NATO: Να συμμορφωθεί η Ρωσία με τη συμφωνία για τις Πυρηνικές Δυνάμεις Μέσου Βεληνεκούς

NATO: Να συμμορφωθεί η Ρωσία με τη συμφωνία για τις Πυρηνικές Δυνάμεις Μέσου Βεληνεκούς

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είχε δηλώσει στις 20 Οκτωβρίου πως η Ουάσινγκτον σχεδιάζει να αποχωρήσει από τη συμφωνία για τις Πυρηνικές Δυνάμεις Μέσου Βεληνεκούς (INF), που υπογράφηκε το 1987, επειδή -όπως υποστήριξε- οι Ρώσοι παραβιάζουν τη συμφωνία

rossiya-nato
Σε κίνδυνο μπαίνει μια σημαντική συμφωνία για τον έλεγχο των εξοπλισμών, η οποία συνέβαλε στο να μπει τέρμα στον Ψυχρό Πόλεμο, καθώς η Ρωσία αναπτύσσει στην Ευρώπη νέους πυραύλους που μπορεί να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, σύμφωνα με τις δηλώσεις που πραγματοποίησε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στη Νορβηγία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είχε δηλώσει στις 20 Οκτωβρίου πως η Ουάσινγκτον σχεδιάζει να αποχωρήσει από τη συμφωνία για τις Πυρηνικές Δυνάμεις Μέσου Βεληνεκούς (INF), που υπογράφηκε το 1987, επειδή -όπως υποστήριξε- οι Ρώσοι παραβιάζουν τη συμφωνία.

«Το πρόβλημα είναι η ανάπτυξη νέων ρωσικών πυραύλων. Δεν υπάρχουν νέοι αμερικανικοί πύραυλοι στην Ευρώπη, όμως υπάρχουν περισσότεροι ρωσικοί πύραυλοι, ικανοί να φέρουν πυρηνικές κεφαλές και οι πύραυλοι αυτοί θέτουν σε κίνδυνο τη συνθήκη INF», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ως εκ τούτου, καλούμε τη Ρωσία να διασφαλίσει ότι συμμορφώνεται πλήρως και με διαφάνεια προς τη συνθήκη INF», πρόσθεσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης