ΗΠΑ: Εκατοντάδες καθηγητές Νομικής ζητούν να καταψηφιστεί ο διορισμός του Κάβανο

ΗΠΑ: Εκατοντάδες καθηγητές Νομικής ζητούν να καταψηφιστεί ο διορισμός του Κάβανο

Αύριο η κρίσιμη ψηφοφορία για το αν η Γερουσία θα εγκρίνει το διορισμό  του δικαστή Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο

kava_09
Εκατοντάδες Αμερικανοί καθηγητές Νομικής και κορυφαίοι δικηγόροι ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία επιστολή ζητούν από την Γερουσία να καταψηφίσει τον διορισμό του δικαστή Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Στην επίμαχη επιστολή που δημοσιεύεται σήμερα στους «New York Times», κορυφαίοι δικηγόροι επισημαίνουν, μεταξύ άλλων ότι, εφόσον υπάρχουν καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης που αμαυρώνουν την εικόνα του Μπρετ Κάβανο, δεν είναι ορθό να επικυρώσει η Γερουσία τον διορισμό του στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Η επιστολή δημοσιεύεται λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί αύριο στη Γερουσία για την επικύρωση ή μη του διορισμού του Κάβανο.

Σύμφωνα με το CNN, Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί θα έχουν την ευκαιρία της πρόσβασης στην αναφορά του FBI που έχει αναλάβει την έρευνα στην υπόθεση του Κάβανο, όπως επίσης κι άλλα στελέχη των δύο κομμάτων. Οι γερουσιαστές και τα στελέχη θα μπορούν να διαβάσουν την αναφορά έχοντας στη διάθεσή τους μία ώρα, σύμφωνα με πηγή των Δημοκρατικών.

Εάν η αυριανή ψηφοφορία στη Γερουσία εξελιχθεί ομαλά, τότε, η τελική ψηφοφορία για την επικύρωση του διορισμού του Κάβανο δρομολογείται για το Σάββατο το βράδυ ή και ακόμη αργότερα μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης