69χρονος Ολλανδός ζητά να αλλάξει την ημερομηνία γέννησής του για να κάνει καλύτερο ηλεκτρονικό «καμάκι»

69χρονος Ολλανδός ζητά να αλλάξει την ημερομηνία γέννησής του για να κάνει καλύτερο ηλεκτρονικό «καμάκι»

Στα επιχειρήματά του έβαλε, επίσης και το... συνταξιοδοτικό υποστηρίζοντας ότι αν εμφανίζεται 20 χρόνια νεώτερος τότε θα σταματήσει να λαμβάνει τη σύνταξή του μέχρι να φτάσει ξανά το όριο συνταξιοδότησης

foto-ollands1
Μια διαφορετική νομική διαδικασία έχει ξεκινήσει ένας 69χρονος Ολλανδός καθώς προσπαθεί να αλλάξει την ημερομηνία γέννησής του προκειμένου να μπορεί να κάνει καλύτερο ηλεκτρονικό «καμάκι» μέσω της πλατφόρμας Tinder.

Στόχος του Emile Ratelband είναι η ημερομηνία γέννησής του να «έρθει» 20 χρόνια αργότερα γιατί, όπως λέει, οι γιατροί του έχουν πει ότι έχει το σώμα ενός 45χρονου.

Το επιχείρημα του 65χρονου είναι ότι αφού οι τρανσέξουαλ μπορούν να κάνουν αλλαγή φύλου και αυτή να αποτυπωθεί στα δημόσια έγγραφα, το ίδιο δικαίωμα πρέπει να έχει και ο ίδιος.

Η...πρωτότυπη δίκη διεξάγεται σε δικαστήριο της πολης Άρνμεν στην ανατολική Ολλανδία.

Κλείσιμο
Ο Ratelband γεννήθηκε στις 11 Μαΐου 1949 αλλά υποστηρίζει οτι νιώθει 20 χρόνια νεώτερος και γι' αυτό θέλει σε όλα τα δημόσια έγγραφα η ημερομηνία γέννησής του να γίνει 11 Μαρτίου 1969.

«Έκανα πρόσφατα τσεκ-απ και έδειξε ότι η βιολογική ηλικία μου είναι 45 ετών. Αν είμαι 69 ετών έχω περιορισμούς. Αν είμαι 49 μπορώ να αγοράσω καινούργιο σπίτι, να οδηγήσω καλύτερο αυτοκίνητο, να πάρω περισσότερες απαντήσεις στο Tinder» υποστηρίζει ο 65χρονος.

Στα επιχειρήματά του έβαλε, επίσης και το... συνταξιοδοτικό υποστηρίζοντας ότι αν εμφανίζεται 20 χρόνια νεώτερος τότε θα σταματήσει να λαμβάνει τη σύνταξή του μέχρι να φτάσει ξανά το όριο συνταξιοδότησης.

Ο δικαστής, η απόφασή του οποίου αναμένεται σε τέσσερις εβδομάδες, αν και δήλωσε τη συμπάθειά του στον 65χρονο εντούτοις επισήμανε τα πρακτικά προβλήματα που θα δημιουργηθούν αν όλοι αρχίζουν να «σβήνουν» κομμάτια της ζωής τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης