Ρώσος μεγιστάνας «μετακομίζει» στις ΗΠΑ για να γλιτώσει τις κυρώσεις

oleg

Το πρακτορείο TASS επικαλούμενο το δημοσίευμα του Bloomberg μετέδωσε ότι ο Όλεγκ Ντεριπάσκα θα μεταβιβάσει μέρος των μετοχών του που έχει στον όμιλο En+ σε αμερικανικό τραστ

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών πρότεινε στην ομάδα του Ρώσου μεγιστάνα Όλεγκ Ντεριπάσκα να μεταβιβάσει ένα μέρος των μετοχών που έχει στον όμιλο в En+ Group Plc σε ένα τυφλό τράστ που θα είναι υπό την διεύθυνση αμερικανικής τράπεζας.

Σύμφωνα με τις πηγές του πρακτορείου, ένας τέτοιος όρος υπάρχει στην τελευταία πρόταση της Ουάσιγκτον για την άρση των κυρώσεων που έχει επιβάλλει στις εταιρείες που ανήκουν στον Ρώσο ολιγάρχη.

Οι πηγές του Bloomberg δεν αποκαλύπτουν την ονομασία της αμερικανικής τράπεζας επισημαίνοντας ότι οι σχετικές διαπραγματεύσεις που γίνονται έχουν εμπιστευτικό χαρακτήρα. Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους του Ντεριπάσκα, αλλά όπως επισημαίνει δεν υπάρχει σαφήνεια προς το παρόν αν θα καταλήξουν σε κάποια συμφωνία.

Το πρακτορείο TASS επικαλούμενο το δημοσίευμα του Bloomberg μετέδωσε ότι ο Όλεγκ Ντεριπάσκα θα μεταβιβάσει μέρος των μετοχών του που έχει στον όμιλο En+ σε αμερικανικό τραστ.

Το Αύγουστο η εφημερίδα Financial Times είχε γράψει ότι η εταιρεία En+ είχε παρουσιάσει στο αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών σχέδιο για την άρση των κυρώσεων από την εταιρεία , προτείνοντας να μειωθεί το ποσοστό των μετοχών του Όλεγκ Ντεριπάσκα κατώ του 45% και να μεταβιβαστούν οι μετοχές στην ρωσική τράπεζα VTB η οποία επίσης βρίσκεται υπό καθεστώς κλαδικών κυρώσεων που έχουν επιβάλλει οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτή την στιγμή ο Ρώσος μεγιστάνας έχει υπό τον έλεγχο του το 48,13% της Rusal (εταιρεία αλουμινίου) μέσω της En+ στην οποία κατέχει το 66% των μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sx0

Σύμφωνα με δηλώσεις του Μπόρις Τζόνσον, οι τελευταίες ενημερώσεις που λαμβάνει δείχνουν ότι η έρευνα εστιάζει πλέον στο trafficking - Οι βρετανικές αρχές, μάλιστα, ερευνούν ομάδες οργανωμένου εγκλήματος - Ο οδηγός έχει συλληφθεί αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες αν έχει πει κάτι στις Αρχές

handle

Οι φουτουριστικές, αποσπώμενες χειρολαβές που η Tesla εξοπλίζει το Model S θεωρούνται υπεύθυνες για το θάνατο ενός οδηγού, ανοίγοντας τη συζήτηση για το πόσο ασφαλείς είναι τελικά αυτά τα νέου τύπου χερούλια.