Οι εκλογές - «χαστούκι» για τη Μέρκελ στη Βαυαρία - Γρίφος η νέα κυβέρνηση

merkellll

Σκληρό παζάρι για τον σχηματισμό κυβέρνησης - Οι Βρυξέλλες δηλώνουν ότι η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να μείνει σταθερή  - Τρίζει η «καρέκλα» του Ζεεχόφερ 

Σκληρό παζάρι για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Βαυαρία, λίγες ώρες μετά την πανωλεθρία των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), των βαυαρών εταίρων της Μέρκελ και των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), με τους πολιτικούς αναλυτές να κάνουν λόγο για πολιτικό σεισμό στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης με δονήσεις που φθάνουν όχι μόνο μέχρι το Βερολίνο αλλά και τις Βρυξέλλες.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος, Γκίντερ Έτινγκερ δήλωσε ότι ο «μεγάλος συνασπισμός» στη Γερμανία πρέπει να μείνει σταθερός.

Οι μόνοι που πανηγυρίζουν από τις χθεσινές εκλογές στη Βαυαρία είναι οι Πράσινοι, το κόμμα των οποίων κατάφερε να διπλασιάσει τη δύναμή του.

Το ερώτημα τώρα είναι με ποιον θα συγκυβερνήσει ο Χριστιανοκοινωνιστής Μάρκους Ζέντερ, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας που ανανέωσε τη θητεία; Με τους Ελεύθερους Ψηφοφόρους (FW) και τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) ή μήπως με τους Πράσινους, τους μοναδικούς νικητές της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης; Σίγουρα πάντως όχι με τους ευρωσκεπικιστές.

Ο γενικός γραμματέας των Χριστιανοκοινωνιστών Μάρκους Μπλούμε δήλωσε ότι θα χρειαστεί ένα μήνας για τη σύσταση της νέας κυβέρνησης στη Βαυαρία.

«Οι εκλογές στη Βαυαρία έχουν ένα χαρακτηριστικό»,όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Neue Zuercher Zeitung»:έχουν προσωπικές επιπτώσεις ... Μέρκελ, Ζεεφόφερ, Αντρέα Νάλες βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα μετά τις απογοητευτικές, πλην όμως αναμενόμενες, επιδόσεις των κομμάτων τους.

Τρίζει η «καρέκλα» του Ζεεχόφερ

Το 37,2% των Χριστιανοκοινωνιστών είναι ένα «χαστούκι» για τον ηγέτη του κόμματος Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος βρίσκεται σε δεινή θέση με τους αντάρτες να καραδοκούν περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για τον βάλουν στο περιθώριο. Ο Μάρκους Ζέντερ μπορεί να είναι ο νικητής των χθεσινών εκλογών όμως το αποτέλεσμα του κόμματός του αμαυρώνει την εικόνα του καθώς χρεώνεται σε μεγάλο βαθμό την πολιτική του Ζεεχόφερ, υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας και ηγέτη του κόμματος CSU.

Την ίδια ώρα,στο κόμμα των Πρασίνων από χθες ανοίγουν σαμπάνιες αφού κατάφεραν να διπλασιάσουν το ποσοστό τους κατακτώντας τη δεύτερη θέση με ποσοστό 17,5%. Η Καταρίνα Σούλτσε, συμπρόεδρος του κόμματος,δήλωσε ότι φυσικά και είναι πρόθυμη να μπει στην κυβέρνηση, τόνισε ωστόσο, ότι θα διαπραγματευτεί σκληρά με τους Χριστιανοκοινωνιστές.

Γρίφος η νέα κυβέρνηση στη Βαυαρία

Ένας «μαύρος-πράσινος» συνασπισμός-CSU-Gruene-είναι δύσκολο να σχηματιστεί καθώς ο Μάρκους Ζέντερ έσπευσε να εκφράσει τις επιφυλάξεις του για ένα τέτοιο ενδεχόμενο: «Όσον αφορά το περιεχόμενο, οι Πράσινοι είναι μίλια μακριά».

Σύμφωνα πάντως με τις προβλέψεις των πολιτικών αναλυτών, ένας συνασπισμός με τους «Ελεύθερους Ψηφοφόρους» θα έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία. Από τις 205 έδρες στη βαυαρική βουλή,απαιτούνται 112 για την απόλυτη πλειοψηφία.

Αλλά κι ένας τριμερής συνασπισμός με τους Ελεύθερους Δημοκράτες - δηλαδή (FDP)- CSU και FW- θα ήταν επίσης εφικτός.

Οι «Ελεύθεροι Ψηφοφόροι» (FW), ένα ανεξάρτητο κόμμα, κατέλαβε την τρίτη θέση με ποσοστό 11,6%. Εκτοπίζοντας τους ευρωσκεπικιστές AfD στην τέταρτη θέση, η ηγεσία του κόμματος έσπευσε να δηλώσει ότι για να μπει στην κυβέρνηση θέλει τρία υπουργεία.

Με το...καλημέρα, το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» AfD απέσπασε ποσοστό 10,2% με τα μέλη του κόμματος να κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση στα έδρανα της βαυαρικής βουλής. Συνολικά, σε 15 κρατίδια της Γερμανίας, το AfD δηλώνει «παρών» στη βουλή.

Τέλος, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) είναι οι μεγάλοι χαμένοι της υπόθεσης με την Αντρέα Νάλες,την ηγέτιδα του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών να χρεώνεται το χθεσινό απογοητευτικό αποτέλεσμα στην κάλπη.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Το ζουμί

Η Ντι βελτ έγραψε για τέλος εποχής Μέρκελ. Δύσκολος γρίφος πάντως. Γιατί όποιος συνεργαστεί με την Μέρκελ τελειώνει και οριστικά. Οι σοσιαλδημοκράτες που στήριξαν Μέρκελ ουσιαστικά είναι τελειωμένοι, δρόμος δίχως επιστροφή. Η αριστερά που στήριξε Μέρκελ, και εδώ φαίνεται ποιος ο ρόλος της αριστεράς ως δεκανίκι και σοσιβιο διάσωσης της αστικής τάξης, στα τοπικά κοινοβούλια τελείωσε. Τι έμεινε τώρα λοιπόν για την Μέρκελ τον Γιούνκερ και τα τσιράκια τους Τσίπρα μακρόν για να διατηρηθεί η Ευρώπη των τραπεζιτών και των πολυεθνικών; Η στήριξη από τους πράσινους! Χμμμ, δύσκολος γρίφος. Εάν οι πράσινοι τώρα στηρίξουν τους .. μερκελομακροντσιπραιους είναι σίγουρο πως θα έχουν την τύχη των αριστερών, θα εξαφανιστούν όπως εξαφανίστηκε η αριστερά σε όλη την Ευρώπη. Και μετά τι; Μόνη λύση αντίστασης τα σκληρά δεξιά κόμματα. Δύσκολα τα πράγματα για την Ευρώπη των πολυεθνικών της Τραπεζοκρατιας και των μερκελομακροντσιπραιων . Με δεδομένο την έξοδο και της Βρετανίας , την κυβέρνηση σαλβινι που δεν κάνει πίσω είναι αναγκασμένοι οι μερκελομακροντσιπραιοι να προσέξουν ιδιαιτέρως τις κινήσεις τους.

ο

Όλη η Ευρώπη έχει ξεσηκωθεί ενάντια στον εποικισμό και στον εξισλαμισμό μόνο εδώ τρώμε στη μάπα την αριστερή μούχλα.

ΑΣ ΑΦΥΠΝΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΦΥΠΝΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ήταν 13 Οκτωβρίου 1904 στη Στάτιστα της Καστοριάς οπου ο Παύλος Μελάς έπεσε νεκρός Το τουρκικό απόσπασμα είχε πάρει πληροφορίες από τους κομιτατζήδες. ..... Το παλληκάρι είχε αφήσει τα σαλόνια των Αθηνών και ήλθε για τρίτη φορά στην τουρκοκρατούμενη Μακεδονία. Ήλθε να στηρίξει τους εντοπίους Έλληνες αγωνιστές κατά της προπαγάνδας της Βουλγαρικής Εξαρχίας και κατά της ένοπλης βίας των κομιτατζήδων. Ο Ίων Δραγούμης ξεσήκωσε τον Παύλο. Και ο θάνατος του Παύλου Μελά αφύπνισε την ελληνική κυβέρνηση και τον απανταχού Ελληνισμό. Όλοι έμαθαν ότι στη Μακεδονία η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού είναι ελληνική, αλλά οι Βούλγαροι εθνικιστές σχεδίαζαν να διαδεχθούν τους Οθωμανούς Τούρκους. ----------------------------- Η ψευδοεπανάσταση του Ίλιντεν, στις 20.7.1903, είχε δείξει ξεκάθαρα τους στόχους της βουλγαρικής ΕΜΕΟ (Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση). Με τα ίδια ακριβώς αρχικά, ΒΜΡΟ στη βουλγαρική και στις άλλες σλαβικές γλώσσες, ονομάζονται σήμερα δύο κόμματα: Το ένα αποτελεί την αντιπολίτευση στα Σκόπια. Το δεύτερο συγκυβερνά στη Σόφια. Σε όλη τη διάρκεια του Αγώνος η διαμάχη ήταν μεταξύ Ελλήνων και Βουλγάρων με παρεμβαίνοντες κατά καιρούς τους Τούρκους στρατιώτες. Σε κανένα επίσημο ή ανεπίσημο έγγραφο δεν υπάρχει αναφορά σε «μακεδονικό έθνος».

Arivederci merkel

Ciao merkel tsipras makron ,,

Καλή εξέλιξη

Εάν μπουν οι πράσινοι στην κυβέρνηση θα χάσουν την δυναμική τους και στις ευρωεκλογές θα υποστούν ήττα. Εάν μπουν οι ελεύθεροι, ένα σκληρό δεξιό κόμμα με αντιμεταναστευτικη πολιτική στην κυβέρνηση η Μέρκελ πρεπει να αλλάξει μυαλά να σοβαρευτεί.

Με το καλό

Να βγει στην Κυβέρνηση ο Έλληνας Σαλβίνι.

Αμήν και πότε

Ποιος είναι αυτός όμως, εδώ είναι το θέμα. Όλο το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα από δεξιούς μέχρι αριστερούς δηλώνουν υποταγή στην Μέρκελ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

000_1LF08Y

Το Πεντάγωνο δεν προέβη σε σχόλιο - Ο αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, τόνισε πως το αμερικανικό πολεμικό αεροσκάφος πραγματοποίησε πτήση πάνω από την βορειοανατολική Συρία

000_1LG2Q2

Περίπου 12.000 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, ανάμεσά τους 2.500 έως 3.000 ξένοι, κρατούνται στις φυλακές που ελέγχονται από τους Κούρδους - Ο Αμερικανός αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί ΗΠΑ, κάλεσε εκ νέου τους Ευρωπαίους να επαναπατρίσουν τους υπηκόους τους που κρατούνται στη βορειοανατολική Συρία

may_main01

 Η πρώην υπουργός Εργασίας και Συντάξεων της κυβέρνησης Μέι, Άμπερ Ραντ, ανέφερε πως ο «σεξισμός φαίνεται πως διαδραμάτισε έναν ρόλο στην απόρριψη του σχεδίου Brexit της πρώην πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι»

-trump-pence

Η Ουάσιγκτον εντείνει την πίεση - «Προκάλεσαν χάος στο πιο σταθερό σημείο της Συρίας» ανέφερε για τους Τούρκους υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου - Εντός των επόμενων 24 ωρών αναχωρεί ο Πένς - Ο Πομπέο συνομίλησε με τον πρόεδρο του Ιράκ

2
000_1LF5DD

Ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τη στρατιωτική επιχείρησή της στη βόρεια Συρία «με ή χωρίς τη στήριξη» του κόσμου -  Κατήγγειλε τη «βρώμικη συμφωνία» μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων και του καθεστώτος της Δαμασκού