Τραγωδία στην Ινδονησία: Στα πρώτα δύο λεπτά εμφάνισε πρόβλημα το αεροπλάνο που συνετρίβη με 189 επιβάτες

Τραγωδία στην Ινδονησία: Στα πρώτα δύο λεπτά εμφάνισε πρόβλημα το αεροπλάνο που συνετρίβη με 189 επιβάτες

Τα σωστικά συνεργεία άρχισαν να ανασύρουν ανθρώπινες σορούς - Το αεροπλάνο της Lion Air βρίσκεται σε βάθος 30-35 μέτρων και σε απόσταση περίπου 15χλμ. βόρεια των ακτών της Ιάβας

arthro_air
Απαντήσεις στο γιατί κατέπεσε και συνετρίβη στη θάλασσα το Boeing 737 Max 8 της Lion Air που μετέφερε το πρωί της Δευτέρας 189 ανθρώπους αναζητούν οι αρχές της Ινδονησίας.

Πρώτη προτεραιότητα εξακολουθεί να αποτελεί ο εντοπισμός του «μαύρου κουτιού» στο οποίο έχουν καταγραφεί όλα τα στοιχεία της μοιραίας πτήσης.

Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται στοιχειά από την ιστοσελίδα Flightradar24, οι πρώτες ενδείξεις ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά με την πτήση εμφανίστηκαν στα πρώτα δύο λεπτά μετά την απογείωση του αεροσκάφους.

Ενώ, δηλαδή, το αεροπλάνο βρισκόταν σε υψόμετρο 2.000 ποδών, ξαφνικά έχασε ύψος - κατά 500 πόδια - και «έγειρε» προς τα αριστερά πριν να κερδίσει ξανά ύψος και να φτάσει στα 5.000 πόδια. Όπως δείχνουν τα ίδια στοιχεία το Boeing άρχισε να αναπτύσσει ταχύτητα φτάνοντας του 345 κόμβους πριν να χαθεί το σήμα του σε υψόμετρο 3.650 ποδών.

flight-airlion


Η εκτίμηση των μελών των συνεργείων διάσωσης είναι ότι το αεροπλάνο της Lion Air βρίσκεται σε βάθος 30-35 μέτρων και σε απόσταση περίπου 15χλμ. βόρεια των ακτών της Ιάβας.

Αν και ακόμα δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση για την τύχη των 189 επιβαινόντων, ανάμεσα στους οποίους ένα παιδί και δύο βρέφη, οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τους διασώτες να έχουν εντοπίσει ανθρώπινες σορούς. Συνολικά στην επιχείρηση συμμετέχουν 150 άτομα, με τα 30 εξ αυτών να είναι δύτες που αναζητούν στοιχεία μέσα στο νερό.

Κλείσιμο


Πολλά ερωτήματα προκαλεί, εντωμεταξύ, η αποκάλυψη του διευθύνοντος συμβούλου της Lion Air ότι το αεροσκάφος, που είχε ξεκινήσει πτήσεις πρίν από μόλις 2 μήνες καθώς το μοντέλο Boeing 737 Max 8 άρχισε να πετάει στους αιθέρες το 2017, εμφάνισε βλάβη, με τον ίδιο να τονίζει ότι αντιμετωπίστηκε από τους μηχανικούς της εταιρείας και γι' αυτό το Boeing απογειώθηκε κανονικά το πρωί της Δευτέρας.

Η υπηρεσία έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι το αεροσκάφος δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου προσθέτοντας ότι τα αίτια της πτώσης «παραμένουν ακόμα ένα μεγάλο ερώτημα».



Ο επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Ασφαλείας των Μετακινήσεων της Ινδονησίας δήλωσε, πάντως, ότι ο πιλότος ζήτησε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο Soekarno Hatta που βρίσκεται στα περίχωρα της Τζακάρτα και του είχε δοθεί το «πράσινο φως» χωρίς να διευκρινίζει για ποιο λόγο είχε ζητηθεί η επιστροφή του αεροσκάφους σε αεροδρόμιο.

Στο αεροδρόμιο Pangkal Pingang έχουν φτάσει ήδη συγγενείς τόσο του πληρώματος όσο και επιβαινόντων στην πτήση που ζητούν απαντήσεις τόσο για την τύχη των δικών τους ανθρώπων όσο και για τα αίτια της αεροπορικής αυτής τραγωδίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης