Μοσκοβισί για ευρωβουλευτή της Λέγκα: Είναι κρετίνος, προβοκάτορας, φασίστας

Μοσκοβισί για ευρωβουλευτή της Λέγκα: Είναι κρετίνος, προβοκάτορας, φασίστας

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων εξαπέλυσε επίθεση σε ευρωβουλευτή της Λέγκα, τον οποίο χαρακτήρισε «κρετίνο, προβοκάτορα, φασίστα» - Ο ευρωβουλευτής είχε πάρει τις σημειώσεις του Επιτρόπου, σήκωσε το παπούτσι του και άρχισε να χτυπάει τα φύλλα 

20223899
Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς αναφέρθηκε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, σχολιάζοντας τον ευρωβουλευτή της Λέγκα Άντζελο Τσιόκα, που πρωταγωνίστησε στο επεισόδιο με το «παπούτσι, made in Italy».

«Είναι ένας κρετίνος, ένας προβοκάτορας, ένας φασίστας. Η χειρονομία του είναι γελοία», ανέφερε σήμερα ο Επίτροπος, μιλώντας στο Cnews. «Όταν αρχίζουν να χρησιμοποιούν τη βία απέναντι σε θεσμούς, όταν αρχίζουν να ποδοπατούν τους κανόνες, και με τα παπούτσια, έχουμε ένα είδος αργής παρέκκλισης προς αυτό που ονομάζουμε ανελεύθερη δημοκρατία, δηλαδή τον μη σεβασμό της ελευθερίας του Τύπου, της ελευθερίας της δικαιοσύνης και των πολιτικών θεσμών», πρόσθεσε.


Το επεισόδιο με το «παπούτσι made in Italy» έγινε την Τρίτη στο Στρασβούργο, μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Πιερ Μοσκοβισί και απέρριψε το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας για το 2019.

Ο Τσιόκα, ανέβηκε στο βήμα μετά τις δηλώσεις Μοσκοβισί και πήρε τις σημειώσεις του Επιτρόπου από το τραπέζι. Κατόπιν σήκωσε ένα παπούτσι, με το οποίο άρχισε να χτυπάει τα φύλλα, αφήνοντας στην κυριολεξία άφωνο τον Γάλλο Επίτροπο, ενώ το επεισόδιο καταδίκασε και ο επικεφαλής της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι.


Κλείσιμο
Ο Μοσκοβισί αρχικά περιορίστηκε να καταδικάσει τη χειρονομία ως «γελοία». Ωστόσο, την επόμενη ημέρα επανήλθε στο ζήτημα με μήνυμά του στο twitter.

«Στην αρχή γελάει κανείς και το υποβαθμίζει γιατί πραγματικά είναι γελοίο, μετά εξοικειώνεται με μια υποβόσκουσα συμβολική βία και μια μέρα ξυπνάει με τον φασισμό. Ας επαγρυπνούμε! Η δημοκρατία είναι ένας εύθραυστος θησαυρός», έγραψε τότε ο Μοσκοβισί.


Μπρα ντε φερ Μοσκοβισί με τη Λέγκα

Πάντως, στο παρελθόν, ο Ευρωπαίος Επίτροπος είχε αναφερθεί σε «μικρούς Μουσολίνι» και είχε ομολογήσει το φόβο του για την άνοδο του λαϊκισμού.

Την ίδια ώρα, η ένταση ανάμεσα στην Κομισιόν και την Ιταλική κυβέρνηση φουντώνει, με επίκεντρο το σχέδιο προϋπολογισμού της Ρώμης, που οι Βρυξέλλες απορρίπτουν.


Στο πλευρό της Λέγκα η Λεπέν


Πάντως, η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού Μαρίν Λεπέν έσπευσε να υπερασπιστεί τους Ιταλούς συμμάχους της, σημειώνοντας με νόημα στο Europe 1Q Όταν κάποιος δεν συμφωνεί μαζί μας, τον αντιμετωπίζουμε ως φασίστα", σημείωσε, υπενθυμίζοντας ότι το έλλειμμα της Γαλλίας είχε φτάσει sto 4,3% όταν ο Επίτροπος ήταν υπουργός Οικονομικών της χώρας.

Επομένως όταν δίνει μαθήματα στην Ιταλία (...) μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να αντιμετωπίσουμε την πληροφορία αυτή με ειρωνεία», πρόσθεσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης