Ιράν σε ΗΠΑ: Μπορούμε να πλήξουμε οποιοδήποτε πλοίο σε απόσταση 700 χιλιομέτρων

Ιράν σε ΗΠΑ: Μπορούμε να πλήξουμε οποιοδήποτε πλοίο σε απόσταση 700 χιλιομέτρων

Η Τεχεράνη απειλεί ανοιχτά να αποκόψει το πέρασμα των δεξαμενόπλοιων στα Στενά του Ορμούζ, αν η Ουάσινγκτον τής επιβάλει εμπάργκο στις εξαγωγές πετρελαίου

iran
Σαφή προειδοποίση προς τον αμερικανικό στόλο που πλέει στον Περσικό Κόλπο, αλλά και σε πιο απομακρυσμένες περιοχές, έστειλε η ηγεσία του Ιράν την Τετάρτη, υποστηρίζοντας ότι η στρατιωτική της μηχανή διαθέτει πλέον βαλλιστικούς πυραύλους, οι οποίοι μπορούν να πλήξουν οποιοδήποτε στόχο και πλοίο, σε απόσταση που αγγίζει τα 700 χιλιόμετρα.

Η Τεχεράνη επιμένει ότι η ανάπτυξη του πυραυλικού της προγράμματος γίνεται για λόγους άμυνας. Την ίδια στιγμή, η διεθνής κοινότητα, με τις ΗΠΑ στην πρώτη γραμμή, εκφράζει τον σκεπτικισμό της και ζητά ολοένα και περισσότερους ελέγχους αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της ισλαμικής χώρας. Ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε πρόσφατα την αποχώρηση της Ουάσινγκτον από τη διεθνή συμφωνία που είχε επιτευχθεί για τα πυρηνικά του Ιράν, ζητώντας από τους συμμάχους και την υπόλοιπη διεθνή κοινότητα να ακολουθήσουν.

🇮🇷 🇸🇾 Iran fires missiles into Syria over parade attack | Al Jazeera English


Το Ιράν, απαντώντας στις απειλές περί νέων κυρώσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες για εμπάργκο στις εξαγωγές πετρελαίου από την Τεχεράνη, διεμήνυσε ότι θα αποκόψει το πέρασμα των δεξαμενόπλοιων από τα Στενά του Ορμούζ.

Την ανακοίνωση για την εξέλιξη των πυραυλικών συστημάτων πραγματοποίησε ο επικεφαλής των εναέριων δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης, Amirali Hajizadeh, τονίζοντας ότι η χώρα του ξόδεψε πολλές δεκαετίες, προκειμένου να αποκτήσει ένα αξιόπιστο πυραυλικό σύστημα.

«Πλέον έχουμε τη δυνατότητα να πλήξουμε από το έδαφός μας οποιοδήποτε πλοίο ή άλλο μεταφορικό μέσο, σε απόσταση 700 χιλιομέτρων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο
Για να αντιληφθεί κάποιος την εξέλιξη, αξίζει να σημειωθεί ότι το 2008, το Ιράν είχε ανακοινώσει ότι το βεληνεκές των βαλλιστικών του πυραύλουν έφτανε τα 290 χιλιόμετρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης