Αμερικανός Ιεραπόστολος προσπάθησε να προσηλυτίσει την πιο απομονωμένη φυλή του πλανήτη και τον σκότωσαν

Αμερικανός Ιεραπόστολος προσπάθησε να προσηλυτίσει την πιο απομονωμένη φυλή του πλανήτη και τον σκότωσαν

Ο 27χρονος Τζον Άλεν Τσάου, από το Βανκούβερ της Ουάσιγκτον, πλήρωσε ντόπιους ψαράδες για να τον μεταφέρουν στο νησί του Βόρειου Σέντινελ, μια από τις πλέον απόμερες περιοχές του πλανήτη, στα νησιά Ανταμάν, όπου οι αυτόχθονες -κυνηγοί και τροφοσυλλέκτες - ζουν πλήρως αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο

john-chau-thumb2
Τραγικό τέλος βρήκε ένας Αμερικανός Ιεραπόστολος που πήγε να κηρύξει το Χριστιανισμό στα μέλη μιας απειλούμενης με εξαφάνιση φυλής στα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ της Ινδίας, όταν οι ιθαγενείς τον σκότωσαν με βέλη.

Ο 27χρονος Τζον Άλεν Τσάου, από το Βανκούβερ της Ουάσιγκτον, πλήρωσε ντόπιους ψαράδες για να τον μεταφέρουν στο νησί του Βόρειου Σέντινελ, μια από τις πλέον απόμερες περιοχές του πλανήτη, στα νησιά Ανταμάν, όπου οι αυτόχθονες -κυνηγοί και τροφοσυλλέκτες - ζουν πλήρως αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο Τσάου πήγε μέχρι ένα σημείο με τους ψαράδες και συνέχισε με κανό, αλλά μόλις πάτησε το πόδι του στο νησί δέχθηκε βροχή από βέλη από τα μέλη της φυλής των Σεντινέλ, Ωστόσο, δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη για φόνο στους ιθαγενείς καθώς απαγορεύεται ρητά η επαφή μαζί τους και με άλλες φυλές που κατοικούν στα νησιά του Ινδικού Ωκεανού, προκειμένου να προστατευθούν από τη μετάδοση ασθενειών και για να μην επηρεαστεί ο τρόπος ζωής τους.
Η ινδική αστυνομία ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για φόνο κατά «αγνώστων μελών φυλής», ενώ έχουν συλληφθεί επτά ψαράδες που βοήθησαν τον Τσάου να φθάσει στο νησί.

Πηγή της αστυνομίας είπε ότι το θύμα ήταν ιεροκήρυκας, που είχε επισκεφθεί τα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ στο παρελθόν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

John Allen Chau

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη John Chau (@johnachau) στις

Κλείσιμο
Ο Τσάου εθεάθη για τελευταία φορά ζωντανός στις 16 Νοεμβρίου. Τη σορό του εντόπισαν την επόμενη μέρα οι ψαράδες, αλλά όπως είπε ο διευθυντής της τοπικής αστυνομίας, δεν την έχουν απομακρύνει ακόμη από το νησί. «Πρέπει να το σχεδιάσουμε λαμβάνοντας υπόψη τις ευαισθησίες άλλων πολιτισμών. Είμαστε σε επαφή με ανθρωπολόγους και ειδικούς σε θέματα που αφορούν άγριες φυλές. Κάποιο τρόπο θα βρούμε», δήλωσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης