Υπόθεση Κασόγκι: Ο πρίγκιπας Σαλμάν έδωσε εντολή «να σιγήσει» ο δημοσιογράφος - Στα χέρια της CIA ηχητικό ντοκουμέντο

Υπόθεση Κασόγκι: Ο πρίγκιπας Σαλμάν έδωσε εντολή «να σιγήσει» ο δημοσιογράφος - Στα χέρια της CIA ηχητικό ντοκουμέντο

Την πληροφορία μεταδίδει η τουρκική Hurriyet Daily News

kso12
Η αμερικανική Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) έχει στην κατοχή της ηχητικό ντοκουμέντο με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν να δίνει οδηγίες «να σιγήσει ο Τζαμάλ Κασόγκι το συντομότερο δυνατόν».

Την πληροφορία μεταδίδει η τουρκική Hurriyet Daily News.

Η εφημερίδα επικαλείται έναν προβεβλημένο Τούρκο αρθρογράφο, ο οποίος υποστηρίζει ότι η επικεφαλής της CIA Τζίνα Χάσπελ είχε «αφήσει να εννοηθεί» ότι υπάρχει αυτή η ηχογράφηση κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στην Άγκυρα τον περασμένο μήνα.

Ένας Τούρκος αξιωματούχος, με τον οποίον επικοινώνησε το Reuters, απάντησε ότι δεν έχει πληροφορίες για τέτοια ηχογράφηση.

«Γίνεται συζήτηση για μια άλλη ηχογράφηση», ανέφερε σε άρθρο του ο δημοσιογράφος της Hurriyet Αμπντουλκαντίρ Σελβί υποστηρίζοντας ότι το εν λόγω τηλεφώνημα ήταν μεταξύ του πρίγκιπα Μοχάμεντ και του αδελφού του, του πρεσβευτή της Σαουδικής Αραβίας στην Ουάσινγκτον.

«Λέγεται ότι η αρχηγός της CIA Τζίνα Χάσπελ το άφησε να εννοηθεί στη διάρκεια της επισκεψής της στην Τουρκία», έγραψε προσθέτοντας ότι οι συνομιλητές είχαν συζητήσει για τον Κασόγκι.

«Λέγεται ότι ο πρίγκιπας διάδοχος έδωσε εντολές να σωπάσει ο Τζαμάλ Κασόγκι το συντομότερο δυνατόν», σε τηλεφώνημά του το οποίο κατέγραψε η αμερικανική υπηρεσία.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ριάντ Άντελ Αλ Τζουμπέιρ είχε δηλώσει ότι τα αιτήματα να αναγνωριστεί η ευθύνη του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπεν Σαλμάν στην δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη στις αρχές του Οκτωβρίου συνιστούν «κόκκινη γραμμή», καθώς «δεν έχουν καμιά βάση στην αλήθεια».

«Στην Σαουδική Αραβία η κυβέρνησή μας είναι κόκκινη γραμμή. Ο φρουρός των δύο ιερών τεμενών και ο πρίγκιπας διάδοχος είναι κόκκινη γραμμή», υπογράμμισε ο Τζουμπέιρ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό δίκτυο BBC.

Κλείσιμο
«Αυτοί εκπροσωπούν κάθε Σαουδάραβα πολίτη και κάθε Σαουδάραβας πολίτης εκπροσωπεί αυτούς. Και δεν θα ανεχθούμε καμία συζήτηση οποιουδήποτε είδους που δυσφημίζει τον μονάρχη μας ή τον πρίγκιπα διάδοχό μας», συνέχισε.

Όπως σημειώνουν με νόημα τα ξένα πρακτορεία, η εφημερίδα που πήρε τη συνέντευξη από τον ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας ανήκει σε σαουδαραβικά συμφέροντα.

Ο Κασόγκι δολοφονήθηκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στις 2 Οκτωβρίου σε μια επιχείρηση η οποία όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν διατάχθηκε από το υψηλότερο κλιμάκιο της σαουδαραβικής ηγεσίας.

Έπειτα από πολυάριθμες αντικρουόμενες εξηγήσεις, το Ριάντ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο σαουδάραβας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε και το πτώμα του διαμελίστηκε όταν απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις για να τον πείσουν να επιστρέψει στη Σαουδική Αραβία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης