Ζάεφ: Οι βουλευτές πρέπει να υπερβούν τα κόμματα και να στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ζάεφ: Οι βουλευτές πρέπει να υπερβούν τα κόμματα και να στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ κάλεσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών – Αύριο θα συνεδριάσει η επιτροπή για τις συνταγματικές αλλαγές και η κοινοβουλευτική συνεδρίαση θα γίνει τη Δευτέρα

zaev__3_
Νέα πρόσκληση προς τους βουλευτές όλων των κομμάτων για τη στήριξη της συμφωνίας των Πρεσπών, απηύθυνε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, μία μέρα πριν την έναρξη των κοινοβουλευτικών διαδικασιών για τις συνταγματικές αλλαγές.

«Ελπίζω ότι θα βρούμε το κουράγιο να υπερβούμε τα κόμματα και τις πολιτικές προκαταλήψεις και να φροντίσουμε το μέλλον της χώρας. Πρόκειται για μια ευκαιρία που δεν θα επαναληφθεί», τόνισε ο Ζάεφ.

Αύριο, θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τις Συνταγματικές Αλλαγές. Μετά την ολοκλήρωσή της, θα γίνει κοινοβουλευτική συνεδρίαση, που προγραμματίζεται για τη Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων, ο Ζάεφ έδωσε έμφαση στην ευθύνη των βουλευτών για το μέλλον της χώρας, των πολιτών και των επόμενων γενεών.

«Όλοι γνωρίζουν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι δίκαη και δεν μπορεί να γίνει καλύτερη. Χωρίς τη συμφωνία δεν υπάρχει ΕΕ και ΝΑΤΟ και χωρίς αυτό δεν υπάρχει οικονομικό πρόοδος, επενδύσεις και ανάπτυξη. Πιστεύω ότι αρχίζει και δημιουργείται ένα κλίμα υπευθυνότητας. Καθένας θα πρέπει να πει τη γνώμη του, αλλά στο τέλος της ημέρας θα πάρουμε μια λαμπρή απόφαση, μια απόφαση για το μέλλον της χώρας» επισήμανε.

«Δεν υπάρχει “Σχέδιο Β'” στη Συμφωνία των Πρεσπών»

Κλείσιμο
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων ανέφερε ότι το ονοματολογικό θα λυθεί. «Η ερώτηση αφορά μόνον στο εάν θα λυθεί γρήγορα και εάν η χώρα θα χάσει μέρες, μήνες, χρόνια, όπως έκανε στο παρελθόν», επισήμανε.

Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε κάθε πολιτικό να στηρίξει τη συμφωνία, ενώ απηύθυνε έκκληση στην αντιπολίτευση να πρυτανεύσει η λογική.

«Δεν υπάρχει σχέδιο Β' και δεν υπάρχει εναλλακτική. Ας αφήσουμε απέξω τα πολιτικά κόμματα και ας βάλουμε πρώτα τη χώρα, ανέφερε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης