ΗΠΑ: Και τρίτη γυναίκα κατηγορεί τον Μπρετ Κάβανο για σεξουαλική παρενόχληση

ΗΠΑ: Και τρίτη γυναίκα κατηγορεί τον Μπρετ Κάβανο για σεξουαλική παρενόχληση

Ο εκλεκτός του Ντόναλντ Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο αντιμετωπίζει νέα καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης – Η καταγγελία αφορά στις αρχές του 1980

kavanaf
Άλλη μία γυναίκα προστέθηκε στον κατάλογο αυτών που έχουν κατηγορήσει τον υποψήφιο για θέση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ και εκλεκτό του Ντόναλντ Τραμπ, Μπρετ Κάβανο για σεξουαλική παρενόχληση.

Πρόκειται για την Τζούλι Σουέτνικ, που κατηγορεί τον Κάβανο για σεξουαλική παρενόχληση στις αρχές του 1980.

Η Σουέτνικ, κάτοικος της Ουάσινγκτον, διατύπωσε την καταγγελία μέσω του δικηγόρου Μάικλ Αβενάττι, που δημοσιοποίησε μάλιστα και φωτογραφία της, ζητώντας σεβασμό στην ίδια και την οικογένειά της. Μάλιστα την χαρακτήρισε ότι έχει κουράγιο, γενναιότητα και εντιμότητα.

Δεν δέχονταν το «όχι» ως απάντηση

Σύμφωνα με τη γυναίκα, η γνωριμία της με τον Κάβανο και τον Μαρκ Τζατζ έγινε στις αρχές του 1980. Ο Κάβανο κατανάλωνε υπερβολική ποσότητα αλκοόλ στα πάρτι που γίνονταν σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο «και μετείχε σε καταχρηστική και σωματική συμπεριφορά προς τα κορίτσια, που τα πίεζε χωρίς τη συγκατάθεσή τους» και ότι «προσπαθούσε να αφαιρέσει ή να σηκώσει τα ρούχα τους για να αποκαλύψει ιδιωτικά μέρη του σώματός τους». Μάλιστα, υποστηρίζει ότι δεν δέχεται το «όχι» ως απάντηση.

Κλείσιμο
Ισχυρίζεται επίσης ότι ήταν μάρτυρας των προσπαθειών του Κάβανο και του Τζατζ να μεθύσουν τις κοπέλες ώστε στη συνέχεια να τις βιάσουν ομαδικά διάφορα αγόρια σε ένα διπλανό δωμάτιο. Αυτό, όπως λέει, συνέβη και στην ίδια το 1982 και πιστεύει ότι την είχαν ναρκώσει με κάτι που έριξαν στο ποτό της.

Πρόκειται για την τρίτη γυναίκα που κατηγορεί τον Κάβανο

Άλλες δύο γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Κάβανο για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά. Η Κριστίν Μπλάζεϊ Φορντ πρόκειται να καταθέσει αύριο στη Γερουσία και σήμερα οι δικηγόροι της κατέθεσαν υπογεγραμμένες μαρτυρίες από τον σύζυγό της, τον Ράσελ Φορντ και τρεις φίλους της που επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά της. Ο Ράσελ Φορντ αναφέρει στη δική του κατάθεση ότι η σύζυγό του αποκάλυψε τι της είχε συμβεί κατά τη διάρκεια μιας θεραπευτικής συνεδρίας για ζευγάρια, το 2012. «Θυμάμαι να λέει ότι το όνομα του επιτιθέμενου ήταν Μπρετ Κάβανο, ότι ήταν επιτυχημένος δικηγόρος που μεγάλωσε στη γενέτειρα της Κριστίν και ότι ήταν πολύ γνωστός στην Ουάσινγκτον», ανέφερε.

Ένας φίλος της Μπλάζεϊ-Φορντ καταθέτει επίσης ότι του είχε αποκαλύψει το 2016 πως της είχε επιτεθεί σεξουαλικά ένα αγόρι που στη συνέχεια έγινε ομοσπονδιακός δικαστής στην Ουάσινγκτον. Ο Κιθ Κέγκλερ υποστηρίζει ότι είχαν ανταλλάξει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στα οποία ανέφερε το όνομα του Κάβανο, πριν να τον προτείνει ο πρόεδρος Τραμπ ως υποψήφιο για το Ανώτατο Δικαστήριο.

Άλλη μια γυναίκα, η Ντέμπορα Ραμίρεζ, έχει κατηγορήσει τον Κάβανο ότι της επέδειξε τα γεννητικά όργανά του κατά τη διάρκεια ενός πάρτι όταν και οι δύο φοιτούσαν στο Πανεπιστήμιο Γέιλ.ούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης