Εκλογές στη Βραζιλία: Η νίκη του ακροδεξιού Μπολσονάρου στον α' γύρο έφερε... υπερδιπλασιασμό των στρατιωτικών στη Βουλή!

Εκλογές στη Βραζιλία: Η νίκη του ακροδεξιού Μπολσονάρου στον α' γύρο έφερε... υπερδιπλασιασμό των στρατιωτικών στη Βουλή!

Συνολικά 22 υποψήφιοι που είναι ή υπήρξαν στο παρελθόν στρατιωτικοί εξελέγησαν την Κυριακή στο κοινοβούλιο, έναντι 10 που υπήρχαν μέχρι τώρα

bolsonaro-2
Η συντριπτική νίκη του ακροδεξιού υποψήφιου Ζαΐχ Μπολσονάρου στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία οδήγησε και στον υπερδιπλασιασμό του αριθμού των στρατιωτικών που εξελέγησαν στο κοινοβούλιο της χώρας.

Συνολικά 22 υποψήφιοι που είναι ή υπήρξαν στο παρελθόν στρατιωτικοί εξελέγησαν την Κυριακή στο κοινοβούλιο, έναντι 10 που υπήρχαν μέχρι τώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το επίσημο πρακτορείο Agencia Brasil.

Δύο υποψήφιοι που συνδέονται με τον στρατό εξελέγησαν στη Γερουσία. Ο ένας εξ αυτών είναι ο Σέρχιο Ολίμπιο Γκόμες, ευρέως γνωστός ως ταγματάρχης Ολίμπιο, ο οποίος συγκέντρωσε 9 εκατομμύρια ψήφους στην πολιτεία του Σάο Πάολο, την πιο πολυπληθή και πλούσια της Βραζιλίας. Είναι μέλος του Σοσιαλιστικού Φιλελεύθερου Κόμματος (PSL), του Μπολσονάρου, ο αριθμός των βουλευτών του οποίου αυξήθηκε από 8 σε 52, εκ των οποίων οι 13 είναι στρατιωτικοί.

Στα περιφερειακά κοινοβούλια κάθε μίας από τις 27 πολιτείες της χώρας εξελέγησαν περισσότεροι από 60 στρατιωτικοί, σύμφωνα με την Agencia Brasil.

«Αυτό δείχνει ότι σήμερα οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν με λιγότερες επιφυλάξεις τους στρατιωτικούς. Το γεγονός ότι έχει περάσει καιρός (από τότε που κυβερνούσε) το στρατιωτικό καθεστώς έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των προκαταλήψεων», επεσήμανε ο στρατηγός Αουγκούστο Χελένο Ριμπέιρο Περέιρα, στενός σύμβουλος του Μπολσονάρου στην εφημερίδα Fohla de Sao Paulo.

«Το γεγονός ότι οι ένοπλες δυνάμεις χαίρουν μεγάλης αξιοπιστίας ενίσχυσε την τάση να εκπροσωπηθούν» στις εκλογές, πρόσθεσε ο ίδιος.

Κλείσιμο
Πρώην λοχαγός ο Μπολσονάρου, ο οποίος δεν έχει κρύψει ποτέ τον θαυμασμό του για τη στρατιωτική δικτατορία που ήταν στην εξουσία από το 1964 ως το 1985 στη Βραζιλία, έχει δεσμευθεί να περιλάβει πολλούς στρατηγούς στην κυβέρνησή του, αν εκλεγεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης