«Ο Μπιν Σαλμάν είναι τέρας, θα καταβροχθίσει τους πάντες» έγραφε ο Κασόγκι λίγο πριν τη δολοφονία του

«Ο Μπιν Σαλμάν είναι τέρας, θα καταβροχθίσει τους πάντες» έγραφε ο Κασόγκι λίγο πριν τη δολοφονία του

Το CNN παρουσιάζει μηνύματα που αντάλλασσε με Σαουδάραβα ακτιβιστή στον Καναδά για τη δημιουργία ηλεκτρονικού στρατού κατά του Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν

kasog-ne1
Τα μηνύματα που αντάλλασσε για αρκετούς μήνες πριν το θάνατό του ο Τζαμάλ Κασόγκι με έναν Σαουδάραβα ακτιβιστή που ζει στον Καναδά έφερε στη δημοσιότητα το CNN υποστηρίζοντας ότι μπορεί να ρίξουν φως στα αίτια του άγριου θανάτου του.

Ο Κασόγκι στα μηνύματα αυτά περιέγραφε τον πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν ως «τέρας» που δεν θα διστάσει να καταβροχθίσει τους πάντες στο πέρασμά του, ακόμα και τους υποστηρικτές του.

Στα μηνύματα που παραχώρησε στο CNN ο Σαουδάραβας ακτιβιστής Ομάρ Αμπντουλαζίζ φαίνεται ότι ο Κασόγκι ήταν εξαιρετικά προβληματισμένος για όσα περιμένουν τη χώρα του από τον Μπιν Σαλμάν στον οποιό συχνά αναφερόταν ως MBS.

«Όσα περισσότερα θύματα τρώει, τόσο περισσότερα θέλει» έγραψε ο Κασόγκι σε ένα μήνυμα που έστειλε τον Μάιο.

kaso-what1


Κλείσιμο
Στα περισσότερα από 400 μηνύματα που αντάλλαξαν οι δύο μέσω του WhatsApp φαίνεται ότι σχεδίαζαν τη συγκρότηση μιας διαδικτυακής ομάδας νέων που θα προχωρούσε σε αποκαλύψεις για τον Μπιν Σαλμάν και θα τον υποχρέωνε να δώσει εξηγήσεις. «Ο Τζαμάλ πίστευε ότι ο MBS είναι το πρόβλημα και ότι αυτό το παιδί θα πρέπει να το σταματήσουμε» δηλώνει ο Αμπντουλαζίζ στο CNN.

Τον Αύγουστο, όμως, όταν ο Κασόγκι υποψιάστηκε ότι μπορεί οι συζητήσεις τους να έχουν υποκλαπεί, ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος άρχισε να έχει ένα κακό προαίσθημα για το μέλλον του γράφοντας «ο Θεός να μας βοηθήσει». Δύο μήνες αργότερα δολοφονήθηκε.

kaso-what4
kaso-what4a


Ο Αμπντουλαζίζ έχει ήδη υποβάλει μήνυση κατά της ισραηλινής εταιρείας που ανέπτυξε το λογισμικό το οποίο ο ίδιος πιστεύει ότι χρησιμοποιήθηκε για να χακαριστεί το κινητό του τηλέφωνο.

Τα μηνύματα εστάλησαν ανάμεσα στους δύο το διάστημα Οκτώβριος 2017-Αύγουστος 2018. Κασόγκι και Αμπντουλαζίζ προχωρούσαν σε ένα σχέδιο δημιουργίας ηλεκτρονικού στρατού που θα αποκάλυπτε την κρατική προπαγάνδα στα social media.

Για το λόγο αυτό ο Κασόγκι φέρεται να είχε δώσει ήδη 30.000 δολάρια υποσχόμενος στον συνεργό του ότι θα έβρισκε και άλλους υποστηρικτές στο πρόσωπο πλούσιων δωρητών.

kaso-what3


Τον περασμένο Μάιο δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι πλησίασαν τον Αμπντουλαζίζ στο Μόντρεαλ και του είπαν ότι ο Μπιν Σαλμάν τον παρακολουθεί στο Twitter και θέλει να του προσφέρει θέση εργασίας. Στη συνέχεια, μάλιστα, του πρότειναν να πάει στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας για να πάρει ορισμένα έγγραφα. Όμως ο Αμπντουλαζίζ δεν πήγε ποτέ γιατί «ο Κασόγκι μου είπε να μην πάω και να τους συναντήσω μόνο σε δημόσιο χώρο».

Στις 2 Οκτωβρίου ο Κασόγκι δεν ακολούθησε τη συμβουλή που έδωσε και εκείνη την ημέρα ήταν η τελευταία φορά που ήλεγξε τα μηνύματά του στο WhatsApp.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης