Μέρκελ σε Ζάεφ: Η Συμφωνία των Πρεσπών παρέχει τις ευκαιρίες μιας ιστορικής συνεννόησης

Μέρκελ σε Ζάεφ: Η Συμφωνία των Πρεσπών παρέχει τις ευκαιρίες μιας ιστορικής συνεννόησης

Η Άνγκελα Μέρκελ σε επιστολή της στον Ζόραν Ζάεφ επισημαίνει ότι η συμφωνία των Πρεσπών «παρέχει τις ευκαιρίες μιας ιστορικής συνεννόησης και της ενίσχυσης των σχέσεων καλής γειτονίας» - Η επιστολή έρχεται στην έναρξη της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης

merkel_zaev_arthro
Τη στήριξή της στη Συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε για άλλη μια φορά η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.

Η επιστολή εστάλη την ημέρα που στη Βουλή των Σκοπίων ξεκινούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες για τη συνταγματική αναθεώρηση, που θα επιτευχθεί με πλειοψηφία 2/3. Κι ενώ μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν φαίνεται να συγκεντρώνει τις 8 επιπλέον ψήφους που χρειάζεται για να περάσει τις συνταγματικές αλλαγές, η Μέρκελ τονίζει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «παρέχει τις ευκαιρίες μιας ιστορικής συνεννόησης και της ενίσχυσης των σχέσεων καλής γειτονίας».

«Στις 30 Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους η μεγάλη πλειοψηφία άνω του 90%, εκείνων οι οποίοι έλαβαν μέρος στο δημοψήφισμα, τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας. Η συμφωνία παρέχει τις ευκαιρίες μιας ιστορικής συνεννόησης και της ενίσχυσης των σχέσεων καλής γειτονίας», τονίζει η καγκελάριος Μέρκελ στην επιστολή της και προσθέτει: «Επιπλέον, αίρει ένα σημαντικό εμπόδιο για την προσέγγιση της χώρας σας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Θα είναι τώρα σημαντικό να προβείτε στα, ασφαλώς, πολύ απαιτητικά, επόμενα βήματα για την εφαρμογή της συμφωνίας για το όνομα, με τη λήψη απόφασης από τη Βουλή για την απαραίτητη αλλαγή του Συντάγματος. Χαίρομαι που θα συνεχίσω να συνεργάζομαι μαζί σας γι’ αυτόν τον σκοπό», καταλήγει η επιστολή της Γερμανίδας καγκελαρίου προς τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης