ΗΠΑ: Ο Τραμπ φτιάχνει Διαστημική Διοίκηση Στρατού για να κατακτήσει το Σύμπαν

ΗΠΑ: Ο Τραμπ φτιάχνει Διαστημική Διοίκηση Στρατού για να κατακτήσει το Σύμπαν

Στόχος της Διαστημικής Διοίκησης Στρατού των ΗΠΑ είναι η εκπαίδευση των μονάδων, προκειμένου να διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις παντός τύπου σε περιβάλλον εκτός της Γης

usa_aircraft
Η Κατάκτηση του Διαστήματος δεν αποτελεί, πλέον, μία αφηρημένη έννοια, καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται και οι μεγάλες δυνάμεις πολλαπλασιάζουν τα κονδύλια που θα δαπανήσουν σε διαστημικές αποστολές. Ο Ντόναλντ Τραμπ πάει ένα βήμα παραπάνω. Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε εντολή για τη σύσταση της Διαστημικής Διοίκησης Στρατού, η οποία θα επιφορτιστεί με την επιλογή και την εκπαίδευση των καταλληλότερων ανδρών και γυναικών του αμερικανικού στρατεύματος, σε συνδυασμό με την εφαρμογή των σύγχρονων οπλικών συστημάτων που έχουν ήδη τεθεί σε παραγωγική διαδικασία ή σχεδιάζονται.

Η αμερικανική Διαστημική Διοίκηση θα υπαχθεί ως τομέας στο υπουργείο Άμυνας, θα απολαμβάνει δικό της προϋπολογισμό και θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα της στρατιωτικής ανάπτυξης τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Ο αμερικανικός στρατός διαθέτει ήδη πρότυπα διαστημικά στρατιωτικά αεροσκάφη, όπως το μοντέλο X-37B, το οποίο δοκιμάστηκε πρόσφατα, κάτω από απόλυτη μυστικότητα.

Η εντολή του Ντόναλντ Τραμπ ήταν σαφής, σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από τον Λευκό Οίκο. Ο στόχος της Διαστημικής Διοίκησης Στρατού είναι η εκπαίδευση των μονάδων, προκειμένου να διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις παντός τύπου σε περιβάλλον εκτός της Γης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης