις επαρχίες Orta και Çamlıdere, οι ψηφοφόροι βρίσκονται σε δύο, ή και τρεις λίστες!

Η λίστα με τα... περίεργα δεν εξαντλείται στα παραπάνω, καθώς στο «παιχνίδι» εντάχθηκαν και περισσότεροι από 56.000 πρόσφυγες από τη Συρία, στους οποίους δόθηκε υπηκοότητα με τη διαδικασία... του κατεπείγοντος.

Σε πολλές ακόμα περιπτώσεις, αναγράφονται ψηφοφόροι σε κτίρια που... χωρούν πολλούς λιγότερους από τους εγγεγραμμένους, ενώ κάποιοι Τούρκοι, προφανώς για λόγους... καλύτερης λειτουργίας των εγκαταστάσεων, εμφανίστηκαν να διαμένουν σε γήπεδα, στάδια, αποθήκες και κάθε λογής δημόσια κτίρια.

Να σημειώσουμε ότι η αντιπολίτευση στην Τουρκία είχε καταγγείλει νοθεία στις εκλογές, ενώ όσοι πολιτικοί αντίπαλοι του Ερντογάν σχετίζονταν με τους Κούρδους, εκδιώχθηκαν και φυλακίστηκαν, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις -κυρίως- στην ευρωπαϊκή κοινότητα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης