Σάλος με Σχολή Τεχνών στη Γαλλία - «Μαύρισε» τους σπουδαστές της για να διαφημιστεί στο εξωτερικό

Σάλος με Σχολή Τεχνών στη Γαλλία - «Μαύρισε» τους σπουδαστές της για να διαφημιστεί στο εξωτερικό

Η γαλλική σχολή ανέθεσε σε μία διαφημιστική εταιρεία την προώθησή της στις ΗΠΑ - Η διαφημιστική εταιρεία έκανε photo-shop σκουραίνοντας το χρώμα του δέρματος των σπουδαστών - Ήθελε να δείξει ότι είναι πιο κοντά στα αμερικανικά πρότυπα

em_01
Σφοδρή κριτική δέχτηκε η διεύθυνση της γαλλικής Σχολής Τεχνών «Emile-Cohl» με την κατηγορία ότι «μαύρισε» τους σπουδαστές της για να διαφημιστεί στο εξωτερικό.

Η γαλλική σχολή ανέθεσε σε μία διαφημιστική εταιρεία την προώθησή της στις ΗΠΑ κι αυτή είχε την ιδέα να κάνει πιο σκούρο το δέρμα ορισμένων σπουδαστών της. Πώς; Με τη βοήθεια του photo-shopping.

em_01


Κλείσιμο
Επτά σπουδαστές της σχολής απέκτησαν πιο σκούρο δέρμα στη φωτογραφία που προωθούν για να διαφημίσουν τη σχολή στο Λος Άντζελες.

Η διαφημιστική εταιρεία «πείραξε» το χρώμα του δέρματος των σπουδαστών για να δείξει ότι η σχολή είναι ανοιχτή στη διαφορετικότητα και πιο κοντά στα αμερικανικά πρότυπα, όπως σχολιάζουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

em_02


Από την πλευρά της, η σχολή ανακοίνωσε πως η ευθύνη δεν είναι δική της αλλά της διαφημιστικής εταιρείας που ανέλαβε την προώθηση της σχολής. Επιπλέον, ζήτησε συγγνώμη από τους σπουδαστές οι οποίοι σε δευτερόλεπτα άλλαξαν... ήπειρο.

Κάποιοι έσπευσαν να κατηγορήσουν το σχολείο για το «μαύρισμα» των σπουδαστών ή ότι πήγαν να κάνουν κάποιον να φαίνεται πιο σκούρος στο «όνομα» της διαφορετικότητας .

Μέχρι στιγμής, η διαφημιστική εταιρεία δεν έχει προβεί σε σχόλιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης