Το απόλυτο χάος στον Ισημερινό

Το απόλυτο χάος στον Ισημερινό

Ο αρχηγός της αστυνομίας Φρέντι Μαρτίνες δεν ήταν αναμειγμένος στις διαμαρτυρίες των αστυνομικών, αλλά δεν κατάφερε να τις σταματήσει...

Το απόλυτο χάος στον Ισημερινό
Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ισημερινού παραιτήθηκε επειδή απέτυχε να σταματήσει την ανταρσία των αστυνομικών, οι οποίοι επιτέθηκαν στον πρόεδρο Ραφαέλ Κορέα και τον παγίδευσαν σε νοσοκομείο στο οποίο βρήκε καταφύγιο, έως ότου επέμβει ο στρατός και τον σώσει από τη χειρότερη κρίση της θητείας του.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Φρέντι Μαρτίνες δεν ήταν αναμειγμένος στις διαμαρτυρίες των αστυνομικών, αλλά δεν κατάφερε να τις σταματήσει, επομένως ήταν ο πρώτος υψηλόβαθμος αξιωματούχος που παραιτήθηκε, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. "Χθες το βράδυ μου είπε ότι υπέβαλε την παραίτησή του", διευκρίνισε ο ίδιος στο Ρόιτερ.

Θερμά μηνύματα υποστήριξης έστειλαν χθες στον πρόεδρο Κορέα ο ΟΗΕ και πάρα πολλές κυβερνήσεις μεταξύ των οποίων αυτές των ΗΠΑ και της Κούβας.

Σήμερα ο ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο χαιρέτισε την αποκατάσταση της τάξης στον Ισημερινό μετά την αποτυχία της χθεσινής "ανταρσίας της αστυνομίας", εκφράζοντας ωστόσο ανησυχία γι'αυτή την απόπειρα πραξικοπήματος σε μία χώρα της Λατινικής Αμερικής.

"Ευτυχώς φαίνεται ότι η τάξη αποκαταστάθηκε με την επέμβαση του στρατού, ο οποίος παρέμεινε πιστός στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση", σχολίασε ο Θαπατέρο σε συνέντευξή του στο δημόσιο ισπανικό ραδιοσταθμό RNE.
Κλείσιμο

Ο ισπανός πρωθυπουργός προσέθεσε ότι μίλησε χθες το βράδυ τηλεφωνικώς με τον πρόεδρο Κορέα, ο οποίος του εξήγησε την κατάσταση. Επίσης σημείωσε ότι έκρινε "ανησυχητική" την ανταρσία αυτή της αστυνομίας, η οποία σημειώθηκε έπειτα "από δεκαετίες χωρίς καμία απόπειρα" αυτού του είδους στη Λατινική Αμερική, με μόνη εξαίρεση την Ονδούρα.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης