FAZ: Με πρόταση για επιδοτούμενη άνευ αποδοχών άδεια και τον Αλέξη Τσίπρα το συνέδριο του SPD

tsiprasvrykselles-thumb-large

«Το SPD θέλει να διδαχθεί από τις ήττες του» τονίζει η γερμανική εφημερίδα και αναφέρεται στους στόχους και τις εργασίες του συνεδρίου.

«Με πρόταση για επιδοτούμενη άνευ αποδοχών άδεια και τον Αλέξη Τσίπρα, το SPD προς νέα επιτυχία» τιτλοφορεί η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung το ρεπορτάζ της για το συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού κομματος που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Βερολίνο, παρουσία και του Έλληνα πρωθυπουργού.

«Το SPD θέλει να διδαχθεί από τις ήττες του» τονίζει η γερμανική εφημερίδα και αναφέρεται στους στόχους και τις εργασίες του συνεδρίου.

«Το πρόγραμμα εγκαινιάζεται με τολμηρές προοπτικές. Ήδη με την έναρξή του υπάρχει μία ανοικτή συνεδρίαση υπό τον τίτλο "Αριστερά και επιτυχημένα -Αντόνιο Κόστα, Ανδρέα Νάλες, Αλέξης Τσίπρας". Ο Κόστα είναι ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Πορτογαλίας. Ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με το κόμμα του "Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς" στην Ελλάδα εκτόπισε από την εξουσία το αδελφό κόμμα του SPD, ΠΑΣΟΚ» γράφει η FAZ.

Όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα, ήταν ήδη ορατή εδώ και καιρό, και για την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, η ανάγκη για «απελευθέρωση» του SPD από τις μεταρρυθμίσεις του πλαισίου κοινωνικών προστασίας και παροχών Hartz IV και το πρόγραμμα πολιτικής του σοσιαλδημοκράτη πρώην Καγκελαρίου, Γκέρχαρντ Σρέντερ, Aτζέντα 2010. Ωστόσο, η πίεση που προκάλεσαν τα εκλογικά αποτελέσματα του Οκτωβρίου στη Βαυαρία οδήγησαν την νυν επικεφαλής του, Ανδρέα Νάλες, να κηρύξει μία φυγή προς τα εμπρός για το κόμμα και να ανακοινώσεΑλι μία νέα ατζέντα, ένα σχέδιο για το «Κοινωνικό κράτος του 2025».

Παρά ταύτα, προσθέτει, οι παραπάνω κινήσεις δεν οδήγησαν το κόμμα σε ανάκαμψη, όπως σύντομα διαφάνηκε με τα αρνητικά αποτελέσματα και στο κρατίδιο της Έσσης. Σε μία προσπάθεια της ηγεσίας των Σοσιαλδημοκρατών για καλύτερη αποσαφήνιση των μηνυμάτων και της ανακατεύθυνσης του κόμματος, εντάσσεται κατά τη FAZ και η διοργάνωση Debattencamp που πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Βερολίνο. Όπως επισημαίνεται, μέσω αυτής, το κόμμα θέλει να επιδείξει ανοικτότητα και να προτείνει όχι ήδη έτοιμες λύσεις στα μεγάλα δημόσια ζητήματα πολιτικής.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι με το σύνθημα «Όρεξη για το αύριο», αυτή η ευρείας έκτασης εκδήλωση αποτελεί μία νέου είδους διοργάνωση πολιτικού διαλόγου και δημόσιας διαβούλευσης, που εκτιμάται από τους διοργανωτές ότι θα κομίσει «συζητήσεις με πάθος, καθαρές θέσεις, νέα ορμή». Σε διαφορετική κατεύθυνση από ό,τι συνήθως, τα συμμετέχοντα στελέχη του SPD δεν θα επιδοθούν σε μία μεταξύ τους συζήτηση, αλλά θα διευρύνουν τους πολιτικούς τους ορίζοντες μέσω της ανταλλαγής απόψεων με ένα πολυσυλλεκτικό πλήθος συμμετεχόντων, που θα καλύψουν με τις συζητήσεις τους ένα πολύ μεγάλο εύρος θεματικών πολιτικής, επισημαίνεται στο ρεπορτάζ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το SPD ψώνισε από σβέρκο!! Τέτοια προσωπικότητα ... στο Ariel τη βρήκε ;

Ο πιο Φιλαλήθης, καλλιεργημένος, μορφωμένος και, κυρίως, ΣΟΒΑΡΟΣ ευρωπαίος Πρωθυπουργός !! Που γελά ... γελά σα ΧΑΖΟ, εκπροσωπώντας πτωχευμένη και λαβωμένη πατρίδα ... ήδη τρώμε ΓΚΑΒΑΛΙΝΕΣ !!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

airbus-ne1

«Είναι ντροπή που δύο χρόνια μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016, οι εταιρείες ακόμα αδυνατούν να κάνουν σωστά τον προγραμματισμό τους για το μέλλον» δήλωσε ανώτατο στέλεχος της εταιρείας

salman-monos

«Περσινά ξινά σταφύλια», τουλάχιστον για τους μεγάλους «παίκτες» της παγκόσμιας οικονομίας, φαίνεται πως είναι πλέον η κτηνώδης δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου τον περασμένο Οκτώβριο από το καθεστώς του Ριάντ

cohen-trump

Ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ είχε δεχτεί να καταθέσει δημοσίως στις 7 Φεβρουαρίου δηλώνοντας ότι επιθυμεί «να δώσει πλήρη κι αξιόπιστη αναφορά για όσα έχουν διαρρεύσει»

tsavou

Όπως σημειώνει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών  «δεν θα αποκλείσει τις ΗΠΑ, τη Ρωσία ή άλλους εάν θέλουν να συνεργαστούν» -  Ζητεί διεθνή έρευνα για τη δολοφονία του  Τζαμάλ Κασόγκι  στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη