Brexit: Η Γερμανία και άλλες χώρες της ΕΕ το «ξεκόβουν» στη Μέι - Δεν θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση

Tereza-mai

Οι 27 επεξεργάζονται επίσης σχέδια για το σενάριο ενός Brexit χωρίς συμφωνία, εάν το παρόν σχέδιο δεν επικυρωθεί και από τις δύο πλευρές

Η Τερέζα Μέι αγωνίζεται για να κρατήσει ζωντανό το σχέδιο συμφωνίας του Brexit στο οποίο κατέληξε με την Ευρωπαϊκή Ενωση την περασμένη εβδομάδα και να το περάσει από το βρετανικό κοινοβούλιο, εν μέσω σφοδρής κριτικής που δέχεται από βρετανούς πολιτικούς, τους ενωτικούς της Βόρειας Ιρλανδίας, αλλά και εκείνους που θέλουν την διατήρηση στενότερων δεσμών με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Δεν μπορεί να υπάρξει καλύτερη συμφωνία από αυτήν που υπάρχει επάνω στο τραπέζι», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μίχαελ Ροτ. Ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ απέκλεισε επίσης από την πλευρά του οποιαδήποτε προοπτική επιστροφής στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Περισσότερο από δύο χρόνια αφού οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα του 2016, Λονδίνο και Βρυξέλλες έφθασαν επιτέλους σε μία συμφωνία για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου και τώρα διαπραγματεύονται το πλαίσιο των μελλοντικών σχέσεων ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ενωση, δηλαδή τους όρους του διαζυγίου.

Αν και η τύχη της συμφωνίας είναι αδιευκρίνιστη στην βρετανική πλευρά, η Ευρωπαϊκή Ενωση ετοιμάζεται για την σύνοδο κορυφής της επόμενης Κυριακής που θα την επικυρώσει.

Οι 27 επεξεργάζονται επίσης σχέδια για το σενάριο ενός Brexit χωρίς συμφωνία, εάν το παρόν σχέδιο δεν επικυρωθεί και από τις δύο πλευρές και το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει στις 29 Μαρτίου 2019 χωρίς συμπεφωνημένο πλαίσιο που θα ρυθμίζει τις οικονομικές και άλλες σχέσεις Λονδίνου-Βρυξελλών.

«Οποιαδήποτε συμφωνία είναι καλύτερη από την απουσία συμφωνίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Γιαν Ασελμπορν προσερχόμενος στις συζητήσεις των ευρωπαίων υπουργών για το Brexit. «Θεωρώ ότι είναι προς το συμφέρον του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης η παρούσα συμφωνία να γίνει πραγματικότητα».

Ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρεντέρ εξέφρασε την ίδια άποψη, ενώ ο ολλανδός ομόλογός του Στεφ Μπλοκ παρότρυνε για ένα φιλόδοξο «όραμα» για τις σχέσεις Ηνωμένου Βασιλείου-ΕΕ στην πολιτική διακήρυξη που συζητείται αυτήν την στιγμή στις Βρυξέλλες

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Ευρωπαϊστής

ΚΑΜΜΙΑ επαναδιαπραγμάτευση! Η Ευρώπη έχει ήδη δώσει περισσότερα από όσα έπρεπε στην Αγγλία. Δεν είναι δικό μας πρόβλημα αν στο κόμμα της Μέι σφάζονται! Ας πρόσεχαν.

Τάκης1

Η γερμανική εκδίκηση, αυτή τη φορἀ θα κάνουν τις κότες οι εγγλέζοι;

Κρητικός Κριτής

Το Brexit χωρίς συμφωνία είναι καλύτερη λύση. Καλύτερα να γίνουν πολιτεία της Αμερικής πάρα προτεκτοράτο της γερμανιας. Οι γερμανοι είναι πολύ εκδικητικοί σε όσους σηκώνουν κεφάλι και το έχει αποδείξει η ιστορία τους.

Μανούσος Λαμογιάκης

Λεβεντογρόθε τράβα κλέψε κανένα αγρίμι και άσε τις κρίσεις!

Κρητικός Κριτής

Παραουρε, μπουρμπαδε, γκεσταμπιτη, ποδιαλέγουρα τω γερμανών να μη μιλεις.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

theresa_may_resignation_arthroos

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός φεύγει από την προεδρία του Συντηρητικού κόμματος στις 7 Ιουνίου - Απέτυχα τρεις φορές να πείσω τους βουλευτές για το σχέδιό μου για το Brexit είπε και έκλεισε το διάγγελμά της με λυγμό

29