Η Αγιά Σοφιά παραμένει μουσείο

ggf

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας απεφάνθη σε σημερινή του απόφαση ότι η Αγιά Σοφιά δεν θα μετατραπεί σε τζαμί για μουσουλμανική προσευχή

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας με την απόφασή του απαγορεύει τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας  σε τζαμί για μουσουλμανική προσευχή, έπειτα από προσφυγή της τουρκικής Ένωσης Υπηρεσίας Μόνιμων Βακουφίων Ιστορικών Μνημείων και Περιβάλλοντος το 2015.

Το Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή γιατί έκρινε ότι ο προσφυγών ήταν αναρμόδιος, χωρίς να εξετάσει το περιεχόμενο της προσφυγής.

Σημειώνεται πως ο νόμος για τις προσφυγές στο Συνταγματικό Δικαστήριο για παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, προβλέπει πως για προσφυγή δημοσίων ή ιδιωτικών φορέων, δηλαδή νομικών προσώπων, πρέπει η πράξη για την οποία γίνεται η προσφυγή να στρέφεται κατά των δικαιωμάτων του φορέα.

Η Ένωση είχε προσφύγει στην πρωθυπουργία το 2004 ζητώντας νέες ρυθμίσεις ώστε να ανοίξει η Αγία Σοφία σε μουσουλμανική προσευχή αλλά δεν πήρε απάντηση.

Στη συνέχεια, το 2005 προσέφυγε στο Συμβούλιο Επικρατείας, το οποίο απέρριψε το αίτημα της Ένωσης, καθώς σύμφωνα με την απόφαση το άνοιγμα για τους προσκυνητές συνιστά παραβίαση της θρσηκευτικής ελευθερίας.

Ωστόσο, το 2015 αποφάσισε να προσφύγει και στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας.

ΣΧΟΛΙΑ (32)

καλο αυτο

αλλα ενα απτα προβληματα που μας αφορα ειναι το τεμενος στο βοτανικο. η περιοχη θα γινει ισλαμικο γκετο. ειναι υπαρκτος ο κινδυνος να προσελκυσει φανατικους μουσουλμανους η τζιχαντιστες.

Βίαιοι και παρανοϊκοί

... Τους τζιχαντιστές τους έχουν σχεδόν εξοντώσει από παντού πια. Όμως, κάποιοι βαρεμένοι και σαλεμένοι (συνήθως έφηβοι) πάντα υπάρχουν κι η πρόληψη είναι καλό μέτρο. Ποιά όμως είδους πρόληψη; Το πιο αποτελεσματικό μέτρο είναι, ως φαίνεται, η υποχρεωτική ψυχιατρική εξέταση όλου του πληθυσμού μας, έχουμε ήδη πολλούς και εγχώριους με σύνδρομα καταδίωξης και παράνοια που σκοτώνουν την οικογένεια τους ή άσχετους. Δεν αποκλείεται να έρχονται κι αρκετοί λαθρομετανάστες που είναι ψυχικά ασταθείς, η ψυχική αρρώστια σπρώχνει πιο εύκολα και προς τον τυχοδιωκτισμό.

ΝΥ

Η ...Ανεξάρτητη (:) Τουρκική Δικαιοσύνη απεφάσισε !!!

Τι νεα...!

Τι λες ρε παιδι μου ; Εχουν και αυτοι ΣτΕ και ΑΠ ; Σσν και εμας δηλαδη !

Προς κακόμοιρα Συριζο τρολλ και προς Ελληνες

Η πόλη και η περιοχή της Κωνσταντινούπολης ήταν ελληνική από το 660 πΧ όταν ιδρύθηκε το Βυζάντιο από Μεγαρείς αποίκους έως τουλάχιστον το 1453 μΧ οπότε και έγινε η οριστική σφαγή και γενοκτονία των Ελλήνων από τους πολιτισμένους και προοδευτικούς Τούρκους. Δηλαδή 2100 χρόνια. Όμως από το 1200 πΧ έως το 660 πΧ οπότε και ίδρυσαν την πόλη τους οι Μεγαρείς , στην περιοχή κατοικούσαν οι Φρύγες(φρυγική μετανάστευση μετά τα Τρωικά) , ένας λαός ο οποίος μιλούσε μια ελληνοειδή γλώσσα ( ελληνικά-φρυγικά σαν να λέμε ισπανικά-πορτογαλικά) άρα ουσιαστικά η περιοχή ήταν ελληνική για τουλάχιστον 2650 χρόνια. Και άμα αποδειχθεί(μέχρι στιγμής οι πενιχρές ενδείξεις δείχνουν το αντίθετο) ότι οι Θράκες που κατοικούσαν την περιοχή από την Νεολιθική εποχή ταυτίζονται με τους Φρύγες τότε μιλάμε για 3500 χρόνια και βάλε. Η ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία ήταν de facto ελληνική διότι : 1. Είχε την πρωτεύουσα της σε ελληνικά εδάφη , 2. περιελάμβανε στην πλειονότητα τους εδάφη όπου κατοικούσαν ελληνικοί πληθυσμοί , 3. Είχε χωριστεί εδαφικά και διοικητικά από την δυτική ρωμαϊκή αυτοκρατορία όπου κατοικούσαν στην πλειονότητα λατινικοί και λατινόφωνοι πληθυσμοί (σημερινοί Γάλλοι , Ισπανοί , Πορτογάλοι και Ιταλοί) . Για αυτό οι αυτοκράτορες της Κωνσταντινούπολης κατήργησαν τα λατινικά και επανόρθωσαν τα ελληνικά ως επίσημη γλώσσα του κράτους και των θεσμών. Γιατί de facto το κράτος ήταν ελληνικό. Το όνομα "Ρωμανία" παρέμεινε για γεωπολιτικούς λόγους καθώς το ανατολικό κράτος αφού διέθετε την ισχύ , ανέκαθεν αποσκοπούσε στην προς Δυσμάς επέκταση. Το ίδιο κάνανε και οι Γερμανοί. Υιοθέτησαν την ονομασία Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Ήταν κι αυτοί Ρωμαίοι ; Ανοίξτε κανένα βιβλίο ρε συριτζο τρολλ εκτός άμα θέλετε να παίζετε τον ρόλο του γελωτοποιού γιατί εγώ κάθε φορά που διαβάζω τα σχόλιά σας ψυχαγωγούμαι . Αξιοθρήνητοι

ΕΛΛΗΝΑΣ

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ

Ch

Δυστυχώς δεν γνωρίζετε,τι είναι ναός,τι είναι εκκλησία!

Ντενίς

Μπα κι από πότε τα τουρκικά δικαστήρια σέβονται την θρησκευτική ελευθερία;Φαντάζομαι πριν εκδοθεί η απόφαση έπεσε τηλεφώνημα στον Σουλτάνο για να εγκρίνει . Ρε που μπλέξαμε με τους Μογγόλους για γείτονες

ντουβαριδι

Στοκε, υπαρχουν εκκλησιες ολα τα χρονια. Ακομη και επι Οθωμανικης αυτοκρατοριας.

Στατιστικές Μογγολίας

Η Μογγολία έχει ελάχιστους μουσουλμάνους κι ελάχιστους χριστιανούς. Μόνο 3% και 2% του πληθυσμού της, αντίστοιχα.

Η πρώτη σημαντική

Ήττα για τα αντίχριστα σατανιασμένα αριστεροστροφα φασιστάκια που ψήφισαν την άλωση της Ελλάδας Δεκαπενταύγουστο του 15 και φλόμωσαν τους Έλληνες στα χημικά την ημέρα που εορτάζεται η γέννηση της Θεοτόκου. για να ακούσουμε τις δηλώσεις των μισελλήνων ψυχοπαθών κυβερνώντων επί του θέματος...για να δούμε!

Ορθοδοξοταλιμπαν

Είσαι Φούλ ορθοδοξοταλιμπαν. Κατά τη γνώμη μου έπρεπε να γίνει τζαμί μόνο και μόνο για να μπει στο μάτι κάποιον σαν και εσένα.

Κώστας

Η αγία σοφία δεν είναι ελληνικό μνημείο, ο ιουστινιανός το έφτιαξε ο οποίος ήταν ρωμαίος αυτοκράτορας, στην ουσία είναι ρωμαιοχριστιανικό κατασκεύασμα, που χτίστηκε έχοντας καταστραφεί ελληνικά μνημεία. Δεν έχει καμία σχέση με εμάς, ας το κανουν ότι θέλουν.

Ημιμαθη

Ανιστορητε Κωνσταντινε. Ορθα ειπες πως ειναι ρωμαιοχριστιανικο μνημειο. Αληθεια ομως... Ποια γλωσσα περασε ο Ιουστινιανος ως επισημη του κρατους; Ποιος αλλαξε τα αξιοματα απο τη ρωμαικη στην ελληνικη. Επισης ολοι ονομαζοντουσαν Ρωμαιοι τοτε (οι εντος αυτοκρατοριας) και ειδικα οι Ελληνες που θεωρουνται οι συνεχιστες της Ανατολικης Ρωμαικης αυτοκρατοριας. Διατηρήσαμε την γλώσσα, με τις αλλαγες που επιφερει ο χρονος κρατησαμε εθιμα και θρησκευμα, όταν οι υπολοιποι έκαναν διαφορετικη στροφη. Αρα ναι ειμαστε οι κληρονομοι αυτου του μεγαλου κρατους. Και είμαστε ανάξιοι αυτού.

Τάκης

Τι εννοείς; Εμείς είμαστε Ρωμιοί δηλαδή Ρωμαιοχριστιανοί.

CX

Με κάθε σεβασμό μάλλον μπερδεύεσαι αδερφέ. Μέχρι τον 19ο αιώνα Ρωμιοί λεγόμασταν παντού αν αυτό σου λέει κάτι. Ακόμη και σήμερα οι Έλληνες σε πολλές περιοχές της μέσης ανατολής και βόρειας αφρικής είναι γνωστοί και ως Ρούμ. Η Ρωμαική αυτοκρατορία του Ιουνστινιανού δεν έχει καμία σχέση με την προχριστιανική Ρώμη. Η πλειοψηφία των εδαφών της κατοικείται από Ελληνίζοντες ή Ελληνόφωνους πληθυσμούς (Εννοείται και Έλληνες) οι οποίοι πλέον είναι Χριστιανοί από τον 4ο αιώνα. Όσο για τους Ρωμαίους της ευρύτερης περιοχής του Latio αυτοί μέχρι τον πρώτο μΧ αιώνα είχαν σχεδόν εξολοκλήρου Εξελληνιστεί. Όχι μόνο έχει σχέση με εμάς, είναι κληρονομιά μας!!! Εδώ έρχονται οι Γερμανοί και λένε ότι είναι οι απόγονοι των Ρωμαιών με την Αγία Ρωμαική αυτοκρατορία τους και θα αποκηρύξουμε εμείς την κληρονομιά μας;;; Δεν υπάρχει Βυζάντιο!!! Βασιλεία των Ρωμαίων υπάρχει, με χαρακτήρα Ρωμαικό διοικητικά και Ελληνικό πολιτισμικά εθνικά και γλωσσικά.

Κωνσταντινουπολίτης

Κωστάκη έχουμε πήξει από εθνομηδενιστες απατριδες σαν εσένα που αντιπαθούν κάθε εθνική, πατριωτική και παραδοσιακή αξία.Η παραχάραξη της ιστορίας είναι το δυνατό σας σημείο το μόνο που νοιάζει κάποιους είναι να πουλήσουν την ιστορία της Μακεδονίας, της Κων/πολης,της Θράκης, της Κύπρου κτλ αλλά δεν θα τους περάσει. Η Αγία Σοφιά αποτελεί σύμβολο εθνικής υπερηφάνειας όχι μόνο για εμάς τους Κωνσταντινουπολιτες αλλά για όλους τους γνήσιους πατριώτες Ελληνες ανά τον κοσμο.Σύντομα ελπίζω να απαλλαγούμε από κάθε εθνομηδενιστη απατριδα συμπεριλαμβανομένων και των σημερινών κυβερνώντων.Ο κόσμος ήδη άρχισε να αφυπνίζεται.

ΤΟ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟ

Έτσι με τη Θεία Κοινωνιά θα το κρύψω μέσα στον Παράδεισο και στην πιο κρινόσπαρτη γωνιά τ’ ακτινοδεμένο δισκοπότηρο. Έτσι με τη Θεία Κοινωνιά, με τη Θεία Κοινωνιά; Θα μεταλαβαίνουν οι ψυχές των μαρτύρων που ‘χυσαν το αίμα τους και θα ακούει ανήκουστες ευχές τ’ ακτινοδεμένο δισκοπότηρο από των μαρτύρων τις ψυχές, των μαρτύρων τις ψυχές Ώσπου να’ ρθει η ώρα κι η στιγμή που ‘θε ν’ ακουστούν ευχές ανήκουστες θα το ξαναφέρω με τιμή τ’ ακτινοδεμένο δισκοπότηρο. Ώσπου να’ ρθει η ώρα κι η στιγμή, να ‘ρθει η ώρα κι η στιγμή

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

trinot-kanasa

Μπελάδες για τον πρωθυπουργό του Καναδά έναν μήνα πριν τις εκλογές στη χώρα - Η φωτογραφία που αποκάλυψε το TIME είχε τραβηχτεί το 2001 σε πάρτι του σχολείου στο οποίο δίδασκε τότε ο Τριντό

8