Στους 92 οι νεκροί από τις μάχες στη Συρία - Ανάμεσά τους 19 παιδιά

Deir-Ezzor_ISIS

Στη μάχη αυτή που ξέσπασε την Παρασκευή (23.11.2018) και διήρκεσε ως την Κυριακή (25.11.2018) σε τομέα της επαρχίας Ντέιρ Εζόρ σκοτώθηκαν επίσης 61 μέλη του ΙΚ, διευκρίνισε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Τραγικός ο απολογισμός της τριήμερης μάχης των συριακών δυνάμεων με τζιχαντιστές, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Συνολικά 92 μέλη των δυνάμεων που μάχονται κατά των τζιχαντιστών και 51 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 19 παιδιά, σκοτώθηκαν έπειτα από επίθεση ομάδας μαχητών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στην ανατολική Συρία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα (26.11.2018) η Μη Κυβερνητική Οργάνωση.

Στη μάχη αυτή που ξέσπασε την Παρασκευή (23.11.2018) και διήρκεσε ως την Κυριακή (25.11.2018) σε τομέα της επαρχίας Ντέιρ Εζόρ σκοτώθηκαν επίσης 61 μέλη του ΙΚ, διευκρίνισε η Οργάνωση.

Οι απώλειες αυτές μελών των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (FDS) που μάχονται κατά των τζιχαντιστών είναι οι μεγαλύτερες που έχουν υποστεί ποτέ στις τάξεις τους από το Ισλαμικό Κράτος σε μία μόνο μάχη, διευκρινίζει το Παρατηρητήριο.

Μεταξύ των 51 αμάχων που σκοτώθηκαν βρίσκονται 19 παιδιά, διευκρίνισε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν, προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι ήταν μέλη των οικογενειών των τζιχαντιστών.

Η επίθεση αυτή εξαπολύθηκε από 500 τζιχαντιστές που εκμεταλλεύτηκαν την κακοκαιρία για να κάνουν επιθέσεις κατά των θέσεων των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων σε πολλά χωριά στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, κοντά στην μεθόριο με το Ιράκ.

Μετά τη σφοδρή μάχη οι τζιχαντιστές αναγκάστηκαν τελικά να αναδιπλωθούν στις θέσεις τους έπειτα από την αντεπίθεση των FDS που έγινε με την υποστήριξη αεροπορικών πληγμάτων από τον διεθνή συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών, του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ, σύμφωνα με την ΜΚΟ.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις πραγματοποιούν από τον Σεπτέμβριο επιχείρηση κατά του Ισλαμικού Κράτους στην Ντέιρ Εζόρ, αλλά οι τζιχαντιστές εκεί αντιστέκονται, εξαπολύοντας τακτικά φονικές αντεπιθέσεις, για να υπερασπιστούν το έδαφος που εξακολουθούν να ελέγχουν.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ανακοινώνουν σπάνια τις απώλειες στις τάξεις τους.

Μετά την αιφνίδια άνοδό του στην εξουσία το 2014 και την κατάκτηση μεγάλων ζωνών εδάφους στη Συρία και το γειτονικό Ιράκ, το Ισλαμικό Κράτος συρρικνώθηκε έπειτα από πολλές επιχειρήσεις που έγιναν εναντίον του και στις δύο χώρες. Ωστόσο εξακολουθεί να εξαπολύει αιματηρές επιθέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mevlut_cavu

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για «φανταστικούς ισχυρισμούς κατά της ιστορίας» και για «ακραίους κύκλους» και «πολιτικούς που διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα» στην Ελλάδα

000_1GR31C

Η πρώτη δημοπρασία την Κυριακή, θα επιδιώξει προσφορές για 77 οχήματα με τιμή εκκίνησης στο σύνολο περίπου 1,5 εκατομμύρια δολάρια - Τα περιουσιακά στοιχεία είχαν κατασχεθεί από γκάνγκστερ