Washington Post: Δεν ωφελούνται όλοι οι Αμερικάνοι από την ισχυρή οικονομία της χώρας

Washington Post: Δεν ωφελούνται όλοι οι Αμερικάνοι από την ισχυρή οικονομία της χώρας

4 στους 10 Αμερικανούς δεν μπορούν να καλύψουν έκτακτα έξοδα $400 - Στην αμερικανική κοινωνία ισχύουν πολλές οικονομικές ανισότητες

EconomyFailingFlag
Την άποψη πως δεν ωφελούνται όλοι οι Αμερικάνοι από την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αμερικανική οικονομία υποστηρίζει, σύμφωνα με την Washington Post, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και ένας από τους κορυφαίους οικονομικούς ηγέτες του κόσμου Jerome H. Powell.

Σύμφωνα με τον Powell, στην αμερικανική κοινωνία, αν και πολλοί επωφελούνται από τη σταθερή οικονομία, ισχύουν πολλές οικονομικές ανισότητες, που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στη φυλή, αλλά και την γεωγραφική περιοχή που διαμένουν οι πολίτες.

Αυτό συμβαίνει σε μια χρονιά, κατά την οποία η ανεργία άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 50 ετών. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τους ειδικούς πως η οικονομία των Η.Π.Α. έχει βαθιά δομικά προβλήματα που απέχουν πολύ από το να λυθούν.

Τέσσερις στους 10 δεν μπορούν να καλύψουν έκτακτα έξοδα $400!

Χαρακτηριστικό είναι πως σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για την οικονομική ευημερία των Αμερικανών, τέσσερις στους δέκα ενήλικες ισχυρίζονται ότι δεν έχουν αρκετά χρήματα ώστε να καλύψουν έκτακτα έξοδα ύψους μόλις 400 δολαρίων!
 
Κλείσιμο
Το 89% των αντρών ηλικίας 35-54 ετών εργάζονται, ποσοστό χαμηλότερο από την περίοδο πριν την οικονομική ύφεση (το Νοέμβριο του 2007 εργαζόταν το 90,6% των Αμερικανών ηλικίας 35-54) και υπολείπεται ακόμη περισσότερο από το ποσοστό απασχόλησης της ίδιας ηλικιακής ομάδας το 2000, όταν εργάζονταν 92 στους 100!

Ένα ακόμα αρνητικό δείγμα των ανισοτήτων στη σημερινή αμερικανική οικονομία είναι πως από το σύνολο του εργατικού δυναμικού υπολογίζεται ότι ένας σημαντικός αριθμός 4,8 εκατομμυρίων Αμερικανών θέλουν δουλειές πλήρους απασχόλησης, αλλά έχουν παγιδευτεί σε εργασίες μερικής απασχόλησης.

Τα ποσοστά των αυτοκτονιών έχουν αυξηθεί τόσο ώστε θεωρείται πως επηρεάζουν το προσδόκιμο ζωής το οποίο μειώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατά μέσο όρο, 129 άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε μέρα, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και το ποσοστό αυτοκτονιών συνεχίζει να ανεβαίνει, ειδικά στους άνδρες ηλικίας, τάση που διατηρείται αναλλοίωτη από το 1999 στις ΗΠΑ εκτός από την πολιτεία της Νεβάδα.

Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα τα προβλήματα αυτά είναι βαθιά και δεν είναι εύκολο να αντιστραφούν. Επομένως απαιτείται συστηματική και διαρκής προσπάθεια, προκειμένου να φανούν τα αποτελέσματα μιας οικονομίας της οποίας τα βασικά μεγέθη δείχνουν «ευημερία» στο σύνολο του πληθυσμού.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης