Γαλλία: Η κυβέρνηση αναστέλλει την αύξηση στα καύσιμα αλλά προειδοποιεί με άσκηση βίας

Γαλλία: Η κυβέρνηση αναστέλλει την αύξηση στα καύσιμα αλλά προειδοποιεί με άσκηση βίας

Μετά τα «Κίτρινα Γιλέκα», η κυβέρνηση αναγκάστηκε σε αναδίπλωση – Ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ ανακοίνωσε την αναστολή του μέτρου αύξησης φυσικού αερίου και ηλεκτρικού για έξι μήνες - Μαστίγιο και καρότο από τον Φιλίπ που αφενός ανακοίνωσε το «πάγωμα» του μέτρου, αφετέρου προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται βία

20312035
Αναστολή στην αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας για ένα εξάμηνο ανακοίνωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε το μέτρο στους πολίτες, αλλά και το κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων», που υποχρέωσαν την κυβέρνηση σε αναδίπλωση.

Μετά την αναστολή του μέτρου, ο Εντουάρ Φιλίπ εμφανίστηκε θετικός μεν σε διαδηλώσεις, όμως διαμήνυσε ότι δεν θα δεχθεί βιαιότητες, σχολιάζοντας και τα επεισόδια του Σαββατοκύριακου.

«Η κυβέρνηση της Γαλλίας δεν δέχεται βιαιότητες», τονίζει ο Εντουάρ Φιλίπ και προσθέτει: «Όλοι οι Γάλλοι έχουν το δικαίωμα να διαδηλώσουν. Αλλά όλοι οι Γάλλοι έχουν επίσης το δικαίωμα στην ασφάλεια. Η κυβέρνηση δεν δέχεται βία...Οι υποκινητές αυτών των πράξεων θα τιμωρηθούν. Εάν πραγματοποιηθεί μία νέα κινητοποίηση το Σάββατο, πρέπει να γίνει ήρεμα».

«Τώρα είναι η ώρα για διάλογο. Έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι όταν βάζουμε τους Γάλλους γύρω από ένα τραπέζι, βρίσκουμε λύσεις. Αυτό προτίθεμαι να κάνω», σημείωσε.

Παράλληλα, ο Φιλίπ ανέφερε ότι «εάν οι φόροι μειωθούν, τότε και οι δαπάνες θα πρέπει να μειωθούν, ενώ προανήγγειλε δημόσιο διάλογο για τους φόρους και τις δημόσιες δαπάνες που θα ξεκινήσει στις 15 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την 1η Μαρτίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης