ΗΠΑ: Συνελήφθησαν οι γιοι του πρώην προέδρου του Παναμά - Αναμένεται η έκδοσή τους

ΗΠΑ: Συνελήφθησαν οι γιοι του πρώην προέδρου του Παναμά - Αναμένεται η έκδοσή τους

Κατηγορούνται για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα

martinelli
Οι δύο γιοι του φυλακισμένου πρώην προέδρου του Παναμά   Ρικάρντο Μαρτινέλι συνελήφθησαν στο Μαϊάμι κι αναμένεται να απελαθούν στην πατρίδα τους, όπου η δικαιοσύνη θέλει να τους προσαγάγει σε δίκη, καθώς κατηγορούνται για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, γνωστοποίησε η Γενική Εισαγγελέας της χώρας την Τετάρτη.

Η Γενική Εισαγγελέας Κένια Πορσέλ δήλωσε σε τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας της ότι οι γιοι του πρώην προέδρου, ο Λουίς Ενρίκε Μαρτινέλι Λινάρες και ο Ρικάρντο Μαρτινέλι Λινάρες, συνελήφθησαν, προσθέτοντας πως περιμένει ακόμη να ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες.

«Ναι, (οι αρχές των ΗΠΑ) επιβεβαίωσαν τη σύλληψη των ανθρώπων αυτών», ανέφερε η Πορσέλ.

Εισαγγελείς απήγγειλαν τον Νοέμβριο του 2017 σε βάρος των δύο γιων του πρώην προέδρου την κατηγορία ότι έλαβαν παράνομα από τη βραζιλιάνικη κατασκευαστική εταιρεία Odebrecht ποσό ύψους 49 εκατομμυρίων αμερικανικών δολαρίων, την περίοδο που ο πατέρας τους βρισκόταν στην εξουσία.

Ο Μαρτινέλι, πρώην μεγιστάνας της λιανικής, ήταν πρόεδρος της Δημοκρατίας του Παναμά από το 2009 ως το 2014.

Δικηγόρος που εκπροσωπεί τους δύο γιους περιορίστηκε να δηλώσει πως δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τη σύλληψή τους, ενώ είπε πως δεν έχει κανένα σχόλιο να κάνει για τις κατηγορίες σε βάρος τους.

Κλείσιμο
Ο πατέρας τους κρατείται σε μια φυλακή λίγο έξω από την Πόλη του Παναμά από τον Ιούνιο, μετά την έκδοσή του από τις ΗΠΑ. Ο 66χρονος πρώην αρχηγός του Κράτους κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε κεφάλαια από τον κρατικό προϋπολογισμό για να κατασκοπεύει 150 και πλέον πολιτικούς του αντιπάλους και δημοσιογράφους όταν βρισκόταν στην εξουσία.

Ο πρώην πρόεδρος δηλώνει αθώος και θύμα μιας «βεντέτας» από μέρους του νυν ηγέτη της χώρας Χουάν Κάρλος Βαρέλα, του άλλοτε αντιπροέδρου του.

Ο Λουίς Εδουάρδο Καμάτσο, εκπρόσωπος του πρώην προέδρου Μαρτινέλι, δήλωσε ότι οι κατηγορίες σε βάρος των γιων του επίσης ασκήθηκαν εξαιτίας πολιτικών πιέσεων.

Πέρυσι, η Οντεμπρέχτ έκλεισε συμφωνία που προβλέπει την καταβολή 220 εκατομμυρίων δολαρίων ως πρόστιμο στις αρχές του Παναμά και τη συνεργασία της στις έρευνες που διενεργούνται για τις δωροδοκίες που κατέβαλε σε αξιωματούχους της χώρας ώστε να εξασφαλίζει αναθέσεις δημοσίων έργων.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης