Corriere della Sera: Ο Τσίπρας συμβούλεψε την Ιταλία να επιλέξει την «kolotoumba»!

tsiprasc0

Κατά τη διαμάχη της με την Κομισιόν για τον προϋπολογισμό - Σύμφωνα μάλιστα με την Corriere della Sera, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας υπογράμμισε προς τους Ιταλούς συνομιλητές του ότι, «αν έχετε μια άλλη ιδέα, όπως την αποχώρησή σας από το ευρώ, τότε... καλή τύχη»

Στις συμβουλές που έδωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας σε προσωπικότητες της ιταλικής πολιτικής σκηνής, ώστε η Ρώμη να δεχθεί τους κανόνες της Ευρωζώνης και να μην επαναλάβει τα δικά του λάθη με την «περήφανη διαπραγμάτευση» του 2015, αναφέρεται σε άρθρο της η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Έλληνας πρωθυπουργός «προσέγγισε προσφάτως προσωπικότητες στην Ιταλία, επειδή ως πρωθυπουργός της Ελλάδας είχε να δώσει κάποιες δικαιολογίες ή έστω εξηγήσεις και μια συμβουλή».

Όπως υπογραμμίζει η ιταλική εφημερίδα, η δικαιολογία του Αλέξη Τσίπρα αφορούσε στην απραξία της Ελλάδας, η οποία δεν βοήθησε σε καμία περίπτωση τη Ρώμη στη διαμάχη της με την Κομισιόν για τον προϋπολογισμό.

corriere


«Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, καθώς θα ήμουν ο πρώτος που θα προκαλούσε υποψίες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας. «Στη συνέχεια ο Τσίπρας, έχοντας τις μνήμες της υποχώρησής του τον Ιούλιο του 2015, έχοντας ήδη επιβάλει capital controls στους Έλληνες πολίτες και τις επιχειρήσεις για να αποφύγει την κατάρρευση, έδωσε και μια συμβουλή στην Ιταλία. Θα ήταν καλύτερο να κάνετε σήμερα αυτά που ούτως ή άλλως θα κάνετε αργότερα (!)».

Σύμφωνα μάλιστα με την Corriere della Sera ο πρωθυπουργός της Ελλάδας υπογράμμισε προς τους Ιταλούς συνομιλητές του, ότι «αν έχετε μια άλλη ιδέα, όπως την αποχώρησή σας από το ευρώ, τότε... καλή τύχη».

«Δεν χρειάζεται η εμπειρία ενός Έλληνα πολιτικού για να καταλάβουμε ότι αυτό είναι που χρειάζεται όχι μόνο η ιταλική κυβέρνηση αλλά και ολόκληρη η χώρα», αναφέρει στη συνέχεια το δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η πραγματική διαπραγμάτευση δεν γίνεται ανάμεσα σε Ρώμη και Βρυξέλλες, όπως δεν έγινε και ανάμεσα σε Αθήνα και Βρυξέλλες, αλλά ανάμεσα στις ιταλικές διεκδικήσεις και την πραγματική οικονομία.

«Είναι αυτό που εννοεί ο Τσίπρας όταν καλεί τους Ιταλούς να αλλάξουν πορεία για να αποφύγουμε να το πράξουμε από ανάγκη όταν θα έχουν επέλθει βαρύτατες ζημίες στην ιταλική οικονομία», αναφέρει η Corriere della Sera, θυμίζοντας το κόστος στην ελληνική οικονομία από τις αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα.

ΣΧΟΛΙΑ (163)

NIKOS

Ρε Πινόκιο, έχεις γίνει ρεζίλι των σκυλιών σε όλη την Ευρώπη!!! Τέτοιο πράγμα δεν ξανακυβέρνησε τη χώρα! Ευτυχώς που σε λίγο θα πάρεις δρόμο, αστείο υποκείμενο!!!

ωραίο

ανέκδοτο! Η ντροπή της Ευρώπης, το ανέκδοτο του πλανήτη (Ελλάδα και οι κυβερνήσεις της), "συμβουλεύει".... γελάσαμε και σήμερα και εμείς και οι Ιταλοί επίσης.

τασος

τελικα την εκαναν την κολοτουμπα ομως..

το παμε

προφεσόρ κολοτουμπίστ

Μ.Γ

Εχει τεχνογνωσια στις κωλοτουμπες το Πινοκιο !!...

Dimitrios o Athineos

Μια είναι η επιτυχημένη συνταγή που έχει την πατρότητα ο ψεύτης και το τσίρκο του . Κωλοτούμπα or kolotouba.... Αφού έβαλε όμηρο την Ελλάδα για 100 χρόνια με 80 δις φόρους, δίνει συμβουλές στους άλλους ψυχασθενεις Ιταλούς.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΥΠΟΚΛΙΝΕΤΑΙ

στη συμβουλή του έμπειρου Πρωθυπουργού της Ελλάδος ! Αυτό χρειάζεται η Ιταλία, γράφει: «Δεν χρειάζεται η εμπειρία ενός Έλληνα πολιτικού για να καταλάβουμε ότι αυτό είναι που χρειάζεται όχι μόνο η ιταλική κυβέρνηση αλλά και ολόκληρη η χώρα», αναφέρει στη συνέχεια το δημοσίευμα !

ναι καλά

δηλαδή παραδέχεσαι και εσύ την κωλοτούμπα του αρχηγού σου. Κάτι είναι και αυτό

78Γ ΕΣΣΟ

Με τις συμβουλές του κ. Τσίπρα προς τους Ιταλούς θυμήθηκα ένα περιστατικό από τη θητεία μου στον στρατό, σε τάγμα προκαλύψεως στον Έβρο: Αξιωματικός τιμωρήθηκε με πειθαρχική ποινή από τον διοικητή του τάγματος και την επομένη κλήθηκε στο υπασπιστήριο να υπογράψει στο βιβλίο πειθαρχικών ποινών αξιωματικών κάτω από την ένδειξη: "Έλαβον γνώσιν". Προτού υπογράψει τη διόρθωσε: "Έβαλον γνώσιν". Άραγε ο κ. Τσίπρας "έβαλε γνώσιν" μετά την τερατώδη ποινή που μας επέβαλαν οι Βρυξέλλες το έτος των "αυταπατών";

Noname

Ο Τσιπρας δεν ειναι χαζος.. Δεν το ειπε τυχαια

Α χα

Ξέρει ο κολοτουμπιάρης! Παλιά μου τέχνη κόσκινο! Εξπέρ του είδους, ντοκτορά έχει πάρει!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης