Βρετανία: Η Μέι κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης με 200 ψήφους υπέρ και 117 κατά

Βρετανία: Η Μέι κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης με 200 ψήφους υπέρ και 117 κατά

Δεν «πέρασε» η πρόταση μομφής εις βάρος της Βρετανίδας πρωθυπουργού - 200 βουλευτές των Συντηρητικών ψήφισαν υπέρ της Μέι, 117 κατά - Είπε ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές, αλλά και ότι δεν θα στηθούν πρόωρες κάλπες

theresa_may_omilia_arthro
Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά της Τερέζα Μέι από το ίδιο της το κόμμα, με την Βρετανίδα πρωθυπουργό να καταφέρνει να επιβιώσει και να διατηρήσει τη θέση της.

Η συμμετοχή ανήλθε στο 100%, καθώς ψήφισαν και οι 317 βουλευτές των Συντηρητικών. Η Μέι έλαβε 200 ψήφους υπέρ και 117 κατά.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, σχεδόν 200 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος είχαν δηλώσει δημοσίως ότι θα στηρίξουν με τη ψήφο τους την επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης -και αυτό έγινε. 

Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας δεν έμεινε στη Βουλή, για να παρακολουθήσει την ανακοίνωση του αποτελέσματος, αλλά επέστρεψε στην Ντάουνινγκ Στριτ, την πρωθυπουργική κατοικία.

Νωρίτερα, σε έναν εμφανή πολιτικόπ ελιγμό, η Μέι είχε ανακοινώσει στους βουλευτές του κόμματός της ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες γενικές εκλογές, όπως ανέφερε ένας βουλευτής, που ήταν παρών στη συνάντηση αυτή. Η Μέι τόνισε επίσης ότι δεν πρόκειται να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, καθιστώντας σαφές ότι προτίθεται να εξαντλήσει τη θητεία της και να ολοκληρώσει το έργο που ανέλαβε.

Μιλώντας στα μέλη της Επιτροπής 1922, η Μέι είπε ότι η συγκεκριμένη χρονική περίοδος είναι "πολύ πολύ άσχημη", για να προχωρήσει το κόμμα σε αντικατάσταση της ηγεσίας του, καθώς θα πρέπει να ολοκληρώσει με επιτυχία και εγκαίρως τη διαδικασία του Brexit.

Κλείσιμο
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής που είχε κατατεθεί σε βάρος της ηγέτιδας των Συντηρητικών. Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 8 ώρα Ελλάδας και ολοκληρώθηκε έπειτα από περίπου δύο ώρες και 15 λεπτά. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν ακριβώς στις 23.00 (ώρα Ελλάδας).

Νωρίτερα, το BBC είχε δημοσιεύσει άρθρο, σύμφωνα με το οποίο η Βρετανίδα πρωθυπουργός είχε εξασφαλίσει 158 ψήφους στο Κοινοβούλιο. «Είμαι έτοιμη να αντιμετωπίσω «με κάθε τρόπο» την πρόταση μομφής που κατέθεσαν οι βουλευτές του κόμματός μου» δήλωνε η ίδια εν όψει της ψηφοφορίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης