Βρετανία: Διέταξαν αρχιτέκτονα να κατεδαφίσει το βραβευμένο για το σχέδιο σπίτι του

Βρετανία: Διέταξαν αρχιτέκτονα να κατεδαφίσει το βραβευμένο για το σχέδιο σπίτι του

Ο αρχιτέκτονας καλείται να κατεδαφίσει το κτίριο που έχει κερδίσει δύο φορές βραβείο από το Βασιλικό Ινστιτούτο Βρετανών Αρχιτεκτόνων – Το Συμβούλιο του Άιλινγκτον που έδωσε την εντολή θεωρεί ότι το ακίνητο είναι διαφορετικό από τα σχέδια που ενέκριναν

flat_1
Εντολή κατεδάφισης έδωσε το Συμβούλιο του Άιλινγκτον στον αρχιτέκτονα Αμίν Τάχα, για το σπίτι που έχτισε δύο χρόνια πριν, επειδή το οίκημα δεν συμβαδίζει με τα σχέδια που είχαν εγκριθεί.

Η εντολή κατεδάφισης του κτιρίου, αξίας 4,65 εκατομμύρια στερλίνων, προκαλεί αίσθηση, καθώς το οίκημα έχει πάρει δύο φορές βραβείο από το Βασιλικό Ινστιτούτο Βρετανών Αρχιτεκτόνων (RIBA).

Ο αρχιτέκτονας έλαβε άδεια το 2013 για τη μετατροπή εντός κτιρίου του 1950 που βρίσκεται στο Clerkenwell του ανατολικού Λονδίνου σε πολυτελές γραφείο και πολυκατοικία έξι ορόφων.

Το κτίριο περιλαμβάνει ένα διώροφο γραφείο και οκτώ διαμερίσματα, συμπεριλαμβανομένου και ενός ρετιρέ που διαμένει ο Αμίν Τάχα με την οικογένειά του. Όμως, το Συμβούλιο του Άιλινγκτον θεωρεί ότι το κτίριο δεν είναι σύμφωνο με τα αρχικά σχέδια.

Ο Αμίν Ταχα υποστήριξε ότι το πρόβλημα οφείλεται στο νέο ψηφιακό σύστημα για τη μεταφόρτωση των σχεδίων και όχι στα σχέδια που υπέβαλε.


flat


«Έπαθα σοκ»

Όταν ενημερώθηκε ότι πρέπει να κατεδαφίσει το σπίτι του, ο ίδιος έπαθε σοκ, ενώ όπως λέει, η διαδικασία του κόστισε πολλά χρήματα και ήταν επίπονη και πνευματικά και οικονομικά.

Την ίδια ώρα, ενώ οι Βρετανοί αρχιτέκτονες χαρακτήρισαν το σχέδιό του «γενναίο, φιλόδοξο, καινοτόμο», το συμβούλιο του Άιλινγκτον θεωρεί ότι το κτίριο βλάπτει το χαρακτήρα και την τοποθεσία της περιοχής.

Κλείσιμο
Πάντως ο αρχιτέκτονας προαναγγέλλει ότι θα δώσει μάχη για να παραμείνει το κτίριο στη θέση του.

«Είναι ντροπή γι' αυτούς και για τους γείτονες που διαμαρτυρήθηκαν – μόνο και μόνο επειδή δεν ταιριάζει στο γούστο τους – θα πολεμήσουμε γι' αυτό», ανέφερε.


Δείτε βίντεο: Διέταξαν αρχιτέκτονα να κατεδαφίσει το βραβευμένο για το σχέδιο σπίτι του
Διέταξαν αρχιτέκτονα να κατεδαφίσει το βραβευμένο για το σχέδιο σπίτι του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης