«Αντιμετωπίζουμε το μεταναστευτικό σαν παζάρι χαλιών» λέει ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου

«Αντιμετωπίζουμε το μεταναστευτικό σαν παζάρι χαλιών» λέει ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ, τόνισε ότι «δεν μιλάμε για χαλιά αλλά για ανθρώπους» - Διαμάχη ανάμεσα στα κράτη μέλη κατά την άτυπη σύνοδο στο Σάλτσμπουργκ για το μεταναστευτικό

xavier_bettel
Στο Σάλτσμπουργκ, όπου διεξάγεται η άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, συνεχίζεται η διαμάχη στο εσωτερικό της Ένωσης για το ζήτημα της διαχείρισης του μεταναστευτικού.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ, τόνισε ότι οι συζητήσεις θα πρέπει να επικεντρωθούν στους ανθρώπους και όχι στα χρήματα.

«Δεν βρισκόμαστε στην αγορά. Δεν μιλάμε για χαλιά, αλλά για ανθρώπους», τόνισε ο Μπετέλ προσερχόμενος σήμερα το πρωί στη σύνοδο. «Αν αρχίσουμε να συζητάμε ποια είναι η τιμή των μεταναστών, είναι ντροπή για όλους μας», υπογράμμισε.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου, οι Ευρωπαίοι ηγέτες συζήτησαν το ενδεχόμενο οικονομικής συνεισφοράς για τις χώρες που αρνούνται να δεχθούν μετανάστες από τις κύριες χώρες άφιξης.

Ωστόσο, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε επίσης ξεκαθάρισε ότι δεν θεωρεί την οικονομική συνεισφορά ικανό τρόπο επίλυσης της μεταναστευτικής κρίσης, λέγοντας ότι αποτελεί «τελευταία επιλογή», καθώς αυτό που προέχει είναι «η ευρεία συμμετοχή στον μηχανισμό μετεγκατάστασης».

Αν και η Ιταλία ανήκει στην ομάδα των χωρών της ΕΕ που είναι αντίθετες στη μετανάστευση, η Ρώμη επιθυμεί τη μετεγκατάσταση των μεταναστών που φτάνουν στο έδαφός της. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν οι κυβερνήσεις στην Αυστρία και την κεντρική Ευρώπη που είναι αντίθετες στο σύστημα αυτό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης