Οι δύο ύποπτοι για την απόπειρα δηλητηρίασης του πρώην πράκτορα των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών Σεργκέι Σκριπάλ, δεν έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ή το Κρεμλίνο, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο δήλωση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.
Η Βρετανία απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος δύο Ρώσων, του Αλεξάντερ Πετρόφ και του Ρουσλάν Μποσίροφ που κατηγορούνται για την απόπειρα δολοφονίας του Σκριπάλ και της κόρης του Ιουλίας, με την χρήση χημικού νευροπαραλυτικού παράγοντα που χαρακτηρίζεται ως όπλο μαζικής καταστροφής.
Η απόπειρα δηλητηρίασης έγινε τον περασμένο Μάρτιο, στην πόλη Σόλσμπερι της Βρετανίας.
Η σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν καθορίζεται μόνο από την παραγωγή πρώτων υλών, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί και το πως αλληλοεπιδρά με αυτό.