Η Μέι επιστρέφει στην απέλπιδα μάχη του Brexit αφού «τη σκαπούλαρε» από την πρόταση μομφής

theresa_arthro

Με ανανεωμένο ζήλο η Βρετανίδα πρωθυπουργός ξαναρχίζει να «χτυπά πόρτες» στην ΕΕ, ωστόσο είναι πολύ αμφίβολο αν θα βρει ανταπόκριση - Ελάχιστες οι εναλλακτικές για τη Μεγάλη Βρετανία αν δεν περάσει η συμφωνία αποχώρησης από το εθνικό της κοινοβούλιο

Με την ίδια πρωταγωνίστρια θα συνεχιστεί η τραγωδία του Brexit καθώς η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι εξασφάλισε την πολιτική της επιβίωση μετά την απόρριψη της πρότασης μομφής κατά της ηγεσίας της, με τη στήριξη 200 βουλευτών από τους 317 συνολικά.

Για να καταφέρει να παραμείνει στην ηγεσία του συντηρητικού κόμματος και να αποκλείσει μια ακόμα εσωκομματική αμφισβήτηση (σ.σ. δεν μπορεί να υπάρξει άλλη πρόταση μομφής πριν τη συμπλήρωση ενός έτους) η Τερέζα Μέι υποσχέθηκε στους βουλευτές της ότι θα παραιτηθεί από την ηγεσία πριν από τις επόμενες γενικές εκλογές.

Πλέον η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας θα βρεθεί στις Βρυξέλλες, σήμερα Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, όπου οι 27 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι διατεθειμένοι να υποχωρήσουν ούτε στο ελάχιστο σε αυτό που χαρακτηρίζουν "ως εσωτερικό πολιτικό πρόβλημα της Μεγάλης Βρετανίας".

Η πρωθυπουργός της γηραιάς Αλβιώνας, σε μια προσπάθεια να περισώσει ότι περισώζεται από το φιάσκο του Brexit έκανε μια "μίνι" ευρωπαϊκή περιοδεία σε Χάγη, Βερολίνο και Βρυξέλλες, προσπαθώντας να αποσπάσει έστω μερικές γενικές αναφορές στο μη δεσμευτικό νομικά κείμενο για την μετέπειτα σχέση ανάμεσα σε Λονδίνο και Βρυξέλλες. Ωστόσο, ακόμα και ο πιο στενός σύμμαχος της Μεγάλης Βρετανίας εντός της ΕΕ, η Ολλανδία, επανέλαβε με διπλωματικό τρόπο αυτό που είχε δηλώσει την επομένη του δημοψηφίσματος για το Brexit, ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε. "Η Μεγάλη Βρετανία αυτοκτόνησε. Πολιτικά, οικονομικά και συνταγματικά".

Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η Γαλλία αναμένεται να κρατήσει την πιο σκληρή στάση έναντι των αξιώσεων της Μεγάλης Βρετανίας και να απορρίψει κάθε πιθανότητα για οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, μια θέση που έχουν εκφράσει άλλωστε και όλα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ. Ήτοι Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Το χρονοδιάγραμμα

H κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας έχει μερικές μόλις εβδομάδες για να περάσει τη Συμφωνία αποχώρησης από το εθνικό της κοινοβούλιο. Όταν και εφόσον εγκριθεί, η συμφωνία θα έρθει προς έγκριση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία των Ευρωβουλευτών (50% συν μια ψήφος). Στη συνέχεια θα πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με ειδική πλειοψηφία, δηλαδή από 20 κράτη – μέλη τα οποία αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 65% του πληθυσμού της ΕΕ. Την 29η Μαρτίου 2019 το Ηνωμένο Βασίλειο φεύγει από την ΕΕ.

Η Μεγάλη Βρετανία έχει πλέον ελάχιστες εναλλακτικές. Η κυβέρνηση της χώρας μπορεί να προκηρύξει νέο δημοψήφισμα με το ερώτημα προς τους Βρετανούς πολίτες να είναι: "Δέχεστε τη συμφωνία που προτείνει ΕΕ ή επιθυμείτε ένα Brexit χωρίς συμφωνία". Επίσης, η Τερέζα Μέι μπορεί να ακυρώσει τη διαδικασία εξόδου της χώρας από την ΕΕ. Πρόσφατα το Δικαστήριο της ΕΕ έκρινε ότι η Μεγάλη Βρετανία μπορεί μόνο να ακυρώσει το άρθρο 50 μονομερώς, δηλαδή να επιλέξει την παραμονή της στην Ένωση, σε αντίθεση με την προσωρινή επέκταση της παραμονής για δύο επιπλέον χρόνια, η οποία ενώ προβλέπεται από την παράγραφο 3 του άρθρου 50, απαιτεί την ομοφωνία των 27 κρατών - μελών της ΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑ (14)

ΚΥΡΙΑ τερεζα με'ι'

ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΛΕ"Ι¨ΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΤΗΝ ΕΟΚ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΗ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ...

Κεριά και λιβάνια!

Δεν φτάνει που είσαι άσχετος, το φωνάζεις κι'όλας! Η Ε.Ε. είναι δημιούργημα των Γερμανών ΚΑΙ των Γάλλων ΚΑΙ των Βέλγων ΚΑΙ των Ολλανδών ΚΑΙ των Ιταλών ΚΑΙ και και! Ήταν ο μόνος τρόπος για να ξεφύγει η Ευρώπη από τη φρίκη του πολέμου και δουλεύει καταπληκτικά. Εάν εσύ τώρα ο άχρηστος Βαλκανοκατσαπλιάς ροκάνιζες τα επιδόματα και τα δάνεια για 40 χρόνια και δεν θέλεις να πληρώσεις, δε σου φταίει η Ευρώπη αλλά το ξερό σου χοντροκέφαλο!

Αγύριγο κεφάλι

Θέλουμε την Μεγάλη Βρετανία ΜΑΣ να είναι ΜΕΣΑ και το ΚΕΝΤΡΟ της ΕΕ!_____________ΤΕΡΑΣΤΙΑ η ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ προς αυτήν των νουνεχών Ελλήνων (όχι βεβαίως των Ουγκανο-ΦΑΣΙΣΤΩΝ), διότι αυτή ΑΠΑΙΤΗΣΕ και εχάρισε την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ των Ελλήνων και της Ελλάδος το 1830 με το Πρωτόκολλο του Λονδίνου. Ο καημένος ο Αλ. Μαυροκορδάτος που τόσο ΑΔΙΚΗΘΗΚΕ, επειδή ήταν ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, μετέπειτα από τους ΧΟΥΝΤΑΙΟΥΣ στο σήριαλ της Τηλεόρασης της ΕΡΤ τότε "Βασίλισσα Αμαλία" με την Αλίκη στον ομώνυμο ρόλο), ΕΛΕΓΕ του George Κάνιγκ "Δώσε μου Ανεξαρτησία και σου υπόσχομαι να σου δώσω (της Αγγλίας) παντοτινή Αφοσίωση και ΦΙΛΙΑ").___________Αλλά και γιά την Ναυμαχία του Ναυαρίνου την ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ την Αγγλία, διότι όπως απεδείχθη χωρίς ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ στην Πελοπόννησο, ΔΕΝ Νικιότανε και και ΔΕΝ ΈΦΕΥΓΕ ο Ιμπραήμ Πασάς!..___________Αυτά γιά όσους ΕΡΕΥΝΟΥΝ σε βάθος την Ιστορία!____________Δεν έχει σημασία εάν ΩΦΕΛΕΙΤΟ τότε ΚΑΙ η Αγγλία εκ της υπάρξεως του Ανεξαρτήτου Κράτους της Ελλάδος.__________Σημασία έχει ΓΙΑ ΕΜΑΣ το τι ΚΑΛΟ μας έκανε!_________Και ΑΥΤΟ μετράμε!___________Διατί, εν τελευταία αναλύσει; ____________Δεν ημπορούσε ως μόνη τότε υπερδύναμις ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΛΛΩΣ και να παρακάμψει την Ανεξαρτησίαν της Ελλάδος; _______Ημπορούσε!_________Και όμως, ΔΕΝ έπραξε ούτως!..___________Αμ΄ και γιά τα ΕΠΤΑΝΗΣΑ που μας ΕΧΑΡΙΣΕ μετά της πλουσίας Κέρκυρας, να λησμονήσωμεν άραγε να τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ εσαεί;

Kolotuba για τους μεθύστακες

Άγγλους!!! Τους τάισε καλό σανό ο σαπιοδόντης Φάρατζ, οτι και θα φύγουν και θα συνεχίσουν να παίρνουν λεφτά απο την ΕΕ, τύφλα να έχει ο δικός μας Πινόκιο Τσιπρέσκου!!! Κάτι ήξερε ο στρατηγός Ντέ Γκώλ που δεν ήθελε τους (μεθύστακες) Άγγλους ούτε ζωγραφιστούς στην τότε ΕΟΚ. Όξω απο την ΕΕ, όξω ρε!!! Και μακάρι οι Γάλλοι να βάλουν και φωτία στο Eurotunnel για να γλυτώσουμε μια και καλή απο τους μεθύστακες!!!

Spy

Απλό είναι τό μήνυμα, (γιά όσους ξέρουν νά "διαβάζουν) τού αποτελέσματος επί τής προτάσεως μομφής: Τό 1/3 τού κόμματός της, είναι εναντίον της. Τό ποσοστό όμως (εναντίον της πάντα), σέ όλη τήν Μεγάλη Βρετανία, είναι συντριπτικά υψηλότερο. Όποτε? Μπρός γκρεμός καί πίσω.. γύρνα! Υγ..μερικοί νά αφήσουν κατά μέρος (καί σέ άλλους) τίς βαθυστόχαστες πολιτικές αναλύσεις καί τό τί μέλλει συμβεί εκεί, καί νά εστιάσουν στό δικό τους τεράστιο πρόβλημα πού ακούει στό όνομα: Αριστερά, ΣΥΡΙΖΑ, Τσίπρας. Από εκεί λοιπόν νά κοιτάξουν πώς θά βγούν γιά νά σωθούν.

Τσάμπα ο χαμος δηλαδή

Και είχατε φαγωθεί όλοι τις προηγούμενες μέρες....

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Η Αγγλία δεν είναι Ελλαδιτσα!!! Δεν μπορουν να την εκβιάσουν τα γερμανικά κεντρα εξουσίας. Είναι μια ανεξάρτητη πολιτική οντότητα. Οι Αγγλοι τραπεζιτές δεν έχουν ανάγκη την Ε.Ε. . Τα οικονομικά στρατηγικά πλάνα τους είναι ήδη σε εφαρμογή εαν η Αγγλία βραχυπρόθεσμα χάσει κάτι θα το κερδίσει σε πολλαπλάσιο βαθμό. Την Ε.Ε να λυπάστε.....

Wait

Καλά το λες, η "Αγγλία",... δηλαδή όχι η Σκωτία και η Βόρεια Ιρλανδία που έχουνε και αυτές "στρατηγικά πλάνα" τους όπως λες , δηλαδή να φύγουν τρέχοντας από το Ηνωμένο Βασίλειο

μακιςςς

Οι Άγγλοι τραπεζίτες και γενικά τα στελέχη του city του Λονδίνου ψήφισαν 70% κατά του μπρεξιτ. Περιεργως στο συλλογισμο σου σου ξέφυγε αυτή η "λεπτομέρεια". Θέλω να πω ότι οι Άγγλοι τραπεζίτες δεν φαίνεται να συμφωνούν μαζί σου.

Ε.Π

'Την σκαπούλαρε'; Ωραίο δημοσιογραφικό λεξιλόγιο αγαπητέ!

Πάρτε το απόφαση

Οι Γερμανοί δεν μπορούν να ηγηθούν στις χώρες της Ευρώπης . Δεν μπορούν, πως να το κάνουμε, δεν μπορούν. Η Ε.Ε. θα διαλυθεί. Κατέλαβαν και την άλλη φορά την Ευρώπη και τι έκαναν; Στρατόπεδο συγκέντρωσης την έκαναν. Πανηγύριζε ο κόσμος όπου έφευγαν. Τυχαίο; Μην υποστηρίζετε τη Γερμανική Ε.Ε. Ο κόσμος ξέρει. Βλέπει τι τραβάμε στην Ελλάδα. Μνημόνια, καταστροφή, μετανάστευση, ανεργία καταχνιά. Θα πανηγυρίσουμε πάλι. Όταν φύγουν. Όπως στην Κρήτη τότε. Νύχτα και μέσα από τα χωράφια. Η Ελλάδα καταστράφηκε από την Μέρκελ την ανεκδιήγητη και τον άλλο κακιασμένο ακατανόμαστο, αλλά η εκδίκηση της Ιστορίας είναι μεγάλη. Φεύγει η Βρετανία . Φεύγει. Ακολουθούν άλλοι.

@Πάρτε το απόφαση

Ετσι!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης